Toto Wolff predáva časť podielu v Mercedese, na investícii luxusne zarobil | Magazín F1 - F1online.sk

Vlastnícka štruktúra Mercedesu sa už čoskoro bude meniť. Toto Wolff sa chystá predať časť svojho podielu v nemeckej stajni, informovali vo štvrtok viaceré zahraničné zdroje. Šéfovi strieborných šípov tak na účte pristane veľmi pekná suma.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/219990/toto-wolff-predava-cast-podielu-v-mercedese-na-investicii-luxusne-zarobil

Ked RB odmietol Porsche, ktore ponukalo 500 milionov za polovicu stajne tak ma tu niektori vysmiali ked som tvrdil, ze realna hodnota RBR je 3-5 miliard.

Ale jdi ty. Nikdo se ti nesmál.
Navíc jednání s Porsche bylo někde v roce 2021-2022, takže tvých 3-5miliard RedBull neměl hodnotu určitě. To má sotva teď.

1 Like

@Admin Ale no tak. Wolff americký biznismen. Elkann prezident FIA.

4 Likes

az na to, ze v tej dobe to bola realna hodnota timu aky bol rb a v case zaciatkoch rokovani skor este pomerne nadhodnotena

ta hodnota timov vystrelila az v priebehu rokovani resp. kratko po skonceni

a navyse rb to neukoncil ani tak pre nizku cenu co porsche ponukal, ako preto, ze porsche chcelo manazersku kontrolu nad timom

majitelia timov by mali predstavitelom fia ktori tlacili na rozpoctovy strop ruky nohy bozkavat, lebo nic ine ako rozpoctovy strop nieje za tym vyraznym narastop hodnoty timov

myslis? za poslednych 20 rokov najlepsia stajna + momentalne je vsetko pod jednou strechou? Ak ma momentalne Mercedes F1 stajna, podotykam ze to je bez motorarne, hodnotu 6 miliard tak RBR aj s motorarnou ma tu hodnotu minimalne 7. Pri McLarene treba zaratat znacku, ktoru kupujuci nadobudne preto tam je 5 miliard. IMO je to hodnotnejsi celok ako Mercedes. Tam ide len cisto o F1 stajnu, v podstate bez mena, rovnako ako RB.

Nejlepší byznysmen a boss v F1. :smirk:

nebola to realna hodnota. Bola to kravina a tak to cele aj dopadlo.

6 Likes

Tušili, co tam má Horner za kostlivce, tak to správně diskontovali. :grin:

v case kedy prebiehali rokovania to bola realna hodnota a oni sa hlavne nedoholi na tom, ze porsche chcelo manazersku kontrolu, cena za tych 50% nebolo to na com to krachlo. tu by porsche urcite dokazalo navysit ked sa v priebehu rokovani zacala zvysovat bublina okolo f1 a tym aj cena timov, ale porsche jednoducho chcelo, ze ked do toho tolko investuje tak chce mat posledne slovo a teda manazersku kontrolu, no a rb a hlavne neskorsiemu dickpic manovi to akosi nevonalo, ze zrazu by ten tim viedlo porsche

dicpic man sa videl uz ako buduci kral celeho motoristickeho rb imperia a na to by po vstupe porsche mohol zabudnut a ak nie hned tak neskor by si porsche tam dosadilo vlastnych ludi

o cene to naozaj nebolo, resp. ta nehrala hlavnu rolu v tom, ze to stroskotalo

Kravina je tvoje dojmologie o hodnotě F1 RBR týmu před 7 lety.

neviem kde si prisiel na to, ze ak mercedes bez motorarne ma hodnotu 6mld. tak rb s motorarnov musi mat 7 :slight_smile:

ta motoraren ma dnes hodnotu maximalne strojneho vybavenia kedze este ziadny motor v nej nevyrobili a ak vyrobia katastrofu na urovni hondy 2015 tak hodnotu timu bude znizovat a nie zvysovat
ta motoraren zvysi hodnoti timu/firmy len ak dokaze postavit konkurencieschopny motor ak ho nebudu schopni postavit tak pre pripadneho noveho majitela timu to budu len naklady navyse ktore bude musiet zaplatit za rozpustenie tej motorarne a vysporiadanie sa so zamestnancami a dodavatelmi

mercedes bez motorarne aj dnes moze a pravdepdobne ma vacsiu hodnotu ako rb s motorarnou a navyse ak novy spolumajitel kalkuluje s tym, ze mercedes bude jednym z favoritov na buduci rok. co sa o rb da povedat fakt len velmi tazko, ze by zrovna on mal byt favoritom v buducom roku a v nasledujucich

sranda ako sa sem zlietli RB hejteri. :sweat_smile:

4 Likes

Posche to skusilo, ked bol Mateschitz na smrtelnej posteli. Nastastie tam kompetentni boli pri zmysloch a nepredali to za smiesnu sumu

2 Likes

Říkám, diskontovali to správně. :grinning:

Však hateři co fandí RBR tu krouží jako supi furt