Toto nebol smolne načasovaný výjazd safety caru. Norris: Mali sme vyhrať | Magazín F1 - F1online.sk

V tábore McLarenu mohol po poslednom víkende zavládnuť pocit hnevu na formulových bohov, že výjazd safety caru načasovali tak, ako ho načasovali. Ako sa však ukázalo, v skutočnosti si Lando Norris a McLaren môžu spytovať len svoje svedomie. Norris si to uvedomuje.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/157989/toto-nebol-smolne-nacasovany-vyjazd-safety-caru-norris-mali-sme-vyhrat

V prenose zrovna nebol záber na Landa vo chvíli oznámenia SC. Keď nezastavil, zdalo sa, že to oznámili neskoro. To by bolo nefér, že Lando minie vjazd do boxu a tak to oznámia. Očividne to ale bolo OK.
V každom prípade bolo jasné, že bude SC. Už tam mohli stepovať pripravení na box aj Landovi to mohli vyložene vysvetliť dopredu. Aby očakával box. Potom by všetko normálne stihli. To bola zdá sa naozaj nedbanlivosť od McLarenu.

1 Like

Taaakze to Mclaren zvrzal ako v Sochi aj ked nie az tak

1 Like

Maju tam 300 pocitacov, online 200 inzinierov ktori cele preteky kontroluju kazdy centimeter auta, online kontrolu pocasia, vsetkeho co sa hybe, kopec strategov a frajer nie je schopny povedat - áno.

tak toto teda doje… poriadne, lebo ved bolo jasne, ze pride SC. auto stoji v strede cesty, co ine sa dalo cakat ako to, ze pride SC, pripadne RF, ale na ten SC mali byt pripraveni

A v tom bol asi ten problém. Logan sa nehýbal, tak o ňom nevedeli.

v sochi to nezvrzali, tam to bolo kalkulovane riziko, nechceli druhe miesto, brali sancu, aj ked velmi malu, na vyhru.

v kanade to zvrzali kolosalne, vsetci vedeli ze sa bude stavat, ak bude sc. mali nosu casu to premyslet este pred vyhlasenim sc.

Bohuzel, nekdy se vyplati zvednout hlavu od monitoru :man_shrugging:t2:

Zjavne sa s ohlásením safety caru čakalo dlhšie ako inokedy. Mercedes mal jednoducho vyhrať za každý cenu. Len ten Max sa nedal zmanipulovať