Toto boli jedny z mojich najlepších pretekov v roku, hodnotí Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Ferdo Ferdo, ty už nevíš, jak dát pozornost pryč od pomalého Gaslyho

Já jen čekám, kdy Leclerc po 7 letech v F1 bude mít alespoň tolik wins, co Alo ve Ferrari za 5 let

Když je pomalý vůz, tak s tím jezdec moc nenadělá.
Ale co Ti budu povídat, když je Aston taky hodně hluboko pod svými limity.

Jo jasně, u Gaslyho je to pomalý vůz, u Alonsa je to pilotem, Ferdo Ferdo :roll_eyes:

1 Like

Už to máš v hlavě celé domotané. Kde jsem psal, že je Alonso pomalý?

:grin:

Hogříku, jak mi vysvětlíš, že se Alonso i s lepším vozem pod pjdelí v hodnocení pohybuje o dvě místa pod Gaslym v Renaultu?

9 (+1): Pierre Gasly: 6.77
[Poslední závod: 5]

Gasly se nyní nachází na vrcholu přeplněného středu pole v našem žebříčku výkonu po téměř dokonalém skóre v Zandvoortu, na které nemohlo navázat stejným výsledkem v Monze.

11 (+1): Fernando Alonso: 6.66
[Poslední závod: 6.5]

Zdá se, že Alonso v současné době dostává ze svého Aston Martinu vše, co může, i když se zdá, že okraj bodů je občas stropem vozu.

Já si taky ale myslím že to byl letos Alonsův jeden z nejlepších závodů, prostě ho jiní neocenili :man_shrugging:

1 Like

To že Alonso neudělal chybu bych opravdu nepočítal, že odjel závod roku.
A jestli má Alonso opravdu takové pocity, tak už opravdu dědkovatí.

A jak poznáváš výkon jezdce vůči autu? Proč si teda z jeho výkonu neměl dobrý pocit?

2 Likes

Reakce Alonsa vyloženě dědkovská :smiley: :+1:

1 Like

Podívej, kdyby mu vůz neseděl, tak holt dobrý výsledek nezajede. Rychle by mu odcházely gumy. Případně by nezajížděl nejrychlejší kola, ale ušetřil by jednu sadu gum v závodě. Někdy bývá štěstí na SC v pravý čas, ale tohle nebyl případ Monzy. Jindy zase zaprší a pak se dá sledovat který jezdec na vodě umí, nebo dokáže číst závod jako Jenson. Někdy je přímo vidět, že se jezdci podaří zajet závod vysoko nad kvalitou vozu, třeba jako Gaslymu v Zandvoortu.

To je pár příkladů co se dá z projevu jezdce vyčíst, ale u Alonsa v Monze jsem osobně viděl dobře odvedenou práci, ale že bych si všiml něčeho vyjímečného, tak to určitě né.

No já nevím jak teda poznat že Alonso s tím co měl nedostal maximum, protože to že by jinej jezdec z toho dostal více můžeš kdybylistovat nad uplně každým. Když sem viděl jak s tím jel Stroll, nemám důvod si myslet že auto bylo tak konkurenceschopné že by Alonso měl v pohodě dojet za TOP4 týmy. Podle mě bojoval výborně, ale nakonec to nebylo ani na bod. Jestli to byla jeho neschopnost, jako můžeš si to myslet no, tak jel podle tebe jak ten dědek když nedojel ani pro ten bod.

1 Like

Alo startoval z jedenácté pozice a stejně dojel i v závodě.
Nic víc, nic míň. Žáden zázrak, ani ostuda, nebo něco na co by se mělo ukazovat prstem.
Vlastně jediné na čem se média pozastavily je Alonsová sebechvála.

No a co, on měl ze svého výkonu takový pocit, jako já, ale výsledek v podobě bodů nepřišel. Konkrétně co mu vyčíst nemáš, start jeden z nejlepších, nikde se za někým moc nezdržel, jel a předjížděl bez zaváhání, taková je prostě současná realita. Ale každý může využít situace a přisadit si, ostrouhal.

1 Like

V Miami startoval 15., skončil 9. a zkritizoval sám sebe za celý víkend. Taky ses nad tím pozastavoval? :thinking:
Stroll byl s Astonem zaseknutý pomalu na chvostu pole a nebyl schopný ničeho a časově ztratil ranec. Alonso jel dobře a pokud měl pocit, že to byl jeden z jeho nej výkonů, tak nemám důvod mu to nevěřit nebo to rozporovat.

1 Like

@Situs
Kluci, já přece Alonsův výkon nijak neshazuji, ale taky jsem nenašel žádnou vyjímečnost kvůli které by se měly stavět chrámy jsem si taky nevšiml.
Prostě odvedl dobře práci která se od něj stejně očekává, takže pochvala třeba ano, ale na muzikály si ještě bude muset počkat.

Já po tobě žádnou muziku nechtěl, jen jsem řekl můj pohled.