Tosta v posledných pretekoch vytočili vlastní stratégovia: Tie počítače vám vyhodím! | Magazín F1 - F1online.sk

AlphaTauri dorazilo na poslednú veľkú cenu sezóny odhodlané prekonať Williams a odniesť si siedme miesto v Pohári konštruktérov. Tím bol v závere ročníka v skvelej forme a podľa odborníkov neboli šance Júkiho Cunodu a Daniela Ricciarda vôbec malé. Inžinieri ich ešte posilnili nasadením novej podlahy a šiestym miestom v kvalifikácii ich podporil Júki Cunoda. V nedeľných pretekoch však tím nedokázal túto nádejnú pozíciu udržať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/140474/tosta-v-poslednych-pretekoch-vytocili-vlastni-strategovia-tie-pocitace-vam-vyhodim

Keby to slo, tak by sa tieto veci mali kompletne zakazat, bohuzial to uz dnes nie je mozne. Ak niekto nadava na nudu, tak tieto programy a monitorovanie teplot pneumatik patria medzi hlavnych vinnikov.

3 Likes

s tym by som suhlasil. specialne tie senzory na teploty. Bolo by fantasticke keby to musel odhadnut pilot podla skusenosti a podla toho co citi na trati.

4 Likes

Som sa bal, ze si chcel zakazat pocitace uplne :slight_smile:

To by bolo velmi spiatocnicke a aj kontraproduktivne. Treba vsak tie pocitace vyuzivat rozumne a nie vsetko je pokrok. Ak sa pojde slepo za pokrokom, tak dospejeme k tomu, ze bude jazdit auto same, lebo sak mame pocitace a technologiu na autonomne jazdenie, tak huraaaa, lebo treba ist s dobou a piloti su zbytocne drahi a robia chyby a formula 1 je predsa sampionat v technike… Vsetko treba s mierou

Z nadpisu článku musí být @Ferda nadšený :smile:

5 Likes

Súhlasím. Ja by som im povolil kľudne aj viac techniky, ale výstupy by boli dostupné divákom. Zaujimavosti typu miera dobitia batérie, teploty pneu a telemetria LIVE cez F1TV (bežný divák by to asi neocenil) a komplet dáta na dokonalý debriefing priamo od F1 TV pre hardcore fans. Sam Collins by z toho mohol spraviť show dlhšiu ako samotné preteky. Mňa by to bavilo :slight_smile:

asi uz aj postou poslal prispevok do diskusie.

6 Likes

Hlavně že se ajťáci pobavili. Ale co, už to mají kluci za sebou. :rofl:

Můžeš si ten debriefing tvořit sám u PC, spousta dat je dostupná. Bude tě to bavit ještě víc. :grin:

1 Like

Moja práca sú samé dáta a tiež sa necítim byť odborníkom na interpretáciu formulových technikálií.

IMG_3107

4 Likes