Tosta sklamalo, keď Red Bull uprednostnil Péreza pred Gaslym | Magazín F1 - F1online.sk

S Formulou 1 sa lúči jedna z jej najväčších osobností. Franz Tost je tvorcom tímu AlphaTauri, ako ho poznáme dnes, a mal nemalú zásluhu na premieňaní mladých pilotov na vyzretých víťazov. Jeho možnosti vo vedení stajne z Faenzy boli vždy obmedzené, ale zakaždým sa uistil, že z nich vyťaží maximum.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137047/tosta-sklamalo-ked-red-bull-uprednostnil-pereza-pred-gaslym

Gasly by bol presne tam, kde teraz Perez. Deprimovany a na pokraji konca v F1. Lebo povedzme si otvorene, co caka Pereza po konci v Red Bulle? Na jeho mieste by som bol rad, ze sa etabloval v Alpine, kde dostojne bojuje s rovnocennym kolegom.

Gasly byl v RB nechtěný. Proto je lepší, že ho Helmut uvolnil do Renaultu.
Teď mu zbývá jeden rok smlouvy v Alpine a pak kdo ví? Třeba se do něj zakouká Mercedes, nebo Ferrari.
Dokonce i RB by se mu mohl splnit až to Helmut zabalí.

GAS fandím, no ak by si mali vybrať ex-RB pitota, viac “humble” k Maxovi by bol ALB. Viac a konzistentne žiaril v slabom aute. Alebo niečo medzi, taký SAI, ktorého Ferrari nechce a možno toto bude jeho posledná šanca na top team. Aj keď, kto vie, či by Jos a Carlos sr. vydržali byť v jednej garáži :slight_smile: A ALB by bol aj lacnejší.

Vsetko len Sainz nie. Sainz je asi taky timovy hrac ako Ocon a majster sveta vyhovoriek ako Perez. :slight_smile:

Ked niekoho namiesto Pereza, tak Ricciarda. Tazko povedat ake by mal vykony, horsie od Pereza by to snad nebolo, ale vie si priznat ako na tom vykonnostne je, je skvely pre marketing a kazdy ho ma rad. A navyse si snad neuveri, ze stale ma na titul, kedze tento vlak mu uz usiel odchodom z RB. :slight_smile:

1 Like

Navzdory tohtoročnej Cekovej formy, si osobne nemyslim, ze by bol gasly lepším pilotom a tudiz ani v RB…

RIC mi napadol, ale to by musel poriadne nakladat TSU. Z ich kosiara je jedina jasna jednotka okrem VER uz iba ALB. RICov marketingovy potencial vyuzije este Racing Bulls, tam ho nechaju zomriet.

Z RB Sainze vyhodili, protože prý mezi ním a Emilem vznikalo výbušné prostředí. Přesněji řečeno ten výbušný prach vznikal mezi jejích rodiči. Prozradil to samotný Helmut.
Čest pro Sainze, že ho Helmut nevyhodil kvůli rychlosti.

Sainza nevyhodili, ale neponukli mu miesto v Redbull racing. Sainz dalsiu sezonu v Torro Rosso jazdit odmietol a vybavil si hostovanie v Renaulte. To len taky technicky detail…

Sice to výjde nastejno, ale OK.
Je to správná připomínka, protože by si to někdo mohl srovnávat s vyhozením Gaslyho, nebo Mazepina.

RIC mohol sotva nakladat Tsunodovi ked v aute sedel tusim 3 VC prestavka a zase 4VC pricom japonec s tym autom zije 2 roky.
RB si Ricciarda otestoval v Silverstone a boli spokojni. Podla mna by dychal Maxovi na krk tak ako za starych cias.