Tost o jazdeckom zložení: Rozhodnúť by sa malo v septembri alebo októbri | F1online.sk

Pred touto sezónou mal najsilnejšiu pozíciu v akadémii Estónec Jüri Vips. Toho mala čakať sezóna v japonskej Super Formule, no kvôli pandémii nemohol do Japonska odcestovať. Zraky sa tak upreli na „dvojku“ juniorského tímu, Japonca Jukiho Cunodu. Jeho výkonnosť v tíme Carlin, v juniorskej Formule 2, prekvapila nejedného odborníka. Rodák z Kanagawy je momentálne v šampionáte tretí a dýcha na krk lídrom. Superlicenciu i miesto v tíme AlphaTauri tak má zdá sa na dosah ruky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9693/tost-o-jazdeckom-zlozeni-rozhodnut-by-sa-malo-v-septembri-alebo-oktobri

ked Cunoda ziska potrebne body, cize ked skonci najhorsie piaty tak je jasne, ze Kvjat konci.

Tak - a teď ještě vrátit Gaslyho do Red Bullu (jestli schéma návratu do sesterské týmu - líhně měla smysl) a Albona do Alphy.

Ked Schwarzman vyhra vo svojej prvej sezone v F2 tak som zveday ako vo Ferrari zdovodnia, ze davaju prednost Schumacherovi. Aj ked by mohli podporit oboch. Alfa ma podla mna volne miesta dve a Haas jedno.

Vôbec by podľa mňa nebola zlá alternatíva Schumacher do Alfy, Schwatzmann do Haasu (ak je teda pravda to, čo spomenul Steiner, že by sa neobávali dať šancu nováčikovi). Schwatzmann je talent, ale z posledných ôsmych pretekov skončil 5x mimo body (áno, viem, že ho v SIlverstone vyšťuchol Schumacher), takže za mňa mu ešte chýba kozistencia a rok by sa ešte mohol niekde zajazdiť. U Micka si to obhája väčšími skúsenosťami, ak skončí so Schwatzmannom tento rok v podstate na jednej úrovni.