Tost nechápe Red Bull: Môžete dať Lawsonovi aj sto rokov, ale nebude rýchlejší ako Júki | Magazín F1 - F1online.sk

Po smrti Dietricha Mateschitza na jeseň 2022 sme postupne nadobúdali pocit, že s ním zomrel aj duch Red Bullu. V roku 2023 tento tím možno zažil najdominantnejšiu sezónu, ale postupne sa v brnení značky začali objavovať trhliny, ktoré sa prejavili vo viacerých oblastiach. Jednou z nich je aj presúvanie pilotov medzi jednotlivými tímami.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/193263/tost-nechape-red-bull-mozete-dat-lawsonovi-aj-sto-rokov-ale-nebude-rychlejsi-ako-juki

Dokaze niekto brat vazne to vyjadrenie, ked v nom je taketo tvrdenie?

Navyse Lawson bol Tsunodovi pomerne blizko minuly rok v rovnakom aute, do ktoreho nasadol v zevere sezony. A su aj ine se.rie, kde Lawson zdolal Tsunodu.

Red Bull mal dost dat na to, aby sa rozhodol. To, ze to Lawsonovi nevyslo, sa spatne ukazalo ako chyba, ale s danymi informaciami v danom case si urcite vybrali pilota, ktory mal byt podla dat a predpokladov lepsi.

Podla mna je tiez Tsunoda lepsi ako Lawson, minimalne skusenostami

To je mozne, ale tvrdit, ze patri medzi top v F1 v surovej rychlosti je mimo. Tak isto aj to s tymi 100 rokmi. Lawson uz Tsunodu zdolal mimo F1 a aj v F1 ako novacik mu bol velmi blizko.

Tsunoda sa uz nema moc kam posuvat, uz je dost dlho v F1, zatial co Lawsona mozme stale povazovat za novacika. Doteraz vzdy len zaskakoval uprostred sezony. Potencial tam je urcite vacsi. Ci ho zuzitkuje uvidime casom.

1 Like

Tost by měl nahradit Helmuta.
Vždyť Tost byl k mladým jezdcům nejblíže, když je vychovával. Tolik zkušeností s mladými jezdci dnes v F1 nemá nikdo. Nechápu proč RB tam toho plantalu ještě nechává, když vše na co šáhne je absolutně špatně.

Josi, ja bych to nepodcenoval. Mel ho tam a nebyl sam kdo tvrdil, ze Liam na jedno kolo, proste rychlejsi neni. Liam se prezentoval, podle me, vynikajicimi vykony na trati. Spuboje, konzistence, a do te doby solidne se jevici psychicka odolnost.

Yuki podle me skutecne rychlejsi byl, ale nebyl konzistentni, coz Tost zminuje take a byly otazky nad jeho psychikou. A to rika take.

Za me solidni hodnoceni, byt neupiram pravo RBR zvolit Liama. Ale jako,nejstastnejsi se to proste neukazalo.

2 Likes

Jasne tady asi je trosku mimo. Ale to se za chvili ukaze ne? Nejvetsi chyby RBR jsou stejne Gasly a Albon a vlastne i Ricciardo. Takze o co jde.

Lenze preteky sa nejazdia na jedno kolo. Na zaklade jedneho kola si RB nemoze vybrat pilota. Ale prave na zaklade konzistencie, subojov atd.

Navyse v kvalifikaciach sa mi nezda, ze by medzi nimi bol priepastny rozdiel, a to bol Lawson novacik.

Taketo vyjadrenia moze teraz davat kde kto, ale preco ich nebolo pocut pred sezonou? :smiley:

No preteky se sice na jedno kolo nevyhravaji, ale celkem uspesne se na jedno kolo daji prohrat. Jak vidno u Landa s Oscarem.

Ja tady nehodnotim to jeho poplacavani se po ramenou, ale konkretni veci ktere tvrdi. Yuki ma vic zkusennosti a podle me drtivou vetsinu kvald s Liamem vyhral.

A tyhle prohlaseni spis komentuju s prihlednutim na to jak rezonuji s tim co si myslim. Protoze i ja jsem se drobne priklanel ma stranu Liama. Prisel mi, ze ma vetsi potencial. Ale neuspel, bohuzel. A ted jsen zvedav jak moc jsem se mylil.

Jestli Yuki vyhori, tak zustavam v ramci F1 neomylny. Pokud uspeje, mam na konte prvni drobnou nepresnost. :grin::wink:

1 Like

Uvidime. Druhy trening nebol velmi reprezentativny. V tom prvom zajazdil cas podobny Maxovmu, ale za akych podmienok to neviem.

Ak to Juki da v kvalifikacii do pol sekundy od Maxa tak je na dobrej ceste.

To nikto nespochybnuje, ze je skusenejsi. Ale aj napriek tym skusenostiam robi casto nejake hluposti a zapletie sa do kolizii.

V Q sa mi tiez zda, ze ich vyhral viac, ale ten rozdiel medzi nimi nebol taky velky. A Lawson sadol do jeho auta na konci sezony, tak preto by som tak presvedcivo netvrdil, ze Yuki je nejako zazracne rychly.

A uz vobec nie, ze na jedno kolo patri k najlepsim. Patri mozno k lepsej polovici. :slight_smile:

To sa zdal vacsine a asi aj RBR na zaklade dat, a preto mi taketo Tostove vyjadrenia pridu mimo. Po vojne je kazdy general. Keby bol takto ostro kriticky aj pred sezonou, tak nepoviem nic a akurat mu zatlieskam, ze mal pravdu a super to odhadol. :slight_smile:

Tiez som nazoru, ze vyhori. Mozno bude k Maxovi blizsie, ale nebude pravidelne porazat nikoho z top timov.

1 Like

To nechápe asi nikdo :smile: Prostě RedBull.

1 Like

Máš 2 jezdce.

Jeden tam je 4 roky a druhý sotva 10 závodů.

Ten, co tam je 4 roky, rozsekal toho, kterej tam je 10 závodů.

Vezmeš toho, kterej tam je 10 závodů, a pak se divíš, ze je slabej. :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::joy::joy:

4 Likes

Proč to dělaj? :thinking: Raději neodpovídej :slightly_smiling_face:

1 Like

Mas dva jezdce. Jeden je tam 9 let.

Ve sve prvni sezone byl kompetitivni s budoucim ctyrnasobnym mistrem sveta v jeho prvni sezone. V dalsich letech se vzdy minimalne vyrovnal svym teamovym kolegum, z nichz dva jsou povazovani za adepty na titul mistra sveta.

A ty vezmes novacka co to rozstreli hned v prvnim kole co jede v F1.

Chape to nekdo krome Mercedesu? :rofl::rofl::rofl:

Jo, vlastne jo, chape to docela dost lidi, krome clenu mistniho kmene. :rofl::rofl::rofl:.

Ale jak se rika, drive ci pozdeji se vyhody inkluze projevit musi. :grin:

1 Like

4 Likes

https://bohnice.cz/kontakt/

5 Likes

Nerozumel jsi? Nedivim se. :rofl:

To vis chlapce je to psanej text, neni to obrazek. Ale to chce cas. Tobe ja verim. :wink:

1 Like

Nic neměň a nedej se, je to perfektní :smiley: :+1:

2 Likes

Pokud nebudeme vycházet z pravého důvodu, proč dostal Liam před Júkim přednost, nebude nikdy nic dávat smysl. Pro mě je to ten důvod, že Cunoda byl v “rodině RB” od začátku jen a výhradně kvůli Hondě, jinak o něj zájem neměli v minulosti ani do budoucna, ale nikdo to takhle natvrdo neřekne. Teď ho přesunuli, protože neměli jinou možnost, a takhle už mi to všechno logicky zapadá. Když je na začátku úvahy chyba, nemůže být na konci nic jiného než nesmysl :slight_smile: . Ale třeba to mám špatně já, to je samozřejmě možné :woman_shrugging:.