Tombazis pripúšťa, že motorová kauza môže viesť k protestom | Magazín F1 - F1online.sk

Vo štvrtok sa uskutočnilo zasadnutie dodávateľov motorov so zástupcami Medzinárodnej automobilovej federácie, na ktorom sa riešili otázky výkladu nových pravidiel. Dôvodom je stále prebiehajúca kauza s kontrolou kompresného pomeru nových pohonných jednotiek. Závery zasadnutia však zostávajú nejasné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224905/tombazis-pripusta-ze-motorova-kauza-moze-viest-k-protestom

Hezky to ujasnil, za tohle prohlášení by se nemusel stydět žádný politik.
#Transparentní FIA

2 Likes

Protest kvůli čemu, však Mercedes splňuje pravidla :slightly_smiling_face:

Stihli to předělat jo? :smile:

2 Likes

Ani nemuseli :stuck_out_tongue:
15612316515

Už jsme si o tebe dělali starosti.

1 Like

Debaty nič nevyriešia, respektíve na debaty je neskoro. Vysvetľovať mali pravidla Mercedesu pred začiatkom vývoja. Teraz treba rozsúdiť a tí čo podvádzajú by mali niesť následky. Nie kecať, ale konať! Majú na starosti dodržiavanie fair play celého šampionátu. To je ich povinnosť!

3 Likes

A proč to FIA jasně neřekne, však stačí říci že směrodatný je jen kompresní poměr za studena a jinak je jim to jedno a splňovat se to nemusí. Je to problém takhle to vyjasnit? Očividně je, protože vědí že to není uplně košér a raději to potenciálně nechaj na chudáky komisaře kteří na to budou čumět jak puci a řeknou že s tím nic dělat nemůžou a daj to FIA k předělání do jednoznačnosti. Prostě alibismus.

1 Like

Zkoušel jsem jen číst ale nepřispívat. Má to něco do sebe, ale dlouho vydržet se to nedá :grin:

2 Likes

David triggered :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Michale, jsi už postarší pán. Nepoužívej prosím výrazy mladých, kterým nerozumíš :stuck_out_tongue:

Svět není dokonalý, co ti k tomu mám říct. :grinning:
Ono ale FIA není ve snadné pozici, protože jakýmkoliv rozhodnutím nase re hodně lidí, ops :grinning:

To je úděl dozorčího orgánu, ne být oblíbeným politikem. Má rozhodovat, padni komu padni. Však mám pocit že ti se tak bojej soudů že do velkých hráčů rázně nepůjdou nikdy.

1 Like

A nie len tak obyčajný alibizmus, však veď vlastne vo FIA ani nevedia aké riešenia tímy zvolili :smiley: Keď mu tímy posielali návrhy na approval, tak on bol vtedy chorý, a preto mu niektoré riešenia tímov ušli, a čo sa týka a Mercedesu s Red Bullom, tak tým to omylom odklikol bez toho aby to čítal, lebo sa mu akurát vyliala káva :smiley: :smiley:

1 Like

Nebudu lhát, tak nějak to bylo :smile: :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

ved aj VW splnal pravidla, ked auto stalo a bolo napojene na hadicu. Len akosi v reale uz nie a bol to dost pruser… Neverim, ze na diagnostike pocas jazdy nebude vidiet, ze je nieco “mimo”, takze hned po testoch tento tyzden nech im prikazu nastavit povolene hodnoty a neprekracovat ich. Vybavene.

…a vlastne preto sa neriešili žiadne porušenia pravidiel, ale bolo to iba objastňovanie toho, že vo FIA sú v tom nevinne a on ani nevie čo to je kompresný pomer, vtedy v škole chýbal. Ale ak si tými myslia, že niekto podvádza, nemajú sa obracať na nich, riešiť to môžu skrz protest, medzi komisármi bude jeho spolužiak, čo vtedy nechýbal… :smiley: :smiley:

1 Like

vsak to jasne povedali. takto sa to urcovalo 30 rokov doteraz, takto to bolo za starych pravidiel a takto to FIA v Oktobri natrvrdo napisala do pravidiel. Co uz maju viac urobit?

Niekto bude pravdepodobne podvádzať a nikto mu v tom nezabráni tak tomu sa hovorí odpad ako celá F1

Jakoby já mám rád porovnávání ale srovnat tuhle kauzu s kauzou diesel gate, no řekněme že to tam úplně nevidím.