to nemusi byt nutne pravda
ze to budu pohanat nohami skrze dieru v podlahe
Jo, takže je to narážka na Flintstoneovy - nebyla jsem si jistá, to nějak prošlo mimo mě a jen jsem se narychlo dovzdělala . Ale pokud by se F1 opravdu výrazně změnila ve své podstatě, tj. špi.čková konstruktérská soutěž, a současně by nastal určitý odliv tradičních diváků i kvůli změně vlastníka k Saúdům, mohla by se f-e zvednout, proč ne. Její problém vidím mj v tom, že málokdo je zvědav na odložené jezdce a vlastně nemá cílovou skupinu, na kterou by se mohla soustředit.
@triper podla mna narazal na ten vodik, co tu pred par dnami spominal
triper vie vela veci, a pusta nam ich sem postupne, aby nas udrzoval vo vytrzeni, ma to dobre vymyslene
A nebo možná @Triper naráží na to, že kdyby se vedle F1 úspěšně etablovala “odštěpená” soutěž, samozřejmě by to majitele F1 (tedy hypoteticky Saúdy) poškodilo, takže by se snažili nové soutěži škodit, teoreticky nějak přes ropu? Mohl by nám to vysvětlit, ať nehádáme .
no ked sa chces zbavit ropy a nechces mat z toho lepsiu formulu E jak pise eva, tak ti ostane len ten vodik
Problém je ten, že Aramco je jedna z nejhodnotnějších světových firem, navíc státní a navíc díky aktivům má tu pozici pokud bude politika stabilní na mnoho let zajištěnou.
A Saúdové chtějí ten vliv využít k ovládnutí dalšího sportu.
Takže konkurovat jim se stejným produktem by nebylo rozumné.
Takže jednou z cest je spalovat vodík, je to moderní, ekologické, ale bohužel výrobně náročné na el. energii.
V podstatě jediný způsob výroby je využití odlehlých oblastí s velkou plochou pro soláry a větrníky a na místě ho vyrábět. Což zase nahrává Saudům a už na tom pracují.
Takže když jsem to takhle shrnul, tak jsme vlastně v hajzlu.
Buď Saúdská F1 na spalováky, nebo elektrická.
Až budeme jezdit masově na vodík, tak to beru, zatím si můžeš na vodík pořídit jen Toyotu
na vodik presedla ludstvo az uplne vydrancuje vsetku ropu, cize to ja uz nezazijem
Zelení dnes nechtějí ropu, nechtějí plyn, nechtějí uhlí ani jádro.
OK, tak všechny tyhle zdroje zrušme.
Vodík? Taky OK, ale bez elektřiny nebude ani ten. Tak odkud tu elektřinu vezmeme? Z fofrníků a fotovoltaiky?
Mimochodem výroba vodíku je 2x více energeticky náročná, než výroba stejné energie naftovým motorem.
Tak pořád lepší, než Saúdská F1 nebo Saúdská F1, takhle máme pořád tak či onak na výběr, pokud by nás současná F1 opravdu otrávila a bylo nás hodně .
Hogříku, znova opakuji už podruhé, ta Toyota o které pořád píšeš nejezdí na vodík, ale na elektřinu.
Jestli to napíšeš ještě jednou, tak začnu vážně přemýšlet o spáchání zločinu .
hele ked ma chces navnadit, a potom z toho nic nebude, tak a na to rovno vykasli
Jezdí na vodík a je to
jazdi na vodik, akurat ho nespaluje vo valcoch.
Jezdí na elektřinu, kluci, kluci .
Presne teraz ako su vsetci neschopny poraziť redbull ??? Ziadna dominancia redbullu. To superi su neschopní. Diky… Ty povies pravdu iba ked sa pomylis