Tlačovka sa zmenila na plačovku. Stroll sa urazil a od mikrofónov odišiel predčasne | Magazín F1 - F1online.sk

Lance Stroll tento víkend opäť potvrdil slová početného zástupu kritikov, ktorí tvrdia, že ho Formula 1 nebaví a robí to, pretože si to želal jeho otec. Aston Martin mal v Zandvoorte veľmi dobrú formu, takže keď Stroll v kvalifikácii všetko zahodil školáckou chybou, asi sa nemôžeme čudovať, že na novinárov mal ešte menšiu chuť než obvykle.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/211712/tlacovka-sa-zmenila-na-placovku-stroll-sa-urazil-a-od-mikrofonov-odisiel-predcasne

Těžko Strollovi radit, když si nedokáže poradit ani se staříkem.

Stroll je Stroll, ale športový novinár alebo redaktor je od toho, aby objektívne informoval a zdržal sa svojich trápnych výlevov ako tu Matúško hneď v nadpise trápne označuje tlačovku ako “plačovku” (wannabe funny narážka na Matoviča).

Skritizovať sa dá aj normálne - napríklad, že frustrovaný Stroll nedokončil rozhovory.

Podobne frustrovaný bol aj Hamilton pred letnou prestávkou a niektoré jeho rozhovory nevyzerali veľmi odlišne od dnešného Strollovho, ale nikto tu v nadpise nepísal, že Hamilton plače.

Bola to zbytočná chyba a nehoda a bežní ľudia nech si kľudne v komentároch píšu čo chcú, ale wannabe seriózny F1 web by sa tohto mal zdržať.

3 Likes

Ale novinář situaci popsal správně. Pláč patří k lidským citovým projevům a znamená, že je dotyčnému situace líto.
Prasata jsou ti, kteří se za tenhle projev citu vysmívají i nezkušenému mladíkovi tak jak to dělá Helmut.

nepopísal…byť frustrovaný a skrúšený,je veľký rozdiel od naozaj plačoviek blázna z TT,kde sa on reálne rozplakal…v článku tiež nie je ani slovo o tom,že sa urazil…nadpis je zjavne zavádzajúci a pripadá mi ako clickbaty,niektorých médií…

1 Like

myslim si, ze jeden z dalsich clickbaitov…

v podstate tu uz aj sama redakcia zacala v mnohych pripadoch uz nadpisom alebo obsahom clanku - ovela viac prikraslenym voci realite vyvolavat hadky v komentoch… darmo, clickbait je clickbait…

tento portal ma bohuzial od profesionality na mile, na míle daleko.

2 Likes

Nadpis sa vyslovene vysmieva Strollovi.

Z tých citácií v článku sú jeho odpovede fajn. Stručné, ale fajn. Popísal čo sa stalo a hotovo.

Toto je čo za subjektívny výgrc? Tie odpovede, ktoré sú tam citované sú ok. Bol frustrovaný, ale odpovedal normálne, len sa v tom nechcel dookola točiť a odpovedať na tie isté otázky. Popísal celú situáciu a hotovo.

Toto je fajn zhodnotenie. Nikde sa však nepíšu dojmy, ktoré si pridal Matúš Pavlík, že sa Stroll urazil a “plakal” (pre kontext - výraz plačovka vznikol na Slovensku pred pár rokmi, keď politik Matovič usporiadal tlačovku a teatrálne sa pred novinármi rozcítil až to nezvládol a rozplakal sa).

Keď Pavlík chce, tak tieto subjektívne prídavky nech píše pod svojím nickom sem do diskusie, ale nie do článku, ktorý má objektívne informovať čitateľa.

PS: Keby to nebol Stroll, ale hociktorý iný pilot, tak si toto Pavlík nedovolí.

1 Like

Nevím co na to říci. Možná by bylo nejlepší vzít si na zbytek sezony volno, a naskočit pak rovnou na kočár Adriana. Jestli si to někdo může dovolit, tak Lance.

2 Likes

Myslím, že se svými naladami začíná být už docela trapný. Prostě to vůbec nezvládá v kvalifikacích a ta frustrace je očividně obrovská. Ale mohl by se chovat alespoň normálně.

2 Likes

Helmut se Hadjarovi vysmíval otevřeně a nejednalo se pouze o novinářské zvýraznění situace.
V Helmutovém případě do toho Pavlíka nezatáhneš.

3 Likes

:+1: Však to Josovi nevadilo. Po tom co tady jen uráží, se tu bude snažit někoho moralizovat. Vtipný.

3 Likes

Tak to vypadá, když si někdo nevidí do huby. Právě proto v tomto případě bráním Strolla i když o něm moc valné mínění nemám.

1 Like

Čo? Ako s tým súvisí Helmut? Ferdo viem, že si chceš kopnúť, navyše keď ťa tu podporuje zelený šachista, ale toto čo si vytiahol je úplne mimo, veď to zdravý rozum neberie.

Helmut je redaktor, ktorý má objektívne informovať čitateľov?

Toto mi vysvetli. Akože Pavlík zosmiešňoval Helmuta niekedy? :thinking:

Lebo to by bola obdobná situácia, kedy by sme mohli Pavlíka kritizovať. Či koho mám vlastne kritizovať v tom tvojom Helmutovom prípade? :thinking:

Toto mi nepríde ako clickbait. Toto je obyčajné zosmiešnenie Strolla a subjektívne domýšľanie / vymýšľanie si od niekoho, koho úlohou je objektívne informovať, bez subjektívnych pocitov a názorov.

Pre porovnanie pridávam dva nadpisy zahraničných webov na túto tému:

A teraz to porovnajme s tým, aký nadpis napísal Pavlík.

Co Ti mám vysvětlit? Že se Helmut ke Kadjarovi choval jako prase jen proto, že projevil lítost ze své vlastní chyby?

1 Like

Ok, a čo to má spoločné s tým, že Pavlík z pozície objektívneho redaktora subjektívne zavádza a zosmiešňuje Strolla?

Čo s tým mám ja, že Helmut je občas hovado?

Stroll se především zesměšňuje sám. Se podívej jak se chová…

1 Like

Ako sa chová v tomto prípade?

Toto sú podľa mňa celkom v pohode odpovede. Môžme napísať, že je frustrovaný, to je pravda, ale redaktor má informovať a nie písať takéto subjektívne narážky:

Na konci článku máš ideálny príklad ako to napíše normálny redaktor:

A teraz to porovnaj s Pavlíkom:

Tlačovka sa zmenila na plačovku. Stroll sa urazil a od mikrofónov odišiel predčasne

Keby to napísal o Alonsovi, tak by si tu prvý vrieskal.

Keby si strč víš kam. Stroll se chová z mýho pohledu příšerně a zdaleka to není jen o téhle tlačovke.

1 Like

Ja sa bavím o tejto konkrétnej tlačovke. Keď sa chová inokedy zle, tak nech to kľudne redaktor napíše, keď je to pravda. Ale znova sa ťa pýtam, čo také zlé povedal alebo urobil dnes, aby si redaktor dovolil napísať, že plakal a urazil sa?

Veď tie jeho odpovede sú úplne normálny opis situácie, akurát bol frustrovaný, to je všetko, nič zlé tam nepovedal. Keď novinárom oveľa horšie odvrkoval frustrovaný Hamilton, tak v živote si Pavlík nedovolil napísať, že sa urazil alebo že plakal.