Titul je cennejší, keď sa oň bijú dva alebo tri tímy, hovorí Prost | Magazín F1 - F1online.sk

Diskutovali sme o tom v ére Michaela Schumachera, potom v ére Lewisa Hamiltona a hovoríme o tom aj v dobe Maxa Verstappena. Existuje niečo ako cennejší alebo menejcenný titul? Je šampionát hodnotnejší, keď ho získate po tvrdom súboji? Na tieto otázky sa ťažko odpovedá aj štvornásobnému majstrovi sveta Alainovi Prostovi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150134/titul-je-cennejsi-ked-sa-on-biju-dva-alebo-tri-timy-hovori-prost

Z tohto uhla pohladu je titul 1993 menej cenený …
Pre mna je Alain moralny majster r. 1983 a 1990.

Velka prauda, posledni tituly v tymech a pilotech nemaji obsah ani hodnotu.

Je to pravda.
A když už ne soupeř, tak alespoň týmový kolega.

Tohle jsou nejhorší a nejnudnější sezóny od roku 2004. Nikdy hůř v F1 nebylo.

1 Like

Max to má prostě bez boje, škoda, toho si nemůžeme jezdecky dostatečně vážit. Rok 21 bylo něco jiného, tam se dobře bojovalo, škoda té krádeže :slightly_smiling_face:

3 Likes

Situs, v prvych pretekoch Lewis 30 krat porusil tratove limity.
Ked sa Max zacal totoznym spôsobom Lewisovi priblizovat, Masi mu zakazal chodit mimo trat.
Ak by Masi nezasiahol, prve preteky by Max mozno aj vyhral.
Takze kto okradol Maxa o body v prvych pretekoch ?
Preco Ty a ostatni svedkovia Hamiltonovic sa nedokazete pozriet na sezónu ako taku a stale tocite posledne kola poslednych pretekov ?
Ste na smiech a ste v tomto vysostne trapni.

8 Likes

Napriek tomu je hodnota teamov najvyssia v historii, 18.8 miliardy.
Ferrari 3,9 miliardy, Mercedes 3,8, RB 2,6 atd. …
To nevymyslis …

Nejsem “svedkovia Hamiltonovic”, s takovou se nemá smysl o tom bavit. Tohle škatulkování jak si obhajovat před sebou pohled jiného je vskutku trapnost.

2 Likes

Takze si nevazis ani 6 titulov Hamiltona, 2 tituly Vettela, titul Buttona, styri tituly Schumachera a v podstate aj jeden titul Alonsa, ktory ziskal s prehladom. Akurat Max je konzistentnejsi od vsetkych spominanych (mozno s vynimkou Schumiho), a tak je ten statisticky naskok ovela vacsi. :smiley:

7 Likes

To uz nie su len svedkovia Hamiltonovi. Svedkovia su len podskupina skupiny RB hejterov, do ktorej patria aj miestny Alzaci.

A nedokazu sa na to pozriet skrz svoj hnev a jed voci RB a Maxovi, pretoze Max davno dokazal v F1 vacsi uspech ako ich poloboh Alonso.

PS: Fernanda mam rad, ale som realista, nie fanatik, ktory je ako nadrzana 15ka zamilovana do Justina Biebera.

4 Likes

Zbytečná ztráta času, slabá snaha zase jen kopat a shazovat

1 Like

Ja som mu to len zhrnul, nech je to tu komplet. :slight_smile:

Já taky vydělávam 4x víc než před 20 lety.
To neznamená, že makám 4x víc. :grin:

Makáš 8x víc. :upside_down_face:

To ne. :grin::grin:
Vloni jsem byl pěkně línej a moc se mi nechtelo, ale letos makám o 106. Od půlky března už. :slightly_smiling_face:

Krásné počasí bylo/je.
Tenhle rok budu makat do roztrhání. :grin:

1 Like

Ono by to mohlo sedieť. Pred cca 20-timi rokmi, keď si mal 17 rokov, tak si makal na brigáde na stavbe a zarobil si si 6.000 Kč. Teraz, keď sedíš pri compe a popri tom si aj na F1online a venuješ sa tabuľkám najlepších testovačov, makáš 4x menej a zarobíš 24.000 Kč. :upside_down_face:

Tak ještě asi 3-4x. :grin::grin: Jak kdy.

Nechapu vlastně proč ten poslední zavod 2021 vůbec jezdili, tam podle některých mohli Hamiltona vyautovat čímkoliv a stejně by psali, že pohoda, protože … :smile:
Rovnou se to mělo dát Verstappenovi.

No škoda, ten ročník byl jednoznačně daleko vyrovnannější než na co jsme v F1 obvykle zvyklý, ale závěrem je to naprosto shozené.
Ostatní tituly jsou u Verstappena v dominantním voze, kde si ostatní nemohou prakticky ani čuchnout.

1 Like

image

1 Like

Myslim ze to Prost rekl dobre. Ja bych teda nepouzil slovo hodnotnejsi, ale asi vsichni to budou vnimat podobne. I Max rekl, ze po takove sezone jako 2021 netouzi a ze mu staci ta z roku 2023, ze tu si vic uzil.

Je jasne, ze kazdy chce dominovat tak, ze deklasuje soupere. Jenze v motorportu je s tim spojene auto a team a pak uz je na miste se ptat, je to jezdcem?

Ja u Maxe nemusim pochybovat. Porazil jednoho z nejlepsich pilotu v dejinach F1, ktery sedel v aute, ktere bylo podle tehdejsich i soucasnych kriterii horsi, nez to Maxovo (pro antiMaxfans se to kriterium jmenuje "pohar konstrukteru).

Ale fakt je, ze ne kazdy si to musi uzivat jako ja. Me Australie taky prisla jako nejnudnejsi zavod za posledni ctyri roky.