Titul bude v prvom rade Maxova zásluha, priznal Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Las Vegas môže byť svedkom majstrovských osláv. Keď sa už Liberty Media nedočkala súboja o titul do posledných pretekov, drobnou náplasťou by jej mohli byť aspoň majstrovské oslavy na komerčne najdôležitejšom podujatí, ktoré zatiaľ nepresvedčilo kritikov ani miestnych obyvateľov o svojom opodstatnenosti. Podľa poradcu Red Bullu Helmuta Marka sa však už nič nezmení na skutočnosti, že ak sa Max skutočne stane šampiónom, môže za to vďačiť najmä vlastným schopnostiam.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179821/titul-bude-v-prvom-rade-maxova-zasluha-priznal-marko

Ano, to je ta sezona kde si povieme, ze titul je v spravnych rukach, tvrdo a skvele vybojovany. Ziadne dominantne káry a´la Seb a Lewis.

Jozef pls. Vettel byl dominantní “jen” 2 roky a Hamilton 1 titul získal až v poslední zatáčce a další 3 měl soupeře minimálně půl sezony než se jeho německý protivník (ROS/VET) nesložil v té druhé.

samozrejme, že auto, veď skončila dominancia, skončil aj Verstappen, len šťastie mu pomohlo v Brazílii, rovnako ako obom Alpinom

Myslíš “vybojovaný” na začiatku sezóny s dominantným autom, kým “narazili” na jeho limity a ostatné tímy ho preskočili?

Debata o tom, jestli je víc auto nebo jezdec, je opravdu nekonečná, ale to není důvod Maxův výkon nějak snižovat. Titul si vybojoval určitě víc, než vloni.

2 Likes

Otázka mimo téma, možná pro @Admin.

V menu jsem našel možnost nějaké “uzavřené skupiny”, “moje skupiny” a pod.
Má někdo zkušenost, jak to funguje, jestli to vůbec funguje?

Klasika, uz by si selektoval

2 Likes

Možná jsem jen zvídavý :slightly_smiling_face:

1 Like

Asi nikdo nechce jednoduše napsat, že neví. Tak já teda nevím :smile: .

1 Like

Ale chtěla bys to umět :grinning:

Myslim ze ve skutecnosti je debata o tom jestli je vic auto, nebo jezdec, davno uzavrena. Je to dano prestizi jezdeckeho titulu a PK.

Je jiste ze skutecna debata na toto tema je nekonecna a v kazdem roce a v kazdem zavode bude platit neco jineho. Ale fanousci maji jasno. A sponzori asi take.

Kdyz se podivame, jakou bidu dostava Lando za to, ze ma nejvetsi podil na vedeni McLarenu v PK, tak asi neni moc o cem.

1 Like

Až doteď mě to vůbec nenapadlo, ale hned jsem to zkusila, to je fakt :smile: . Ok, až se nebudeš vyskytovat, budeme vědět, že máš vlastní skupinu :smile:

1 Like

Postoj fanoušků bude ovlivněn tím, že s pilotem se dokáží líp identifikovat, a to samozřejmě ovlivňuje přístup sponzorů. Ale, jak říkám, není důvod Maxúv výkon snižovat, titul si vyjezdil a zasloužil.

1 Like

Tak to urcite je, vyjma Italu. Proto take pisu, ze se to kazdou sezonu a zavod meni. Ona je to spis filozoficka otazka. Nebo jinak, je to spis otazka preferenci a vnimani reality.

V roce 2019 vyhral titul Hamilton. Druhy byl Valtteri. Vyhral Hamilton diky autu, nebo sobe? Je preci jasne, ze nebyt Hamilton v Mercedesu, nevyhral by. Ale zase vyhrat mohl i Bottas. Takze je to pilotem, nebo autem? A kazdy z nas to co se stalo vnimame jinak a z jine pozice.

Max je v soucasnosti mimo debatu tohoto fora. Ve velkem svete se ted resi, zda je v soucasnosti nejvetsi vsech dob, coz zda se nyni tvrdi i Lando, nebo je jeste brzy, nebo to nema smysl porovnavat.

Neni totiz nahoda, ze nyni ta otazka rezonuje. Podle me se vzdy vrati v okamziku kdy se objevi ultimatni jezdec. A tim je na ni vlastne odpovezeno.

Jak už jsem psala, tohle já vůbec neřeším. Když řeknu “Vyhrál xy”, tak tím myslím trojjedinou bytost - pilot, auto, tým. Jeden bez druhého i třetího to nedokáže, takže ani nevidím důvod počítat jednotlivé podíly. Prostě, komu se to sešlo nejlíp, ten vyhrál. A největší slávu z toho má samozřejmě jezdec, kromě té Itálie teda :smile: .

No vidis. A ja to mam jinak. Kdyz vyhraje auto PK, tak za tim vidim auto a team. U pilotu, vidim toho pilota. Protoze jsou to mimo jine prave vykony toho pilota, ktere ho dovedly do konkretniho teamu.

Proto jde Hamilton do Ferrari a Carlos pryc. Pokid pristi rok vyhraje titul Hamilton. Jsou to jeho schopnosti a vira Ferrari v nej.

Pokud tento rok ziska Lando titul, bude to jeho zasluha. Toho jak jezdil v cele sve kariere, co ukazal za potencial. Mohl byt odejit on a ne Ricci.

2 Likes