Tipy na tripy a dovolené

Můžu hádat :slight_smile: ? 151515

No samozřejmě. :slightly_smiling_face:

Štúrovo? 151515

1 Like

Foceno ve Štúrově, ale bazilika Ostřihom je už v Maďarsku za Dunajem.
Mají tam jednu kuriozitu. Nevětší plátno-obraz na planetě.

3 Likes

Já si matně vzpomínám, že jsi do Štúrova jezdil to termálů, je to tak?

1 Like

Jezdim tam v květnu a někdy i v září. V krajních termínech vychází ubytování na 100 EUR za hlavu včetně bazénů na týden.

Ubytovanie Polaček - Štúrovo

1 Like

To vypadá dobře. I když pro nás to jistí Sárvár :slight_smile: .

1 Like

Je tam skvěle. Však už se nás tam schází zhruba dvacet lidí. Každý večer posezení u kytary.

1 Like

Dobrá, tak dám něco těžšího, ale bez Google prosím, páč tam najdete z civilizace všechno…

Světová rarita

Nejlepší místo na potápění

Zbouraný kostel po zemětřesení

4 Likes

Když se hned jako první přiznám, že jsem si to našla na google, dostanu aspoň cenu fair play :smile: ? Jinak samozřejmě :+1:, úžasné fotky.

1 Like

Tak schází to potápění, to se najít nedá to bude oříšek navěky :grinning:.

Moc se mi to líbí i když jsem poctivě nepoužil Google.
Odhaduji, že se jedná o nějakou Britskou provincii. Možná Nový Zéland, nebo nějaký díl Austrálie v zimě.

Nene, Ferdo, napovím tedy.
Je to americký ostrov, kde ke konci války probíhaly kruté boje s Japonci. Dnes tam mají námořní základnu “mariňáci”.
Je tam pietní podmořské místo, spousta nádherných vraků v malé hloubce, chráněná rybí oblast a krásný holky :grinning:.

Nejznámější je Pearl Harbour, ale tam válka mezi Amerikou a Japonci vznikla, ale pietní místo USS Arizona nápovědu splňuje.
Když se ale jedná o konec vílky, tak by se mělo spíše jednat o Midway, ale tam mi trochu nepasuje britský styl nádherné budovy na obrázku.

1 Like

Snad Guam? Nic lepšího jsem nenašla…

1 Like

Ty fotky nemají spolu nic společného :grinning:.
To je úplně jiný kontinent.

Ano, je to Guam , šikovná :+1:.

1 Like

Mě právě nejvíce zaujal ten kostel po zemětřesení, protože jsem v něm viděl Britskou architekturu. Řasy u protinožců taky mají a kolem silnice, která vede z kopce je dost zeleně. Proto mě nejdříve napadl Zéland. Podle kostela správně. To už jsem si teď vygooglil.
Malba s lavičkou a popelníkem může být všude a květiny podobné prýskyřníkům odpovídají Skotsku, nebo Irsku. Proto jsem se stále motal kolem Britů.
No a moře mají všechny tyhle státy a když koukám jaké vlny různé ostrovy bičují, tak vraky lodí budou všude.
image

Tak ještě jeden tip na výlet pro “kavárenské povaleče”, nebo gurmány.

Kavárna na kolejích, mají tam výbornou cibetkovou kávu :coffee:

4 Likes

Jó Hanoi. Tam jsem taky nebyl. :grin:

2 Likes