Tipy na tripy a dovolené

Jestli to není ten Kronplatz, tak nevím :woman_shrugging:.

Mi to píše Innsbruck.

1 lajk

Asi bych měla napsat, že jsem to chtěla zkusit poctivě bez google, ale nějak mě to nenapadlo :woman_shrugging:. Nejsem ve formě :smile:.

2 lajkov

Mě by bez Googlu napadl pouze Karol Duchoň s písničkou V dolinách. :grin:

1 lajk

Je to Bikepark Innsbruck, Arzler Alm je název jednoho z trailů, ten jsme nejezdili.
Ale beru to jako správně :+1:.

1 lajk

Google Puffa a Ferdu má tým pádom u Teba bonus.
Pre lepší chod Googlu im môžeš kúpiť a poslať rýchlejšie PC procesory, ako majú momentálne. :slightly_smiling_face:

2 lajkov

Hádám, že jsi jediná poctivá :smiley:.

Innsbruck se mi jako město moc nelíbí, kdybych chtěl žít na horách a měl dost peněz, tak by favoritem byla Cortina, Sölden, nebo Queenstown.

2 lajkov

Musíš sa správne trafiť s tým vrtom v Kašagane a budeš mať konečne dosť peněz.

Nejsem žádný Ježíšek ani Santa😃.
Puffovo bonusem je, že pořád dokola toleruju jeho černou duši a čtu ho, no a Ferda byl až druhý, takže má smůlu.

2 lajkov

Podľa mňa Puff nemá čiernu dušu, ale ironickú dušu. :slightly_smiling_face:

Nemusím, tam je to jedno.

No může se mně někdo divit, že Tě ráda vidím, když mě vždycky umíš pochválit :smile: ?

2 lajkov

S holkama a dětma to prý umím, ale je prý záhada, že mě ještě žádný chlap nezbil…
Říká moje přítelka :thinking:

2 lajkov

Jak se pracovně funguje v těchhle lokalitách? Představuju si všudypřítomný státní dozor spojený s korupcí, ale možná jim křivdím. Vzala jsem teda na vědomí, že tam nejsou lidojedi :smile: .

Já toho o Kazachstánu zase tak moc nevím.
Je tam obrovská korupce, ale taky obrovské pobídky pro zahraniční firmy.
My třeba neplatíme DPH 12% a veškerou techniku kterou používáme máme zdarma.
Všechny západní těžařské společnosti tam chtějí pracovat.
On má obecně těžební průmysl, hlavně ropa a plyn všude ve světě svá nepsaná pravidla a zákony diktované OPECem a všichni to respektují. Nemá smysl to popisovat, protože se tomu těžko věří.
Astana je supermoderní bohaté město, ale třeba kolem Kaspického moře není ani pitná voda, všechno zelené sežerou sarančata.

Každopádně naleziště Kašagan je obrovské, hodně komplikované, ale až se to tam jednou zvládne, budou ohromně bohatí.

Na výlet bych tam nejezdil :slightly_smiling_face:

4 lajkov

Díky, jako vždy zajímavý popis toho podstatného. Tohle je svět, který si neumím představit, jak lokalitu, tak profesi. Ovšem věřím, že obrázky z místa by asi byly depresivnější, než jsme od Tebe zvyklí :slight_smile: . No tak se tam měj jak to jen půjde!

1 lajk

I tam se časy mění, když jsme tam jeli poprvé, najali jsme si nákladního Iljušina.
Naložili ho skoro 40T, a po přistání zvraceli.
Dva z nás měli po návratu otravu těžkými kovy.
Dneska tam jedeme s několika kufříky s diagnostikou běžnou linkou a všichni tu akci milují.
Každá firma tam chce pracovat, naštěstí jsou Kazaši chytřejší než Arabové a myslí na budoucí soběstačnost, takže nám vždycky dají do týmu pár chlápků na podávání nářadí a později zjistíš, že jsou to inženýři, nebo geologové :smiley:.

2 lajkov

Takhle to zase vypadá jako hotová idyla a práce snů! Beru to tak, že nějaký ten adrenalin se stejně dá čekat vždycky, ale možná mám jenom předsudky kavárenského povaleče :smile: .

1 lajk

Vždycky si někdo něco přiveze, někdy je to encefalitida, jindy úplavice, blechy jsou běžné.
Ale zase se můžou kluci vesele rozvádět a bývalkám nechávat domky :slightly_smiling_face:.

Možná bych mohl dělat vztahového kouče na vedlejšák.

1 lajk

Neříká Ti něco jméno Kučera, který se pohybuje v chemii, která se používá při vyplňování vrtů v nestabilním podloží?