Stále mluvíme stejným jazykem, ale chtěl jsem vyhnout Ukrajině, Iráku a dalším zemím, které přímo i nepřímo pomáhají zvyšovat cenu surovin a tím někteří získávají i větší moc.
Tak teď už Ti nerozumím vůbec, ale nevadí. I tak pěkný večer .
Sa pomaličky stáva štandardom, že cesta vpred je vlastne návrat o pár rokov vzad. 2029 veľmi silno pochybujem, Wolff s pritakávačmi to budú naťahovať. Jediná šanca je, že im McLaren dá nakladačku aj o rok. Druhá možnosť je, že príde zásadný zlom v sledovanosti. Predsa len “Kráľovná motoršportu” alias po novom kráľovná manažovania všetkého nemusí byť atraktívna ani pre Netflix fanbase
Tak jinak.
Státy které vlastní suroviny jako ropu, plyn, zlato, uran a jiné komodity ve velkém mívají nejen velké téměř bezpracné zisky a tím pádem i jistou moc na světovém trhu.
Peníze jsou sice nebezpečné, ale ještě nebezpečnější je moc a právě ta těm současným nejmocnějším vadí.
Proto vymýšlejí tahy jak tyhle státy od zisků odstřihnout.
Chce to určitá skupina křiklounů s falešnou nostalgií na staré dobré časy.
(I když teda bych řekl, že zrovna V8 pamatuje ještě docela dost fans.)
Zvuk čtyř, šesti, osmi, deseti, dvanácti válců vždy bude znít jinak, než kvičení elektromotorů kterými Formulema Ee vyhánějí krysy z městských kanálů.
No kdyby se skočilo na čisté elektro, tak by to asi trochu šok byl. Ale za mě přechod z V8 na turbo hybrid byl úplně v pohodě co se týká samotného zvuku.
Mnohem důležitější je aby se neopakovalo 2014, drtivá převaha motoru Mercedes pro mě skoro zabila F1.
přesně, je potřeba drtivá převaha Hondy
A to si vem, že v 2014 měly být motory čtyřválcové, ale Ferrari jim do toho hodilo právo Veta a vyjely šestiválce.
Hovorim to uz 10 rokov, ze F1 by mala ostat pri spalovakoch a pojdem o krok dalej a poviem, ze standardizovanych spalovakoch.
do 2035 ma monopoly (vo FIA) na elektricku formulovu seriu Formula E.
Do konca nadchadzajuch pravidiel to je prelom 2030 sa budu predavat EV s dojazdom 3 az 5 tisic kilometrov na nabitie.
F1 podla mna nema priestor zostat na vrchole vyvoja v autopriemysle co sa tyka PU. Jedina cesta su legacy spalovaky. Vyvijat to nema zmysel, preto to treba standardizovat.
Pan Sulajem je dobry politik. Moj nazor je, ze tak moc nie dobry clovek… ale nebudme moralisti.
Takto si vas kupil vsetkych
Volby su tento rok, nastavenie pravidel na 2029 po nich…
Četl jsem, že palivo bude klíčový faktor ve výkonu nových jednotek.
Prý Shell udělal nějaký fail ve vývoji.
Já jsem četl že všichni na tom budou s motory dobře
Já četl, že Mercedes s Hondou jsou na tom podobně, kousek za nima Ferrari a RBR je hodně pozadu
Hlavně ať to Honda zvládne Byla by to paráda bojovat o příčky nejvyšší
S tou Hondou to je tvoje zbožné přání.
Bohužel.
Je to zaujímevé, takýto návrat kk čisto spaľovacím motorom. Ja by som s osemválcom nemal žiaden problém, ale predpokladám, že tam bude asi podmienka nejakého ECO paliva, čo síce nemusí byť úplne lacné, ale ak to bude lacnejšie, ako to, čo máme teraz, tak prečo nie … Časom by aj cena takéhoto paliva mohla ísť dole. Zaujímavé bude aj to, na akom objeme motorov sa dohodnú, lebo to bude mať samozrejme vplyv na spotrebu a teda aj na nádrž, ktorú budú musieť so sebou formulky vláčiť. A z pohľadu šetrenia je dosť pravdepodobné, že FIA obmedzí otáčky motorov, takže priestor sa dosť zúži, kde budú môcť motory zdokonaľovať. Ale to je len vízia, na realitu si musíme počkať …
Antonio Lobato, k roku 2026: „V paddocku mi řekli, že Mercedesu se bude dařit, Ferrari se bude dařit, Red Bull zaostává… a motor Honda není špatný, není špatný.“
Kde se tam píše, že je Honda na úrovni s Mercedesem?