Tímy budú opäť riešiť kompresný pomer. Dostane Mercedes chudobnejšiu zmes? | Magazín F1 - F1online.sk

To je v pohodě. Bránil bys to tady stejným způsobem, kdyby to neměl RBPT? Třeba ano, ale spíš ne.

Ono taková Honda vyhrožovat nebude, ta to prostě udělá když uvidí že FIA má dodržování a vynucování pravidel na salámu :slightly_frowning_face:

2 lajkov

Japonci se ještě ukloní no. Já těd hlavně doufám, že ten jejich motor nemá jiné problémy, mimo kompresní poměr.

1 lajk

Problém pro ostatní je, že to FIA schválila a dala tomu zelenou. Takhle to nemůže zahrát tak, že to bylo myšleno jinak.

Ale nejvíc si lámu hlavu nad tím, že nikdo motorářů za celou dobu vývoje s tím za FIA nepřišel.
A to je možná ten největší důvod, proč tak kopou kolem sebe. Zděsili se sami sebe, že jim naprosto unikla základní fyzikální a motorová vlastnost.

2 lajkov

Ja neviem co ma, alebo nema RBPT. Hovorilo sa, ze maju dve varianty. Narozdiel od Trippera s RB do suboja o titul v 2026 velmi neratam (dufam, ze sa mylim a Tripper ma pravdu). Takze z toho pohladu je mi to viacmenej jedno. Ale uvidime, tazko povedat aka bude vyhoda Mercedesu a ci vobec budu vyhodu mat. Mozes povedat, ze som v tomto pripade tak nestranny ako to len na tomto fore ide.

1 lajk

Takové jsou predikce

… a to Williams je pochopitelně vlastně zatím “nezúčastněný”, to by se FIA fakt povedlo :smile:

Věř tomu no, že má RBPT 2 varianty. :slight_smile: To je asi ten největší kec z celé té story.
Kdyby tomu tak bylo, tak si vezmou druhou variantu a půjdou do boje proti Mercedesu.

Odstraní si 2 největší soupeře Mercedes a McLaren a zbyde pouze Ferrari, které se vývojem rozloží samo.

Naopak nejvíc vokální, že to je v pohodě je Hodgkinson. Vlastně k tomu Mercedes neřekl ani čárku.

1 lajk

Zajímavý, že u Alpine vzali v potaz, že budou mít motor Mercedes, jinak si neumím vysvětlit, proč by měli být tak vysoko. Pak u Williamsu to nejspíše nezohlednili, tak je dali na poslední místo jen kvůli tomu, že nejezdili.

tak predikcie na zaklade toho co odjazdit Aston su fakt presne.

OK, keby bol RB zo suboja out (nemusi to byt koli motoru) tak titul prajem Ferrari a Leclercovi. Takze som v opacnom tabore ako ty.

1 lajk

Jo, vlastně je to rozdělený na 2 kategorie, nejprve podvodníci co to maj schválený od FIA, a pak zbytek. A jestli to tak bude, bude to slyšet celou sezonu.

1 lajk

No vzhledem k tomu, že to vzali "podle toho co si myslíme a viděli jsme za časy " tak je to relevantní asi jako Helmutko :grinning:

to je uplna blbost. No way ze bude AM az za racing bulls. To nie je minulorocna zlatanina.

AM nebude za Red Bullem? Ok

ty si taky rozkosny v tom ako strasne chces. ako keby to mali na konecny vysledok v plyv…

Když už, tak Williams, bude vpředu.

1 lajk

Jo, relevantní to moc nevidím, ale ty motory, … takhle s tím prostě hodně zamávaj.

Já si myslím, že Ferrari bude nad McLarenem.

Já si myslím, že Mercedes dostane za ty podvody přes prsty dřív nebo později