Tímy bijú na poplach: F1 nesmie klesnúť na úroveň IndyCar a Super Formuly | Magazín F1 - F1online.sk

Predstavenie pravidiel pre rok 2026 sprevádzajú rozpačité reakcie. Z padoku sa ozýva čoraz viac hlasov, ktoré varujú kráľovnú motoršportu pred výkonnostným úpadkom a stratou titulu “kráľovná motoršportu”.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/157386/timy-biju-na-poplach-f1-nesmie-klesnut-na-uroven-indycar-a-super-formuly

to je len a len dobre, pre zaujimave zavody

F1 je vrchol všetkého a mala by aj zostať. Neviem si dobre predstaviť, že by jazdila tak aby do nej mohol zasadnúť hoc aký pako, a neunavený prísť do cieľa medzi prvými. K dobrým pretekom sa stačí ísť pozrieť na nižšie súťaže až po motokáry. Vlastne podľa niekoho by tam stačilo pekné lakovanie veľa reklám, naokolo kopec VIP hostí formula by nemusela mať ani motor stačilo by ju spraviť na pedále a menej unavenejší by predbiehal každého aj o kolo a dopovali by ako na tour de frans. Ešte raz: F1 je výkvet Ľudskej dokonalosti v motorizmu, dosť že jej ubral na napredovaní a ešte zdokonalení ten finančný strop, naozaj deti by nemali sledovať F1 ale ako to kedysi chcel Ecclestone a hľadať fanúšikov medzi dospelími a staršími, pretože tý vedia čo je F1 a kam má smerovať. Má to byť vždy to najlepšie čo dokážu ľudia postaviť k pretekaniu sa a jazdci musia byť ako odvážny rytieri ktorý dokážu skrotiť divoké autá a nie ako dnes že bohatého babráka čo sa nevie ani pozerať do spätných zrkadiel pasujú za budúcu hviezdu a nosiči vody sú si istý že budú mať fleka aj o rok či dva, Stojí to za starú bačkoru celá dnešná F1. Naozaj dokáže uchvátiť len eiseleho s králom a kopec malých tupých sledovateľnou čo nemajú ani šain o histórií a celej genéze F1. Je robená pre americký trh ktorý ak sa jej nasýti odhodí ju preč a pôjde na svoj zápas snov obrnených chlapíkov čo napodobňujú ani ragby ani futbal a preto tak aj skončí, ak to niekto nezastaví z kompetentných a nenasmeruje tok F1 ky tam kam by sa mal uberať.

ja si myslim, a to nie som skuseny ale, myslim si, ze znizenie pritlaku sice znizi pretazenie ale zvysi doraz na jazdecky um. Auta budu viac plavat na ceste tak ako kedysi davno.
mladych fanusikov treba, lebo sice je to sport a tech. sutaz, ale v prvom rade business. Ci je to dobre alebo zle nejdem sudit.
inak uplne suhlasim. Chcel by som seriu, ktora by naozaj bola o tom, co najlepsie dokazu ludia vyrobit. Toto F1 uz dobrych 50 rokov nie je a to som mozno aj malo povedal. V podsate Pikes Peak Hillclimb by mal byt takmer bez obmedzeni, mozno este dragstre v Amerike a ine hillclimbove sutaze. Alebo SpaceX so svojim vesmirnym programom.
edit: este ma napadol Bonneville. Hned si ho aj pripisem na zoznam podujatii, ktore chcem navstivit.

2 Likes

No ono to uz vic klesnout nemuze, ukradeny titul 2021 a dva roky jedno auto 30s vepredu. Zahadny odchod Neweyho zkraje sezony a nasledne zpomaleni zahadneho auta zavod od zavodu o 30s.

Letos chci souboj o titul Mclaren vs Ferrari.

F1 v roce 2012 taky nebyla zrovna rychlá, ale v tom roce to byla nejlepší sezóna snad za posledních 30 let.

strasna nuda
viete kto je na tychto fotkach?

image

Slavny Michele Alboreto

1 Like

Bobiku, kto bol minuly rok dominantny v Monaku? Sa mi zda, ze ti nejak vynechava pamat. RedBullu uz dlho nesedia mestske okruhy. Ked budu pozadu aj dalsich par VC, tak to moze byt zaujimale, ale rozhodne by som ich neodpisoval.

1 Like

Ja vám dám také KLESNÚŤ na úroveň Indycar, otca vám naháňam! :slight_smile: Tento víkend parádny okruh Elkhart Lake, určite to bude stáť za to. (btw, Dixon je podobný prípad ako Alonso)

Okruh skutocne paradny,ale tie ich nemotorne formulky su na nom trapne. Take F1 monoposty z 2000-2008 by si na tom okruhu zgustli a fanusikovia by sa ich nevedeli nabažiť aj vdaka revu atmosferakov.:grinning:

je v sucasnosti nieco lepsie ako Indycar v ohlade nemotornosti? asi F3 ale tie su pomale

Mne sa ich formulky vobec nepacia a na neovalove preteky su strasne. Jedina ich vyhoda je, ze su si dost vyrovnane, ale to je dane uniformitou s_erie. Na ovalove pretekanie to je dobre, ale na to su dobre aj Nascar aj s ich pickupmi.:grinning:

mne sa pacia praveze aj na normalnych okruhoch. Spolu s tou naturou americkeho motorsportu je to casto zabavnejsie ako F1.

Na americkom motosporte milujem jedine ich prirodne okruhy, ale mestske nie. Ich okruhy maju tradiciu, smrnc, narocnost a ponukaju zabavne pretekanie, take americke SPA.:slightly_smiling_face:
Road America, Watkins Glen, Laguna Seca ci Sonoma su legendy motosportu a tie zboznujem.

3 Likes

ano, to aj ja milujem na americkych se.riach. Tento vikend sa jazdi v Sonome, Mid-Ohio a Road America.

Bezne ich se_rie nepozeram,lebo ma to nezaujima. Ked je vsak pretekanie na Road America, ako teraz, to si rad pozriem. Dufam, ze to zajtra nebude v case F1. Nevies, kedy nasho casu to bude?

Indycar zajtra o 21:30 alebo 22:00 start
junior seria Indy NXT zajtra o 19:00

teraz za 20 minut kvalifikacia Indycar

1 Like

Ne, ja se nemuzu zbavit dojmu ze tam neco probehlo na urovni Red Bull aka Newey vs FIA ohledne prekroceni pravidel, to mi nikdo nevymluvi. Nedivil bych se kdyby Newey nikam nenastoupil, i nekolik let.

Tak to je naprd,lebo start Kanady je o 20.h.