Timo Glock to Alonsovi nezhltol: Výhodu hľadá v šedých zónach | Magazín F1 - F1online.sk

Hele, vy mě tady rozmazlujete, a doma pak říkají, že se mnou není k vydržení :smile: .

Mozno doma dostatocne nefandia F1🤔

1 Like

Musím povedať, že aj s odstupom niekoľkých dní, ma celá táto situácia udivuje.

1. Z telemetrie je evidentné, že Alonso išiel inak ako všetky predchádzajúce kolá. Brzdil na viackrát a išiel zákrutu výrazne pomalšie, ako kedykoľvek predtým.
  2. Žiaľ neviem nájsť Russellovu telemetriu, a teda, či aj on vynútene zmenil svoj prejad.
  3. Udivuje ma to najmä preto, lebo akosi nechápem Alonsov motív. Zdá sa mi, že najväčšiu šancu udržať si pozíciu pred Russellom mal čo najrýchlejším prejazdom zákruty. Russell nebol bližšie ako v predchádzajúcich kolách, takže sa nezdá, že bolo potrebné čokoľvek vymýšľať.
  4. Alonsove vysvetlenie, že pribrzdil viac ako predtým, aby si zabezpečil lepší výjazd zo zákruty sa dá pochopiť, avšak spomínané dáta z telemetrie ukazujú oveľa viac než len to. Alonso takéto chyby nerobí.
  5. V každom prípade to bolo dosť nečakané a v tej rýchlosti a ešte k tomu v zákrute, je reakcia na takéto správanie nesmierne zložitá.
  6. Výsledkom Alonsovho manévru bolo to, že významným spôsobom ovplyvnil súpera za sebou. Ten mal ubrať, čím by si pokazil výjazd zo zákruty, a tým pádom zničil svoje šance na predbiehací manéver. Russell neubral, a priblížil sa k Alonsovi natoľko, že stratil prítlak a kontrolu nad vozidlom. Je ťažké posúdiť, či mal vôbec čas na adekvátnu reakciu, alebo či aj nejakú reakciu urobil, a spôsobil si nehodu sám zlým manévrom.
  7. Zásadnou otázkou je, či Alonso svoj manéver urobil úmyselne tak, aby ovplyvnil súpera . Ak áno, potom je test až neprimerane nízky. Ak jeho úmyslom nebolo ovplyvniť súpera, ale manéver bol úmyselný, čo teda bol, keďže to sám priznal, potom to patrí do kategórie, ako keď sa Stroll nepozrie do späťáku a spôsobí nehodu. Podľa mňa si to trest zasluhuje.
  8. Som prekvapený, prečo sme mali VSC a nie červenú vlajku. VSC vôbec nedáva zmysel.
2 Likes

Kdyby jsi narazil na tu telemetrii Russella, taky bych ji strašně rád viděl.