Tim Mayer sťahuje svoju kandidatúru na prezidenta FIA: Toto nie je demokracia | Magazín F1 - F1online.sk

Mohamed bin Sulajem bude v decembri jediným kandidátom na prezidenta FIA. Na základe volebných pravidiel sme už niekoľko dní dopredu vedeli o tom, že jeho súperi nebudú mať na výber, ale až dnes sa hlavný súper súčasnej hlavy FIA oficiálne vzdal svojej kandidatúry.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/216313/tim-mayer-stahuje-svoju-kandidaturu-na-prezidenta-fia-toto-nie-je-demokracia

Toto je tak na grcanie systém. Ten ťavojeb nič dobré nedoniesol f1, rovnako ako jeho sukmenovci civilizovanemu svetu

2 Likes

To byl pěkný boj :smile:

1 Like

Musel by je volit lid nebo nějaké relevantní série, aby to mělo nějaký význam.
Když volí autoklub Zambie a Burkiny Faso, tak je jasné, jak to dopadne.
Arabský peníz to lehce ovládne. Hlas za pár kaček.

Chtěli jste diktátora, tak ho tam máte.

1 Like

Wow, celemu svetu to solidne kuruje posledne roky…prachy, prachy, prachy…

1 Like

Jak fotbalovy FACR a FIFA, MOV a podobne, nevyznamne svazy maji lehce ovlivnitelne, ale vyznamne hlasy. Dobre uz bylo…. Nejen ve sportu.

Suhlas s kazdym slovom co si napisal.

az na to, ze tento system tam uz pred sulajemom, on ho tam nezaviedol
takze stazuj sa na jeho predchodcov

takze volit ma vzdy len ten kto zvoli toho koho chces ty?

tento system tam bol uz pred sulajemom, preco sa nestazovali ti ludia predtym? ci vtedy im to vyhovovalo, ze sa takto dalo vysachovat toho koho vysachovat chceli? zrazu ked tam je niekto kto sa im nepaci tak zacnu kritizovat system ktory tam bol davno pred nim a niektori kkti ho este dokazu obvinit, ze to on si ten system nastavil tak aby sa tam zabetonoval

Mám lepšiu otázku. Povedz mi jeden svetový športový orgán fungujúci na totožnom princípe rovnosti váhy hlasov, ktorý skutočne funguje v prospech športu a nemá korupciu na každom metri. Z fleku mi napadne jedna - FIFA. Nemyslím si že treba pripomínať, že je to tam tak zlé, že sa o tom točia dokumenty na Netflix.

Ja viem že takéto prevracanie otázky je na Slovensku populárne vďaka politikom nemenovaným, ale tento najsprostejší spôsob argumentovania tento raz neobstojí ani tu, pretože Sulayem bol zvolený aj spolu s vyhlásením, že to zmení. A ako to zmenil? Že sa tam zabetónoval ešte viac a odstránil akékoľvek kontrolné orgány nad vlastnou činnosťou, a to je hold fakt ktorý “ačohentizmus” nedokáže vyvrátiť.

Takže asi toľko k šachu a betónu. Ako to tak počítam, tvojmu veľmi slušne vyjadrenému argumentu vydržalo po konfrontácií konkrétne 0 bodov. Netreba ani viac dodať.

3 Likes

Svet byl odjakziva zkorumpovany, vzdy to tak bylo, dneska se to jen nezakryva protoze neni potreba, vsechno v pohode projde, kdo neni u kormidla ma smulu a muze jen sledovat :neutral_face:

Čemu se na arabské demokracii divíte? Vždyť stejnou politiku používá i RB u jezdců.

tak ked sa chces hrat na demokraciu tak ina moznost ako aby mal kazdy 1 rovnaky hlas proste z principu byt nemoze

ale kludne povedz, ze podla teba je lepsia diktatura a vlada vyvolenych, len potom dufam, ze to presadzujes aj na statnej urovni a tam sa nehras na velkeho demokrata ktory vykrikuje ako nam tu fico unasa demokraciu :slight_smile:

preco nikto z relevantnych hracov nenapadol tie podmienky? ani fia nieje nad zakonom a podla mna ten system volby je na H… a dokonca protizakonny, len ak nahodou nevies tak plati take stare zname “kde nieje zalobca, nieje ani sudca”
niekto to proste musi napadnut na civilnych sudoch a tie mozu prinutit fiu ten system zmenit ci sa im to pacit bude alebo nebude a mayer mal X moznosti na ktorych sudoch to mohol napadnut

sice si nedal ziadny relevatny protiargument ale ked myslis, ze si v argumentacii vyhral tym, ze presadzujes diktaturu tak ta o opaku presvedcovat nebudem :slight_smile: