The Race: Russell a Horner viedli neformálne rozhovory | Magazín F1 - F1online.sk

Bude rok 2025 svedkom ďalšieho historického prestupu? Napriek relatívne stabilnému trhu a dlhodobým zmluvám, ktoré sú pred veľkou zmenou pravidiel typické, visia vo vzduchu dva veľké otázniky. Zhodou okolností sa jeden z nich týka štvornásobného majstra sveta Maxa Verstappena, ktorého budúcnosť obklopuje neistota. Druhý otáznik sa volá George Russell.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196734/the-race-russell-a-horner-viedli-neformalne-rozhovory

Príde mi divné, že by mal chcieť ísť ndo RedBullu. Ale stali sa už aj divnejšie veci :slight_smile:

Ked mu Toto neponukne novu zmluvu, bude mat lepsiu alternativu?

2 Likes

Asi tak… Odejít při výhledu na 2026 z Mercedesu do RB se objektivně jeví jako blbost, ale co když nebude mít jinou možnost?
F1 není vždy přímočará a někdy ani logická (a ne, bordel s jezdci nedělá jen RB, je to běžné)…

Sainz by mohol rozpravat…a aj historicky, udajne aj Schumi neodisiel z Ferrari uplne dobrovolne aj ked pre nich vyhral viac ako ktokolvek iny. Proste mlady Raikkonen bol od 2007 volny.

Takhle, F1 je malý rybníček.
Reálně na nějaké úrovni mluví každý s každým a nemusí to znamenat vůbec nic.

1 Like

Článek jsem nečetl, no ale tohle oťukávání mnohdy slouží spíše jako páky pro současný stav, i když jsem trochu překvapen že Russell tyto rozhovory vést v tomto termínu může :thinking:

1 Like

Neformálne rozhovory môžeš mať s hocikým… Ono je ťažké mu dokázať že rokoval o prestupe… George je známy tým, že politika mu nie je cudzia… v tomto by som hľadal to čo píšeš… Nemyslím, že mu ide o prestup… Skôr o to, aby trochu zatlačil na Mercedes a vyjednal si lepšiu pozíciu. Pretože aj George cíti, že Toto môže znova usilovať o Maxa…

1 Like

a preco by nemali mat neformalne rozhovory? Ved ak by mu Verstappen zduchol tak Russell je jednym z mala volnych pilotov na 2026 (zatial). Podobne to ma Russell. Ak by mu nahodou Verstappen vyfukol flek tak RB je najlepsia mozna alternativa.

1 Like

Čoraz viac som bližšie k názoru, že Max po narodení svojho dieťaťa jednu sezónu vynechá. A čo by mohlo byť potom? Pravdepodobne Aston, alebo odchod Hamiltona a prestup do Ferrari.

Ak by George siel do RB, Max do AM a s vyhladkami na buduce sezony, ukamenujte ma, ale normalne by bol este realny aj navrat Lewsia do Mercedesu… dufam ze sa tak nestane, ci uz Lewis este niekedy nieco vyhra alebo nie, bol by som radsej aby karieru uz ukoncil tymto svojim zaverecnym pribehom vo Ferrari. Ale dynamika by bola vsade idealna: George by mal konecnce “svoj top team”, Max by zdrhol za Newym a potom zdeptane ukoncil karieru (ved nechce tu byt donekonecna), Lewis s Totom by zazili svoj “last dance” a do Ferrari by sa vratil Sainz s nedokoncenou pracou.

Pripadne Totove hororove sci-fi, rovnako ako pisem hore, ale Lewis ukonci karieu a Ferrari vyfukne taliana Kimiho a Mercedesu bude aj top auto na nic, pretze fakt nebude mat ziadneho jazdca :slight_smile:

mercedes je aktualne “ticha voda brehy myje”… pre Rus nedava zmysel momentalne ani len uvazovat o odchode. Naopak RB nevie nikto soferovat okrem Maxa a ked im nahodou odide, tak nebudu mat ani body - uz 3. jazdec body neprinasa, si predstavme situaciu, ze by boli v sedackych Tsu + Law… to by bola katastrofa! Takze RB to riesit musi, Rus az tak moc resp. vobec nie.

ta uvaha v clanku, ze russell podpise s rb a verstappen s astonom a wolff bude za idiota mohla napadnut fakt len @matus.pavlik :slight_smile:

preco by pre boha russell podpisoval s rb skor ako na jeho miesto wolff posadi maxa alebo niekoho ineho? to by bola ta najvacsia blbost ktoru by russell urobil
wolff nema dovod posadit na russellovo miesto nikoho ineho ako maxa a tym padom ani russell nema dovod sa upisovat rb skor ako maxo podpise s mercedesom, lebo ak wolff podpise maxa tak sa uvolni miesto v rb a ak russell nebude mat inu moznost tak potom to moze podpisat, ale podpisat s rb skor ako podpise wolff s maxom? toto by spravil fakt len @matus.pavlik :slight_smile:

navyse ak by wolff podpisal maxa tak urcite by bolo pre russella lepsie skusit sa dostat do alpinu ako do rb. alpine bude jazdit buduci rok s mercedesom ktory ma velku sancu byt najlepsi motor a rbpt zas ma velku sancu byt jeden z dvoch najslabsich motorov

ano russell nema dovod podpisovat nic skor ako wolff nepodpise maxa a ani potom asi rb nebude ta preferovana volba kde by chcel skoncit lepsia volba by bol pre buduci rok aj alpine a mozno aj aston a najlepsia moznost vykopnut lujza z ferrari co by nemuselo byt az tak nerealne ak bude lujzo pokracovat v takto kvalitnych vykonoch :slight_smile:

Dobre by som sa pobavila keby Maxo a Džordžo vybabrali s vlkom a ten by musel zháňať nového jazdca😃 ale tento scenár či čisté sci fi. Aj tento kvázi rozhovor Džordža s Hornerom je len taký tanček, akých je v f1 kopec. A Džordžo s jeho vychcanosťou vie prečo to robí

To neni realny si myslim. At se to nekomu libi nebo ne, tak mercedes je porad top team s ,neomezenyma" zdrojema. Max i Russell by byli sami proti sobe, kdyby vyj3bali s Totem.

Veď práve,to sa nestane, už len preto, že vlk je v tomto precízny a vie čo robí. Podľa mňa sa nič nezmení, Maxo zostane v RB a Džordžo v mdese

Oni sa najskôr vôbec neudiali ale ok

Ale starý Jos vy-ebal s Totem. :joy:

Nerozumiem teoretizovaniu o Astone. Akoby bol Alo nejake b-cko, co nerobi svoju robotu dobre, tak mu predcasne ukoncime zmluvu. Nehovorime tu o Lawsonovi alebo Ricciardovi.
Have a little respect.