The Race: FIA zakázala kvalifikačný trik Mercedesu a Red Bullu | Magazín F1 - F1online.sk

Nové technické pravidlá so sebou priniesli množstvo technických i športových výziev. Ako na začiatku každého cyklu predpisov, chytré inžinierske hlavy majú otvorené najväčšie okno na využívanie rôznych medzier a šedých zón. Mercedes a Red Bull sa naučili v kvalifikáciách využívať zaujímavý trik, ktorý síce neprinášal obrovské zisky, ale v prípade vyrovnaných časov mohol znamenať cenný posun na štarte.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231674/the-race-fia-zakazala-kvalifikacny-trik-mercedesu-a-red-bullu

Tieto pravidlá sú čím ďalej tým väčšia sra.čka.

Další trestání za to, že je někdo dobrý.
Tohle, Aduo, co ještě? 200kw? Aby si mohla zazávodit i Honda?

Po F3 zavodech dva zářezy na Mercedes a RedBull.

1 lajk

Není aktivace nouzového modu v nenouzové situaci trochu oje bávání?

3 lajkov

To jsou male veci, zajimavejsi bude polovina sezony, co vsechno se bude menit v pripade ze Mercedes vsem odskoci, netvrdim ze se to stane.

Pokud to využívá Mercedes, tak ne, to nevíš?! :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 lajkov

A tak není , tohle je v F1 cajk, ač je to za normálních okolností "strašný, to souhlasím… a i když to odkejvu, tak se mne to odkejvat nechce. Ale prostě F1…tak je potřeba to respektovat.

nakoncec co řekla FIA… :grin:

Tak já osobně beru, že co není výslovně zakázáno, tak je povoleno. Takže za mě okej, zakázáno je to až od teď.
Ale trochu mě štvou lidi s dvojím metrem :face_with_tongue:

3 lajkov

Jestli je shoda na tom, že náhlé výrazné zpomalení/zastavení na trati je nebezpečné, tak tady není o čem a zákaz musel přijít. Ale trochu mě baví, že si přes všechno pořád piloti vyberou zvýšení šance na výsledek před bezpečností. Jak kdysi říkal Seb - na nás tak úplně nemůžete dát, my si vždycky nakonec vybereme, že pojedem… Ještě mají cojones, ne že ne :smile: .

5 lajky

Tak klasika, taky se někdy zapomenu no…ale snažím se. :grin:

Vraťte motorům karburátory a hnedle bude po kybernetických vychytávkách.
Jó a motorkám vraťte dvoutakty a budete žasnout jak se v Moto GP pohne pořadím.

Iné je fandiť iné je bezhlavo fandiť a iné je byť slepí ku všetkému. Stalo sa veľa krívd v F1 a neskôr sa ukázala pravda, no ty aj keď je niečo jasné tak to obhajuješ . Všimol som si to už veľa krát, je to škoda lebo veľa krát máš pravdu ale aj veľa krát úplne bezhlavo ideš ako baran proti múru. Škoda

2 lajkov