Teraz alebo nikdy. Piastri ignoroval radu inžiniera a poslal to tam… | Magazín F1 - F1online.sk

Ťažko vybojované víťazstvo po dlhom a namáhavom súboji. Oscar Piastri predviedol v Baku svoju extratriedu a dôvod, prečo je pre mnohých budúcim majstrom sveta. Odvážny manéver a risk pri práci s pneumatikami nakoniec slávili úspech, ale veľmi ľahko to mohlo skončiť zlyhaním.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171742/teraz-alebo-nikdy-piastri-ignoroval-radu-inziniera-a-poslal-to-tam

Piastri zajel výborný závod, to se mu musí nechat.

4 Likes

Manever ako Ricciardo a Max za mlada. :fire:

Vyborny? Ved divebomby su podla alzakov zakazane :smiley: Leclerc musel pribrzdit a mierne uhnut, aby sa tam vosli. Skoda, ze sa to tam nedalo skratit, mohol byt stale na P1… :sunglasses:

Nikdo nepsal, že jsou diveboms zakazaný, tupej lhář další

Jj, tak jest.
Žena, která tohle vůbec nesleduje, šla kolem, chvíli na to koukla a řiká: Teda, to musí bejt dost o nervy, co? Když po něm takhle jdou, jak vzteklí psi. :smiley:
Tak jí odpovídám: O tom mi vyprávěj. Tohle je úplně nejvíc na nervy situace. A takhle to vydržet třeba hodinu… to jsem zažil bezpočtukrát a věř, že máloco se tomu podobá.

No, jako fakt klobouk, před jinak mi nepříliš sympatickym Pia.

1 Like

Divebombs vyčítal po Rakousku Horner Norrisovi, asi z nedostatku lepšího nápadu, a někteří to po něm opakovali. Samozřejmě, že to není nic zakázaného, tehdy ani teď :smile: .

Problém je, že nikdo tu nepsal, že je to zakázáno, ale pokud při divebomb se vytlačí soupeř, tak se mu musí přenechat pozice

1 Like

Vždycky, když někdo vytlačí soupeře, tak mu musí přenechat pozici, to není žádná specialita divebomb.

1 Like

To není, ale občas se stane, že při divebombs musí druhý jezdec mimo trať, aby se vyhl kontaktu

1 Like

No stane, zrovna tak, jako při “normálním” předjíždění. Pak se pozice musí přenechat.

1 Like

Je rozdiel medzitym, ci to utociaci pilot udrzi na trati alebo nie. Ak ano, je to v poriadku (pokial ma na apexe nos vpredu). Tak to tusim aj komisari stanovili par rokov dozadu. Norrisovi vsak toto dvakrat v Rakusku nevyslo a nebyt toho, ze Max sa uhne (hoci nemusel), tak su out obaja. :slight_smile:

Kto tych zufalcov berie vazne? :sweat_smile:

Piastri : samého ma príjemne prekvapilo, že som sa vošiel do zákruty …
Takze zase to tam poslal na hulváta ako pred 2 tyzdnami s tym, ze tusil ze sa do zakruty nevôjde.
Riskuje, lebo nema co stratit, jazdi ako sialenec.
Piastri : Charlesovi patrí uznanie, pretože bojoval neuveriteľne férovo.
Ano, Leclerc sa vôbec nebranil, nechal mu uplne volnu vnutornu stranu, nulova obrana, nulova reakcia. Ked chcel to uste urobil Charles, Piastri ho zakazdym vo vnutri zavrel - otazka - Piastri teda nebojoval neuveriteľne férovo ?

K tématu nic nemáš?

Tak zase dnes to nebylo nebezpečné předjetí, Charles to nečekal a podcenil. Potom se už nikdy k opravdové šanci na předjetí nedostal, protože mu už chyběla rychlost.

Vzdy ked mam k tematu, tak si skoncil. :slight_smile:

no presne takto jazdil krešstapen pokiaľ ešte nebojoval o titul. Na hulváta. Takže vo co go?

1 Like

no myslim, ze ten jazdil este ovela horsie. ten nevahal vytlacat az za zvodidla

2 Likes

Každý hľadá limit. Piastri to urobil dokonalo, čo si myslel je jedno – počíta sa, čo nechal na trati.

Leclerc spravil chybu – podcenil to. Smola, ale vyhrať môže len jeden.