Prakticky po každom súťažnom víkende Formuly 1 sa potvrdzuje, že najtoxickejšiu fanúšikovskú základňu má Franco Colapinto. Jej hnev, ktorý bol neraz absolútne neoprávnený, už pocítili viacerí súperi, funkcionári FIA, samotný Alpine, ale najnovšie dokonca aj príbuzní Colapintovho tímového kolegu Pierra Gaslyho.
Strašne nerád zovšeobecňujem, ale tento trend týkajúci sa Argentínskych fanúšikov už sledujem vyše 30 rokov. Takú zakomplexovanosť, menšieho brata úspešnejšej Brazílie. Netýka sa len F1 ale prakticky všetkého.
Ich hrdina Maradona bol síce totálny feťák, a pojem fair play mu nič nehovoril, ale keď ho vylúčili z MS 1994 kvôli užívaniu zakázanej látky efedrín, ktorý užíval na chudnutie. Reakcia Maradonu a celej Argentínskej verejnosti hovorila o sprisahaní s cieľom zabrániť Argentíne získať titul. Sám Maradona povedal, že mu “odsekli nohy”.
Ich druhý hrdina Messi by si síce bez sfalšovanej diagnózy a užívania rastových hormónov ku svetovému futbalu ani nepričuchol, ale podľa nich mu bolo celú kariéru brutálne krivdené. Vyčíňanie hráčov a fanúšikov Argentíny po prehratom finále MS v tomto roku je dobre známe.
O Colapintovi síce všetci dobre vieme, že bez podpory Argentínskych sponzorov by sa do F1 nikdy nedostal, pre Argentínskych fanúšikov je to však druhý Fangio, ktorý len nemá tie správne kontakty, aby sa dostal do top tímu.
Podobnych prípadov je viac, tenista Guillermo Villas síce podľa vtedajších pravidiel nemohol byt svetovou jednotkou (lebo v tých časoch sa počítali priemerne výsledky za rok, nie súčet ako dnes) ale pre Argentínčanov ti bola konšpirácia ATP s cieľom udržať na čele rankingu Američana Connorsa.
Známym rituálom argentínskych fanúšikov he pálenie vlajok rivalov, nosenie truhly prekrytych vlajkou iného štátu. A podobne.
nieco podobne lubil aj senna robit, nijak mi to nesmakovalo, aj ked inak bol topka.
akonahle nebol prvy, tak mal vzdy osem vyhovoriek, ako mu niekdo ukrivdil, vytlacil ho, super mal nelegalny voz, politika, anglicania, francuzi, vsetci proti nemu, vsetko mozne.
ked bolo presne to iste, ale v jeho prospech, tak to az tak nevadilo, pri vyhrach to bol vzdy jazdecky um.
Protekčnejší a chránenejší futbalista od Messiho ešte nebol a oni to hrajú na obeť.
Veľmi výstižný koment.
Ale pozor na miestnych progresívnych extrémistov, na mňa sa tu minule zleteli ako cikáni na železo, keď som si dovolil napísať, že skrátka Argentínčania a iné juhoamerické krajiny sú mentálne zaostalé národy oproti Európe.
No pozor, toto nemá nič s mentálnou výbavou. Komplex menejcennosti je bežný aj pri vysoko inteligentných ľuďoch.
Objektívne hodnotiť mentálnu zaostalosť môžeš testami, Tie objektívne potvrdzujú, že úroveň nameraného IQ v Európe je asi o 5 bodov vyššia ako v Južnej Amerike, hovoriť však o mentálnej zaostalosti je prisilné a krátkozraké tvrdenie.
Ja som hodnotil celkovo juhoamerické národy. Tie v priemere majú nižšie IQ ako európske národy.
Komplex menejcennosti môžu mať Argentínci voči Brazílčanom, ale to, čo som ja písal, platí o oboch národoch.
Samozrejme je to nadnesené, ale násilnosti, vyhrážky a nechutné správanie v rámci fanúšikovania v športe sú znakom Južnej Ameriky a zaostalejších európskych národov (napríklad Francúzsko (respektíve tá dovezená háveď)). A nie že nie.