Tak blízko, a predsa tak ďaleko. Verstappenova majstrovská jazda na Nürburgringu má trpký koniec | Magazín F1 - F1online.sk

Michale, Michale, ty opäť nerozumieš tomu, čo čítaš.

Za prvé, je to len odpoveď na tvojho nedonoseného kamaráta, ktorý má potrebu zhadzovať Verstappena, o ktorom každý príčetný vie, aj ty sám, že v ako v súčasnej F1, tak aj v tejto 24h bol skrátka najlepším jazdcom.

A za druhé, kde ho zhadzujem? Píšem len fakty o Alonsovi:

• bol v dominantnom aute, ktoré vyhrávalo roky
  • bol v posádke, ktorá tak isto vyhrávala roky, či s Alonsom alebo bez neho
  • explicitne som napísal, že netvrdím, že Alonso išiel zle, išiel práveže dobre, ale vyhrali by s ním alebo bez neho, a tak Maxov prínos tímu a jeho výkon bol hodnotnejší a kľúčový

Čo z tohto nie je pravda?

Skús byť vecný a faktický (aj keď neverím, že to dokážeš).

Výkony top a na výsledky má zatiaľ smolu. DSQ a DNF, za ktoré nemôže.

Rovnakou logikou - Výsledkovo boli katastrofálne aj Alonsove sezóny v Alpine, keď to chceš takto. :sweat_smile:

Od toho ste tu vy, zelení blázni.

2 lajkov

Jsem tu četl že nic jako smůla a štěstí neexistuje, a v tomto je vesmír v rovnováze :grinning_face_with_smiling_eyes:

Přestaň kecat, Alonsa si už vytáhl ty včera, měl jsi tu potřebu jak Max musí bojovat a Alonso to měl s prstem v nose. Co ti k tomu napsat, dobře ti tak.

1 lajk

Jinak k Toyotě a tvým blábolům, před příchodem Alonsa nevyhrála Toyota závod 24h LeMans ani jednou. Jejich vůbec první historické vítězství si připsali právě až s Alonsem. Do té doby se o to Toyota pokoušela dlouhých 33 let :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Prostě mu to vyšlo a přišel tam ve správný čas, o tom žádná. Letos byl Mercedes taky v tomto závodě správné místo, o tom taky žádná.

Alonso vyhrál 24hLeMans 2x z 2 pokusů, přičemž to druhé vítězství bylo skutečným “darem” sesterského týmu, neb se jim objevil před koncem problém s pneumatikou. Je to součást dlouhých závodů, ne nadarmo se říká že vítěze si vybírá onen závod, něco na tom je.

1 lajk

Hochu, ty si vždycky tak rád naběhneš na vidle :grin: :grin:

8 lajky

Nevím proč jsi hned osobní? Vzal jsem za své tvoje vlastní tvrzení, kterým poukazuješ na nutnost šetřit vůz.

Je všeobecně známé, že veliký počet poruch má v závodech Fernadno. A sám to i tvrdí. To že je za to odpovědný pilot, čtu tady od tebe a některých dalších, kteří mají podobné názory jako ty.

Co se týče Jose, ten se sice nechová v souladu s kostolným poriadkom (některé jeho výroky se mi nelíbí), ale zcela jistě je jeho inteligence na velmi slušné úrovni.. Mohl by diskutovat slušnější formou (ale to bude asi tím, jak s jím někteří zde komunikují, protože já s ním mluvím slušně a přesto že se v mnoha věcech neshodneme, vždy se mnou mluvil slušně), pravda, ale argumenty má věcné a logické.

5 lajky

Nevím je to podobný jako když klasický lyžař (cross country) přejde do biatlonu je velmi rychlý, ale taky velmi rychle zjistí, že jet neustále hranu nefunguje, proč asi…?
Verstappen se má ještě co učit. Možná by potřeboval pár lekcí od Alonsa z Le Mans a Daytony, kde jsou btw. pochopitelně auta rychlostně jinde než tahle GTčka.

2 lajkov

S ľuďmi, ktorí majú rozum a diskutujú fakticky a vecne, sa vždy bavím slušne.

So zakomplexovanými hejtermi diskutujem tak ako si zaslúžia. Nemám trpezlivosť donekonečna sa baviť slušne, fakticky a v rukavičkách s nejakým debylom.

A so sviňou ako Jano, čo je nie len zakomplexovaný hejter, ale aj ľudská žumpa, už vôbec nie.

1 lajk

Kolky skoncil dnes Alonso?

1 lajk

ta hysteria okolo maxa je fakt uz trochu smiesna zo strany jeho fans

vraj to pritiahlo miliony sledovatelov? a kde? na oficialnom streame to sledovalo 200tisic, ked maxo vypadol prestalo to sledovat 60tisic

davali to vobec aj nejake telky? co mam ja sportove kanaly tak ziadny, v nemecku mozno aj hej, ale ked to na streame z celeho sveta sledovalo 200tisic tak pochybujem, ze v tych par krajinach kde to davali v telke to zrazu zacalo sledovat nasobne viac ludi ako minule roky

dalej porovnavat navstevnost f1 kde su extremne drahe listky s tymto kde boli za cenu 2dnoveho ubytovania niekde v penzione je fakt smiesne. jasne, ze tam ti minimaxovia co si ho nemozu ist dovolit pozriet na preteky f1 isli vychutnat. a hlavne aka bola navstevnost minule roky? kde sa napise ze bola rekordna navstevnost clovek by chcel vediet aj aka byva priemerna navstevnost, lebo ono aj ta rekordna moze znamenat, ze bola vyssie len o par percent oproti tej beznej

no a teraz k jeho vykonom

asi bol najlepsi z tych co tam jazdili, lenze sedel v najlepsom aute co dokazal ten druhy mercedes a hlavne pri vsetkej ucte k tym co tam jazdili tak vsetci su to v tom najlepsom pripade 2-3 a nizsie ligy. vo svojom prvom rannom stinte ziskal 7s na timove auto, to ma byt nieco svetoborne voci druhotriednemu jazdcovi? az v tom druhom ziskal necelych 30s a kratko nato sa pokazilo auto ked ho ustval :slight_smile: potom druhy mercedes vyrazne spomalil

dnes by tie mercedesy vyhral aj bez minimaxa, ved jeden to aj vyhral a aj keby namiesto miniho sedi niekto iny tak by priebeh pretekov nebol iny

toto boli ci sa to minimaxom paci alebo nie poloamaterske preteky

1 lajk

To potěší číst, ta zapšklost a zoufalství jak pěkně z toho cáká. Obvykle byla návštěvnost kolem 230 tisíc. Tak určitě u vás ve Frikulínově máte na regionální akcičku větší návštěvnost a i sledovanost. Na naše vesnické poměry bych to nazval dobrýma číslama. 200 tis na YT bylo na jednu jazykovou verzi + další např GTworld. V součtu tak kolem 500 tis. sledujících.

1 lajk

Nie, to bola reakcia na tvoj komentar, v ktorom si sa prsil, ako sa vyznas vo WEC, pritom bolo tvoje tvrdenie v uplnom rozpore (ako som podlozil) s nazormi odbornikov z The Race.

2 lajkov

návštevnosť:

2024 - 240 000

2025 - 280 000

2026 - 352 000

takže to rastie,tento rok bol ťahák Max,tak prišlo väčšie množstvo…okruh je blízko Belgických hraníc,takže návštevníci z Belgicka aj Holandska to majú blízko…

Alonso vyhral to si nevedel tak isto ako aj AD 2010 :joy:

Toto si ale az prilis prehnal :smiley: Tu sa bavite o porovnani vysledkov, nie o historii timu, ci o tom ci b s nim, alebo bez neho vyhrali.

Tu sa porovnavaju vysledku Verstapena a Alonsa.

Takze:

Aj Vettel vyhral tituly v dominantnom RB, cize Verstapena tam nepotrebovali. Keby bol jednotkou Ricciardo a dostaval by beckovych spolujazdcov, tak ako Ver, mozno by mal teraz 4tituly prave on.

Takze tu neznizuj Alonsove hodnoty a to, ze niecim prispel aj on.

A minuly rok bol tahakom kto, ked pribudlo 40tisic ? :smiley:

Bitka manthey vs rowe.

Tie mena by som musel googlit… :smiley:

Jména určitě znáš, to se nebojim… Měli to skvěle rozjetý oba týmy. Bohužel Estre odstřelil GT4, která šla přes boudu a dostali penalizaci.

Rowe :
Farfus
Krohn
Marciello
van der Linde

Manthey :
Estre
Güven
Preining
Pilet

1 lajk

minulý rok boli ťahákom samotné preteky,preto som najprv napísal,že návštevnosť rastie…Max k tohtoročnej návšteve tiež prispel,má svoj okruh fanúšikov,ktorí si nemôžu dovoliť jazdiť na F1,toto bolo podstatne lacnejšie a z Holandska dosť blízko…bol som tam raz v 2007 dať si 2 kolá na mojej S4 a atmosféra tam bola aj v bežný deň fantastická,boli tam tisíce ľudí…jazda po okruhu je aj v plážovom tempe nezabudnuteľný zážitok a dokonca som videl miss Nurburgring,Sabine Schmitzovú…

3 lajkov

Nezosmiešňuj sa tu. Vôbec GT3 sleduješ, že sa odvážiš napísať, že ide o druho a treťotriednych jazdcov?

Preteky boli super. Len škoda, že Porsche s Estrem malo haváriu, inak by zvádzalo súboj s Verstappenovým tímom o prvenstvo. Na a koniec Maxa a spol? Tešiť sa môžme aspoň z toho, že je dosť pravdepodobné, že Verstappen to skúsi aj na budúci rok. A ak sa mu to podarí vyhrať, tak verím, že sa pokúsi aj o Le Mans.

5 lajky