Szafnauer: Vettel nemohol zo dňa na deň zabudnúť jazdiť, v tom musí byť niečo iné | F1online.sk

Čo konkrétne od neho tím očakáva? „Sebastian má obrovské množstvo skúseností, ale ešte len 33 rokov,“ odpovedal Szafnauer. „Vie, ako sa vyhrávajú majstrovstvá. Dúfam, že nám ukáže smer, ktorým sa musí tím a auto vyvíjať. Ako vstupuje top tím do súťažného víkendu? Čo robili Ferrari a Red Bull inak ako my? Nikto netvrdí, že niečo robia lepšie, ale priame porovnanie je veľmi cenné a vďaka nemu je možné z oboch svetov získať maximum. Vďaka tomu môžeme spraviť ďalší krok.“

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/13317/szafnauer-vettel-nemohol-zo-dna-na-den-zabudnut-jazdit-v-tom-musi-byt-nieco-ine

na F1.sk vravia, ze nikdy jazdit nevedel…

Potom tie 4 tituly a 4 miesto v histórie F1 vyhraných závodov mu asi spravili v exceli

Hadam neberies vazne vyplody tamojsich “expertov.” Trosku off topic, ale vcera som nahodou zabludil na portal the-race.com. Tiez sa tam diskutuje cez disquis ako na F1.sk a ked si clovek porovna uroven tych dvoch diskusnych for, tak to je na zaplakanie. Tam pekne slusna diskusia, nazory o F1, argumenty a ziadne nezmyselne konflikty kvoli odlisnym nazorom. Na nasom fore naopak ozaj posobime ako jedna nevzdelana sedliacka spodina. Nastastie vzniklo f1online, kde to je zatial o kus lepsie, dufam, ze sa to udrzi. Este raz sorry za off topic.

Kazdopadne k veci. Nikto si nemoze seriozne mysliet, ze Seb teraz predvadza svoje maximum. Jazdit nezabudol, jednoducho to neklape vo Ferrari a s Ferrari. Som presvedceny, ze v Astone to bude lepsie. Otazka pre mna je, ako dlho mu vydrzi motivacia, pokial Aston (co vyrazne predpokladam) nebude schopny bojovat na spicke.

1 lajk

Čo už sa boja v Astone, že kúpili mačku vo vreci?

Szafnauer už niekoľkokrát potvrdil, že neberú Seba kvôli jeho jazdeckým vlastnostiam (ktoré sú už ta-tam), ale jediné, čo ich zaujíma je know-how práce Ferrari a Red Bullu. Som zvedavý, čo hovorí na tieto reči Seb, aj keď ten je asi rád, že má budúci rok istú sedačku…

Mačku vo vreci ste kúpili jedine tak vy vo Ferrari aston kúpil 4x majstra sveta ono takto keďže si fanusik Ferrari mal by si vidieť ako sa ten vás titanic postupne potápa … ale vráťme sa ku vettelovi maly by ste mu byt vďačný lebo boly aj roky keď Vám robil radosť po odchode alonsa ale ako vidím väčšina z vás nevidí ani rok dozadu lebo vettel sa pre Ferrari snažil urobiť maximum a preto teraz keď ste ho odhodili ako psa tak dá nečudujte že nejazdi :wink:

A verím že jeho jazdecké schopnosti sú stále veľmi veľké len nie v tyme ktorý nevie manažovať ani taktiku gúm

Preco vseci pisu o stratenej motivacii, alebo rychlosti???
Fetel tento rok jazdi rovnako, ako minuly a roky dozadu.
Jediny dovod, preco si to ludia myslia je ten, ze roky dozadu, jazdil s pomalym Kimim, ktory mal jedno prve miesto za 6rokov ci kolko, tak ako rychlo asi pri nom Fetel vizeral? Ako superpilot, co dokaze s hnojom zajazdit nad hranu. Ale nikdy to tak nebolo, ked sa len priblizoval ku tej hrane, chyboval a kolotocaris, dost casto.
Teraz ked Kimiho vymenil Charles, zistilo sa, ze Fetel uz nema ziadnu rychlost. Minuly aj tento mu Leclerc s pohodou naklada a to dost drsne, rozdielom triedy.
Ze Fetel vo ferrari konci a nema podporu? Vyhovorky cervenych, aby ich to tak nebolelo. Minuly rok bol jednotka, kazdy pisal o zlom aute a prehral s dvojkou. Tento rok vyhovorky o sabotazi od timu.
Fetel uz proste nema rychlost a nervy, ako za mlada, tych chyb co sa dopustil od 2017 je strasne vela. Rad by som videl tieto chyby u Hamiltona, aby sme videli tie posmesky a hejt od cervenych… No je to stale o Fetelovi, preto sa vsetko hadze za vinu timu, autu atd. atd. :-1:

1 lajk

Už som Ti minule písal, že nereaguj na mňa, ak nevieš normálne po slovensky písať. Bolia ma z toho hnoja, čo sem dávaš oči.
Kludne si ma nejako zablokuj, mňa tvoje sra…y nezaujímajú…

2 lajkov

Začnem takto podľa mna ty jedine či komentujes je vettel teda prepac kido fetel cihas tu denno denne na príspevky aby si sa mohol uvoľniť a naložiť na vettela nechápem tvoj zámer komentárov a presviedčanie že vettel je slabý nvm ako načo to komentujes už vieme všetci tvoj názor je to čisto o provokácií a vyvolanie hádky ktorá teba ako vidím veľmi napĺňa nechápem ako môžeš porovnávať Mercedes ktorý je 100 percentný a Ferrari ktoré sa mu v novodobej ére vživote nevyrovnalo sú tam absolútne odlišne podmienky a Mercedes je absolútne vo svojej lige tam Ferrari nikdy nebolo a už ani nebude hamilton má vždy 100 percentu podporu vettel ju nemal vo Ferrari nikdy a to nehovorím už ani otom že Mercedes bol vždy o krok v pred pri vývoji autá … tvoje detské reči sú naozaj krásne ale ako fanusik vettela a fanusik astonu ti nato odpoviem :wink:

Ja viem že fandiť týmu ktorý robí hanbu svojej krajine je absolútne zlomený každý rok tam prebieha revolúcia je ťažké ale tak ten budúci rok je už určite vás :smiley: stačí vymeniť všetko v tyme a pôjde to

On neni slovak, odpust mu to :joy:

No čo ti mám odpísať na takéto komentáre mi povec :smiley: veľmi smiešne asi tak puberťák by sa natom dokázal brutálne pobaviť

Ja pisem stale o teme a ty o mne… Neviem naco namna reagujes, ked nemas argumenty.
A naco sem tahas Hamiltona a mercedes.
Nevies argumenty pouzit, nevies pisat a co je podstatne, kazdeho tu obvinijes z niecoho co robis ty sam…
Nauc sa reagovat na temu, nie na ludi co prispievaju do fora. Toto je o F1, nie o nas :no_good_man:

To čo píšeš ty nieje o F1 ale otom ako nakladať vettelovi teda fetelovi tak sa tu nehraj na to čo niesi ty expert

Urazat vies… :nauseated_face: A nieco k teme mas? Asi nie :joy:

preco by sa mali cerveni tento rok vyhovarat na nieco ? ide prec, nema motivaciu, uplne to iste ako v redbulle ked podpisal s ferrari

Lenze v RB dostal posledny rok Riciho, tam sa to dalo zvalit na motivaciu, aj ked ziadny jazdec si umyselne hanbu robit nechce a kazdy ide naplno.
Ale tu vo ferrari sa uz vyhovorit neda. Minuly rok bol jednotka timu a porazila ho dvojka, co jazdila 2rok v F1 a PRVY ROK vo ferrari.
Tento rok, je z pohladu Fetela rovnako tragicky, ako ten minuly. Takze stratu motivacie, ako argument neberiem. Tak isto sabotaz od timu, su len lacne vyhovorky. Je to majster sveta, co jazdi za miliony, tu neni miesto na chyby a vyhovorky :-1:

Určite nezabudol jazdiť zo dňa na deň. Skôr si myslím, že je za tým typická Talianska politika. Ak by Ferrari oznámilo že končia s Vettelom, a ten by podával dobré výkony, tak by ich fanúšikovia udupali, ale keď bude Vettel permanentne podávať zlé výsledky, tak to zoberú v pohode a ešte ho aj vyprevadia. No a pri dnešnej formule nie je vôbec problém zariadiť aby jedna formula bola o pol sekundy, alebo o sekundu pomalšia ako tá druhá.

3 lajkov

Přítomnost některých “diskutérů”, kteří tu vstupují s pevně danými předsudky a hájí je za cenu slovní agresivity, už poškozuje i toto fórum. Ale taky mi přijde, když se občas proklikám anglickými fóry k F1, že tamní diskuse jsou kultivovanější - ale právě proto, že v ní z nějakého důvodu absentují fanatici, kteří opakují jednu a tutéž tezi bez ohledu na fakta a argumenty a dokážou tím zaplevelit i dobře rozjetou výměnu názorů. Pokud jde o to lepší, v tomto jsme, věřím, souměřitelní.

K věci - Sebastianovo trápení v současném Ferrari mě jako fanouška mrzí, ale pouhým srovnáním se sezónami 2015 - 2018 a de facto i s tou minulou, kdy jeho výkony byly rozkolísané, ale vyskytovaly se mezi nimi i skvěle zvládnuté závody, musí být jasné, že tady se naprosto rozlepilo funkční spojení mezi pilotem a týmem, a to v míře, která je až nevídaná. Od začátku sezóny Ferrari prakticky přehlíží Vettelovy potřeby (viz reakce na vadné šasi na Silverstone, které bylo vyměněno až po Silverstone 2, s okamžitým efektem v následujících závodech) a degradovalo ho fakticky do pozice testovacího jezdce (viz Eifel, kde si nemohl vyzkoušet novinky v tréninku a přizpůsobit jim nastavení vozu - potom se jezdí ale obtížně), nemluvě o strategiích. A Sebastian podle mého názoru tuto realitu akceptovat a ztratil motivaci. Obvykle, když se mu nedaří, je to na něm znát, teď mi během víkendů přijde klidný a flegmatický. A možná tajně vítá, že Ferrari může skončit v PK za Racing Pointem.

Věřím, že v Aston Martinu bude zase politý živou vodou. A neobávám se o jeho motivaci v středu pole (ostatně ještě nedávno na f1.com nějaký novinář referoval, že Vettel zůstává v garážích týmu do pozdních hodin). Za prvé hyperdominance Mercedesu představuje fakt, proti kterému se nedá moc bojovat (a ta frustrace bude doléhat spíše na Maxe Verstappena), za druhé kritický problém této sezóny tkví ve vztazích s Ferrari a především Binottem, v Aston Martinu bude ten level přístupu úplně jiný. A myslím, že Sebastian není ten typ, který by něco vypouštěl, když cítí, že tým od něj něco očekává. Binotto dal ještě před sezónou jasně najevo, že neočekává, a důsledně uplatňuje politiku nového spasitele, Charlese Leclerca. Ono už Kimi, který si obvykle na nic nestěžuje, se v médiích v roce 2014 nechal slyšet, že těžko může něco dokázat, když tým se řídí připomínkami pouze jednoho jezdce, tehdy FA.

cize ho spomalovali aj minuly rok, ked bol jednotka timu a este nikto nevedel, ze konci…
to ich tifosi neudupali, ked ho Leclerc prevalcoval… trosku protirecenie, ked zlyhal ako jednotka a teraz zlyhava znova a je na odchode…
aj keby mal lepsi monopost, ako Leclerc, rychlostne na neho nema, to bolo vidno uz minuly rok od prvych zavodov… :sunglasses:

1 lajk