Sulajemove kontroverzné návrhy prešli. Získal aj právo vetovať kandidatúru svojich súperov | Magazín F1 - F1online.sk

Toto bol taký výlev až si sa zaň hanbil, keď si to po sebe prečítal, a preto si to zmazal alebo si sa pomýlil a chcel si reagovať na niekoho iného? :thinking:

Reagoval som na teba ale potom som sa rozhodol že o politike sa uz na tomto fóre bavit nebudem. Na to sú iné miesta. Moj politický názor zhruba poznáš a aj ja tvoj :slightly_smiling_face:

3 Likes

To čo je za nezmysel? Ty ani len netušíš, čo je to nesloboda - choď sa pozrieť do Ruska, do Bieloruska, do Severnej Kórei a podobných, nášmu “drahému” vodcovi kamarátskych krajín - tam je nesloboda.

EÚ má svoje nedostatky, ale nesloboda medzi ne určite nepatrí… EÚ je demokratická - či bude aj Slovensko, to uvidíme. Ale s takými obmedzenými a zaslepenými názormi, ako prejavuješ ty a tebe podobní, už dlho nebude. :confused:

8 Likes

Přesně tak :+1: . Udělala jsem si pro sebe stejný závěr, už se tady myslím známe dobře včetně politických názorů a přesvědčené i tak nepřesvědčíš.

2 Likes

Ja tvoj názor nepoznám. Možno sme sa bavili niekedy o politike, ale je tu dosť veľa užívateľov na to,.aby som si pamätal každého názor na F1, na politiku a na iné témy.

Ale zarazilo ma, že zo mňa ideš robiť voliča Fica a že ja som ho niekde obhajoval? To by som si rád prečítal kedy a kde, lebo toto je veľký úlet čo si napísal o mne.

EÚ je demokratická a či bude aj Slovensko to uvidíme? :thinking:

Toto už fakt nemá spoločné nič so zdravým rozumom. V čom je Slovensko menej demokratické ako EÚ? Respektíve prečo je Slovensko podľa teba nedemokratické?

Nemali sme snáď voľby? Či výsledok nie je podľa tvojich predstav, tak to už nie je demokracia?

1 Like

Na zkrcanie, ako hovorí môj synovec. A potom nech nariekajú ako je to celé zle a diktatúra a nič nemôžu urobiť. Bolo svetu treba týchto ťavojebov, kam prídu tak len zle robia

Smeruje neznamená, že tam už aj je. Zatiaľ ani náhodou - a je to práve tým, že na západe má sloboda hlbokú tradíciu. Na východe je to úplne presne naopak.

Na západe silnejú strany (a dostávajú sa v pohode do parlamentu), ktoré progresivizmus vo svojej ideológií nemajú, takže aká nesloboda, hm?

Naopak, ukáž mi reálne opozičnú stranu v Rusku, Bielorusku, Číne, Severnej Kórei. Čakám na odpoveď, vopred ďakujem.

3 Likes

bude ≠ je - problémy s chápaním textu?

Či výsledok nie je podľa tvojich predstav, tak to už nie je demokracia? - zbytočná implikácia

Je omnoho väčší predpoklad, že EÚ ostatne demokratická, na rozdiel od Slovenska, kde dokázateľne prebiehajú zo strany Ruska spravodajské hry. Najnovšie členovia vlády (a teda vláda) otvorene vyjadrujú podporu vystúpeniu z EÚ, dokonca premiér tejto krajiny sa nahlas zamýšľa nad tým, že by bolo lepšie, keby neexistovalo toľko politický strán - toto ti nestačí?

10 Likes

Teď, co je smutnější.

Jestli to, že někdo takovou moc vůbec chce… Nebo to, že mu tu moc vesele dají.

Ale když volí v podstatě státy celého světa, kde mnohdy neteče ani voda, tak se asi není čemu divit.

1 Like

to fakt? ja som písal o jednom správnom názore a ty o neslobode…k tým opozičným politickým stranám napr. v rusku a bielorusku,len toľko,že ich je celkom dosť,vymenujem len tie,ktoré sú v parlamente…v rusku sú v parlamente opozičné strany Spravodlivé Rusko a Liberálno-demokratická strana Vladimíra Žirinovského,v Bielorusku - Bieloruský ľudový front a Zjednotená občianska strana Bieloruska…čítaj aj niečo iné ako DenníkN a budeš mať aj nejaké vedomosti…k vystúpeniu z eu len toľko,že náš premiér sa takto nikdy nevyjadril,dobre vie,že mimo eu by sme nemali šancu a zníženie počtu strán napr. na anglický alebo usa spôsob by nebolo vôbec zlé…načo nám je cca 100 politických strán?

Keď píšeš, že uvidíme, či bude, tak to môže znamenať aj, že teraz nie je a uvidíme, či v budúcnosti bude, takže by som pomlčal o chápaní textu.

Spravodajské hry prebiehajú len z Ruska? Z opačnej strany nie? :smiley:

Na jednu stranu sa tu z Ruska robí zaostalá krajina a na druhú ovládajú médiá a zasahujú do volieb po celom svete. :sweat_smile:

Posledné mesiace sledujem politiku minimálne a toto som nezachytil. Ktorý členovia vlády?

V každej krajine sa nájdu blázni, ktorí by chceli z EÚ vystúpiť, to je práve demokracia a ľudia potom vo voľbách rozhodnú, či takýchto ľudí podporia.

Aj Briti sa rozhodli z EÚ vystúpiť a o nich tu panuje mienka ako o súčasti toho “vyspelého západu”.

Toto som zachytil okrajovo, neviem úplne celý kontext, ale z určitých hľadísk to zmysel môže dávať (máme zbytočne veľa strán, zbytočne sa vyhadzujú peniaze na ne a aj zbytočne veľa strán v parlamente, ktorých názorové nezhody budú vždy len brzdiť ich prácu) a nijako to nejde proti demokracii, nikto tu nechce jednu jedinú stranu ako v Číne.

Samozrejme Ficov zámer na zmenu je čisto ten, aby oslabil opozičné šance vo voľbách, ale na zmenu systému treba ústavnú väčšinu, nie? A tú nemá, takže si môže hovoriť čo chce. Často hovorí to, čo chce veľa jeho voličov počuť, ale v realite to nespraví (najmä na pôde EÚ). Tak sa ale robí politika a nie len na Slovensku, ale všade na svete. :smiley:

to preto, ze maju vsetci vysoko nadpriemerne IQ…

2 Likes

prečítaj si, čo si napísal - bez demokracie niet slobody, zhodneme sa na tomto? Takže tvoje “to fakt? ja som písal o jednom správnom názore a ty o neslobode…” je trochu od veci.

Ďalej, k tvojmu menovaniu opozície v Rusku a Bielorusku len otázka: Naozaj veríš, že ide o skutočnú opozíciu? Ak áno, nemá zmysel sa s tebou baviť. Každému človeku s kritickým myslením je jasné, že v žiadnom prípade nejde o reálnu opozíciu. Predstavitelia tej skutočnej sú buď v zahraničí, v gulagoch alebo rovno po smrti.

A posledná vec: “načo nám je cca 100 politických strán?” Opäť, toto myslíš vážne? Prečo by sme mali regulovať počet strán? V zdravej spoločnosti si to regulujú občania vo voľbách! Regulovanie je prejavom práve autoritatívnych režimov. Ak má niekto politické ambície a nestotožňuje sa s programom žiadnej existujúcej strany a myslí si, že dokáže osloviť voličov, tak prečo mu tú možnosť nedať? Absolútne nerozumiem potrebe regulovať počet politických strán.

Píšeš slušne, tak budem slušný aj ja - buď si príliš mladý, ovplyvnený ruskou propagandou alebo u teba jednoducho absentuje kritické myslenie. (alebo si dokonca troll, prepáč, že takúto možnosť uvádzam, ale je celkom reálna)

1 Like

keby bol binarny fakt ci sa konaju volby alebo nie jediny ukazovat stavu demokracie tak ano, vsetky krajiny EU su na tom rovnako.

1 Like

nie,nie som mladý,som skôr starší a hodne som toho zažil,pochodil som prakticky celý svet s výnimkou Austrálie…to,čo píšeš ty,je ako vystrihnuté z liberálnej poučky a vôbec nemá nič spoločné s realitou…na jednej strane sa biješ do pŕs aká je eu demokratická a na druhej strane hneď spochybňuješ iné krajiny a ich politické strany…áno,bez demokracie nie je sloboda,to je fakt…aká demokracia tu bola cez covid? iné krajiny napr. Švédsko šli úplne inou cestou a na rozdiel od nás sa to oplatilo…tak isto vypínanie alternatívy,bývalou vládou bolo naozaj ““demokratické””…a ak čítam tú doslova tuposť o stranách,tak mi potom prosím vysvetli,prečo sú v bez debaty v demokratických štátoch ako anglicko a usa len 2-3 strany? a tie doslova koniny o ruskej propagande len dokazujú,že mladý a nerozhľadený si len ty…

1 Like

hej volit sa moze a ak obcania zvolia inak ako si mocni zelaju tak sa volby jednoducho zrusia ako v rumunsku na zaklade falosnych tvrdeni o udajnej ruskej hybridnej vojne, pritom na to neboli absolutne ziadne dokazy a keby aj bola pravda to na zaklade coho zrusili tie prve volby, ze vraj rusko platilo zverejnovanie informacii na socialnych sietach v prospech jedneho kandidata tak ani to nieje dovod na ich zrusenie. no len ono rusko nic take nerobilo a ako sa velmi rychlo ukazalo tak tu kampan na socialnych sietach platila jedna z vladnych stran, ale to uz nehralo rolu, vysledok bol doruceny, volby zrusene a presne o to im cely cas islo

no a potom pri druhych volbach radsej preventivne zakazali najvacsiemu favoritovi volieb kandidovat a tiez na zaklade velmi pochybnych dokazov

no a medzicasom sa sef eu diplomacie vyjadril, ze ked v nemeckych volbach vyhra afd tak sa tie volby jednoducho zrusia rovnako ako v rumunsku
a toto je vraj ta spravna europska demokracia a europske hodnoty :slight_smile:

a to uz nehovorim o tom, ze ked niekto nechce hlasovat s vacsinou lebo to hlasovanie poskodzuje ekonomiku jeho statu tak sa mu vyhrazaju, ze ho ekonomicky znicia

covid je vymysleny nastroj na okliestenie slobody a demokracie v EU. vsetky opatrenia boli absolutna nedemokraticka zbytocnost… aspon niekto mal rozum…

3 Likes

Ukazovateľom pre mňa je ako demokratické a reálne sú tie voľby. Či je ten výber pri voľbách len na oko alebo fakt si môže človek vybrať.

Máš pocit, že u nás nemáš možnosť reálnej voľby? Resp. v čom je Slovensko menej demokratické ako EÚ, prípadne okolité krajiny? (keď už spochybňuješ to čo som prvotne napísal)

trepes hluposti
ziadny rusky vplyv tam nebol, tu tiktokovu kampan na zaklade ktorej zrusili tie prve volby na komplet financovala rumunska vladna strana, proeuropska, proamaricka strana, ziadne rusku, ziadna proruska strana, ale proste jedna z vladnych stran ktora chcela pretlacit svojho kandidata a myslela si, ze tou kampanou zoberu hlasy inemu kandidatovi v prospech vtedy outsidera, z ktoreho nakoniec spravili najsilnejsiu politicku figurku v krajine

ziadne ruske zasahovanie tam nebolo

a v druhych volbach uz tento clovek kandidovat nemohol
ak o niecom nic nevies tak sa k tomu laskavo nevyjadruj
to nieje nazor na ktory ma kazdy pravo, ale tvrdit, ze kandidati z prvych volieb mohli kandidovat a aj kandidovali je proste klamstvo

1 Like