Ale ved debata nie je ktora cast sveta je dominantna, ale ze F1 = “svetovy cirkus”, nie len Europa…
Vsetko nejak zacinalo a postupne sa vyvijalo. Moderna F1 je urcite globalna, kedy naposledy sa jazdilo len v Europe?
Ved nech si Europa ma vlastnu se.riu, ale nie F1…
Mne by sa viac pacila nova seria Formula A1 (Arabian)
Nech si rozohraju si vlastnu hru a nechaju F1 na pokoji.
Samozrejme toto sa nikdy nestane,
Nejak sa v tom stracam. Aby som sa teda vratil k povodnej myslienke - ta bola o tom, ze cim menej GP ostane v Europe tym vacsi bude dovod vytvorit nejaku kvalitnu seriu posobiacu len v Europe. Momentalne je to tusim 9 GP z celkoveho poctu 24. 9 je podla mna dost. Ale hovori sa, ze Monaco nepatri do F1, Taliansko nepotrebuje 2x GP, Belgicko bude rotovat, Madarasko a Rakusko mozno tiez, Holandsko to zabali rok po tom ako to zabali Verstappen…
Zatím se o to snažíme velice úspěšně.
Ako som pisal, nech nejaka nova lokalna europska formulova seria vznikne, no pochybujem o jej uspechu…
A samotna F1 musi zostat globalna, co si mi neviem preco oponoval. Pokial aspon cca tretina (min. stvrtina) VC bude v Europe, tak je to za mna OK a od toho aby bolo napr. 25 VC a z toho napr. len 5 ci menej v Europe, sme zatial dost daleko, tak zbytocne spekulovat
diskuzia sa nejako zadrhava, tomuto som urcite neoponoval.
Toto som pochopil ako oponovanie, ale OK…
Taliansko naozaj nepotrebuje 2x GP a Holandsko a Madarsko by kludne mohli rotovat. Len namiesto novych neatraktivnych GP v krajinach, kde je zena menej ako koza, by sme sa mohli vratit do Malajzie, Turecka, Nemecka, pripadne nejaka nova VC v USA (ale na tradicnom okruhu, nie mestska).
Bohuzial to tak ale asi nebude.
Tak to bolo nedorozumenie, mal som na mysli tu prvu cast
Je to uspesny model co prerastol svojich zakladatelov.
Malajzia, Turecko, Nemecka maju asi rovnaky problem. Nie su ochotni zaplatit za GP 50-100 milionov. To samo o sebe problem nie je. Je to otvorena sutaz a ked su ochotni arabi zaplatit za 10 GP miliardu tak nakoniec tych 10GP rocne budu mat.
Moja pointa v diskusii je ta, ze tymto sa uvolnia prostriedky na vytvorenie dalsej ■■■■■ v nasom ekonomickom priestore kde tych 10-20 za GP bude stacit. Rovnako ako je ten priestor v US kde uspesne (aj ked s mensim budgetom) podnika IndyCar.
Myslim si ze separatna seria na styl Formula Euro nema ani sancu na zalozenie. Do toho sa nikomu nebude chciet ist. Dohadovat pravidla, okruhy, sponzorov, zmluvy, vysielacie prava… Teamy to robit nemozu, potrebuju nejake vedenie. Na nicom by sa nezhodli. Keby sa niekto vsak dostal aj cez tieto prekazky, je vela dalsich problemov. Netrufam si ani odhadnut, kolko by takej s.erii trvalo vybudovat si aspon nejaku prestiz. Koho zaujima, ze tam niekto z F1 odisiel? Vsetci by totiz urcite nesli, lebo niektore teamy by v tom videli sancu na postup na lepsie pozicie v F1, ak by chcela polka pola odist. Viem ze Ferrari by urcite neodislo, lebo inde by take vyhody a zaobchadzanie nedostali a ziadna seria, ktora by mala ambicie splhat sa na uroven F1 to bez Ferrari nedokaze. Vzdy to budu len ti, co zdrhli z F1.
Ja by som to samozrejme uvital, ale nemyslim si, ze je to realne. A myslim si, ze ani teamom sa do toho nechce. Oni mozu mat v pecku kde sa jazdi a za akych pravidiel, hlavne silni hraci. Maju to dobre nastavene, peniaze dostavaju, a manazment teamov sa moze vy*rat na to, ze Hamilton nemoze nosit piercingy, Verstappena hresia za nadavky ako 5rocne decko, pilotom a fanusikom vadi ze sa prestava jazdit na klasickych okruhoch, Newey narieka ze pravidla su restriktivne a ze SalamuJem si z FIA robi sukromnu sandbox hru. Zavodi sa, peniaze sa tocia vyhovujucim tempom, prestiz a reklama pre materske firmy je a teda nie je dovod to riskovat s vyhladom, ze nieco maju dlhodobo budovat s neistym vysledkom. Tavoj3bec nerobi zmeny prudko, davkuje ich pomaly a pokial nesahne teamom na peniaze, ziadne seriozne uvahy o vlastnej serii nebudu.
Ja suhlasim, ze vsetko je to o peniazoch (miestenka v kalendari), ale core popularity F1 je Europa, takze nejde len o to, ze si Arabi zaplatia 10+ GP, lebo tym podla mna padne sledovanost v Europe a nasledne hodnota vysielacich prav. Nikto nebude zvedavy na 10x GP a la Katar / Bahrajn.
A cim vyssi pocet GP v roku, tym mensia exkluzivita. Uz teraz je toho dost pre divaka pomaly kazdy druhy vikend v roku (v priemere). Tak sa ludia rozhodnu nejaku tu GP v telke vynechat.
Ale nemyslim si, ze by to dospelo az do takeho bodu, aby sa uzivila samostatna europska seria a aby bola v Europe sledovana aspon tak ako Indy v USA. F1 bude vzdy kralovna motorsportu, technologicky je uplne inde ako zvysok. Aby mala sancu europska seria, tak by F1 museli opustit top timy (tym by vyrazne mohla klesnut sledovanost), ale to sa nikdy nestane.
Co sa tyka Indy, tak koho realne zaujima okrem Amikov? Amici su dost specificke publikum co sa tyka motorsportu ale aj sportu celkovo. Oni na sport nechodia fandit svojmu timu, oni tam chodia ako na vylet, najest sa, napit sa a uzit si cas s rodinou a priatelmi. Ved koho na svete by bavil sport ako baseball napriklad a tam je to jeden z naj sportov.
Bol som osobne na Red Sox, vypredany stadion, ale raz stacilo ako zazitok. Keby mam ist znova, tak si dam burger pivo a potom sa 3-4 hodiny nudim alebo rozpravam.
Zial presne o to tu ide. Nikto sa nebude stazovat, pokial im to bude vynasat zisky. Aj toho tavoj3ba nejako pretrpia. Raz sa vsak hojnost skonci, ale uz bude neskoro,lebo beduini budu mat vsetko pod palcom.
Monaco je o tom luxusu okolo, je to velkej tahák na hvězdy, takže to podle mě nevypadne. 2 GP v Italii by mohli být, pokud by to bylo zajímavé, jenže Imola je prostě nudna a závody jsou tam fakt špatný, Monza je dobrá, ale taky jsou tam občas nudný závody. Imolu bych určitě vyškrtl. Belgie bude rotovat, ale nechal bych ji v kalendáři permanentně, Maďarsko platí luxusní pračky, takže si myslím, že zůstane, ale závody jsou tam často dobrý, takže proč ne. Rakousku už tak dobrý není, pokud se nestane něco, jako loni, jenže RBR si podle mě rád připlatí, aby zůstal okruh v kalendáři. Holandsko je v kalendáři jen díky Maxovi a upřímně si nemyslím, že by mělo být v kalendáři, ty závody tam prostě nějak dobrý nejsou.
Ale nezapomeň, že od 26 přibude Madrid, kde je otázka rotace s Barcelonu nebo bude permanentní na 10 let a Barca se bude provádět s jiným okruhem.
Osobně bych z kalendáře vyškrtl (kromě Imoly a Holandska) i Miami, Qatar, Čínu, Saudskou a Mexiko. Místo toho bych uvítal Hockenheim, Sepang, Fuji, Istanbul a Indianapolis
Clovek vo volenej pozicii, hovori co sa mu zachce a uplne od veci len aby si upevnil svoju poziciu. Niekoho mi to pripomina.
Liberty može byť jedno že ide dole sledovanosť. Dohodne s Arabmi (pre nich) o pár šušnov naviac a pokryjú aj stratu sledovanosti.
Stačí sa pozrieť ako to funguje vo Futbale. Možno sledovanosť nie je ako LM ale dotiahli tam mená a už aj tam na to ľudia kukajú. Dnešnej majorite divákov F1 je úplne u zadku kde sa na pozadí jazdí a či je to 10x do roka Arabský polostrov. Majoritná čast sledujúcich sú dnes “DtS”. Takých nezaujímajú ani nové technické reguly a podobne
Politici britskej Labouristickej strany ODMIETLI návrh zákona o verejnom vyšetrovaní gangov obchodovania s deťmi a znásilňovania, ktorých sa dopúšťajú prevažne pakistanské gangy.
364 poslancov hlasovalo PROTI
Takto prevezmete národ za jednu generáciu
Starosta Londýna je moslim.
Starosta Birminghamu je moslim.
Starosta Leedsu je moslim.
Starosta Blackburnu - moslim.
Starosta Sheffieldu je moslim.
Starosta Oxfordu je moslim.
Starosta Lutonu je moslim.
Starosta Oldhamu je moslim.
Starosta Rochdale je moslim
Dnes je v Anglicku viac ako 3000 mešít.
Existuje viac ako 130 súdov šaría.
78 percent moslimiek nepracuje, poberá štátnu podporu + ubytovanie zadarmo.
63 percent moslimov nepracuje, poberá štátnu podporu + bezplatné bývanie.
Štátom podporované moslimské rodiny s priemerne 6 až 8 deťmi dostávajú ubytovanie zadarmo.
Teraz je každá škola v Spojenom kráľovstve povinná vyučovať hodiny o islame.
Píšeš to tak, že by se tomu skoro dalo uvařit. Možná bys měl zvážit cestu Okamury
Tvoje infantilne nazory ma vobec nezaujimaju. Moj prispevok bol urceny tym, ktori disponuju aspon jednou mozgovou bunkou, takze mozes ostat uplne v klude, teba sa to vobec netyka.
Tak očividně ty nedisponuješ ani tou jednou mozkovou buňkou, když máš potřebu takhle hned vyletět plus psát radoby čísla.
63% muslimů nepracuje - 63% z jaké populace? V UK? GB? Anglie? Celosvětově? V Evropě?
Ty sis prostě vymyslel x čísel, dal tam pár faktů (o starostech), aby to vypadalp, jako jedna velka pravda, přitom je to trapné překrucování