Sulajem reaguje na neutíchajúcu kritiku a naznačuje ústup od drakonických pokút | Magazín F1 - F1online.sk

Pred štartom sezóny 2025 si FIA pripravila pre všetky svoje šampionáty nepekné prekvapenie. Na povel jej prezidenta Mohameda bin Sulajema aktualizovala znenie dodatku B Medzinárodného športového kódexu a začlenila doň pokuty v priam horibilných výškach. Nečudo, že nasledovala obrovská kritika. Tá už krotí aj bezhraničné sebavedomie Mohameda bin Sulajema.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197062/sulajem-reaguje-na-neutichajucu-kritiku-a-naznacuje-ustup-od-drakonickych-pokut

Až uvidím, uvěřím… Zajímalo by mě, koho tyhle částky vůbec napadly. Jestli to vymýšlí Sulajem sám, nebo mu s tím někdo pomáhá.

Nezdá se, že by se averze jezdců vůči Sulayemu rázem proměnila v uctívání.
Jsem si jist, že si Sulayem bude muset svou polívčičku vylízat do dna a ani cesta ke zdi nářků mu už nepomůže.

Ty po něm tak jedeš, že mě to skoro nutí mu fandit…

:grin:
Opozice být musí.
Já zase nemůžu porušit tradici. Balestre, Max Bičík a Sulayem. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Pravda je, že by mě nějaká vzpoura F1 proti FIA vůbec nevadila. Aspoň by se něco pořádně dělo :smile: . Ale myslím, že se nedočkáme ani náhodou, zatím situace vůbec v takové rovině není.

1 Like

FIA je tvrdý totalitní režim. Má tak pevnou moc především kvůli pravidlu, že je FIA nežalovatelná.
Kdo by chtěl FIA žalovat, tak je automaticky vyřazený ze všech aktivit pod hlavičkou FIA až do konečného rozhodnutí civilního soudu. Tohle pravidlo platí všechny. Od okruhů, novinářů a médií, sponzorů, týmů i jezdců.
Takovou moc měl snad jen Kaligula a jiní zmetci.

1 Like

Jaký si to udělali, takový to mají :woman_shrugging:. Na začátku to musel někdo takhle odsouhlasit, to není nic nového.

FISA-FIA měla jistou moc vždy, ale hřebínek FIA narostl až když Bernard podepsal s FIA smlouvu na dozorování F1 po dobu 100 roků. Byla to dost hektická doba, kdy mnohé týmy nebyly s FIA spokojené a chtěly si založit vlastní sérii.
V jistém směru válka mezi FOCA a FIA existuje dodnes a zdá se, že s Liberty ještě sílí.