Nemám letnaky a mám tam zimaky. Ale nvm jestli dají na zimu.
Takže potřebuju letnaky i zimaky… A kdybych kupoval, tak musím koupit i nový ráfky…
Takže by to byla stojka jak prase.
Tak tam dám radši za 18 celorocky.
A nakonec to stejně dopadne tak, že po první zimě (pokud napadne dost sněhu) na tu další stejně koupíš disky i zimní galoše a celoročky dojezdíš pouze v letním provozu a budeš solit 2-3 tisíce 2x ročně za přezouvání.
Zima už není zima. A jsem rád. Napadne 1cm sněhu a silničáři to mají za apokalypsu.
@Ferda Za celoročáky jsem tu jak známo já . Možná jezdím už málo odvážně, ale zase ne tak málo a zatím po cca 6 letech vidím jenom výhody. Ale každý má jiné zkušenosti.
Ale muzeu se vyhýbáš velkým obloukem. Bo tam su až 4 cm sněhu.
Každý mi je doporučuje. A jezdím málo, takže prý to je jasná volba.
Můžu to říct přesně. Za poslední měsíc jsem najel 1300km.
Bydlím na kraji Prahy, s oblibou říkám “u nás na vesnici” . V centru jsem ale vyrůstala, takže se mu nevyhýbám, v létě ani v zimě .
Dyť je teprve půlka měsíce.
Já najezdím ročně cca 20.000, nevyhýbám se žádným podmínkám. Ale za mlada jsem víc trhala asfalt, teď už jezdím víc pianko. To je prostě fakt
Jak dlouho trvá než dojedeš z “vesnice” do centra?
Přímo na Václavák? Když to jede, tak cca 25 min. Ale přímo do centra je metro lepší, jak v dopravě, tak kvůli parkování, a to mám pěšky 5 min. od baráku. Není v podstatě o čem, když to není nutné, tak beru metro.
Subjektivní hodnocení Ferdo
No jó, Ty vidiš, že metro jede na slickách i v zimě, tak si říkáš, že celoročky budou luxus.
Říkám tady pouze své zkušenosti s celoročkami a už nikdy bych do nich nešel. Pravda, Jeseníky miluji a když napadne čerstvý sníh, tak občas neodolám a udělám si do nich výlet. Můžu pouze potvrdit, že se čtyřkolákem nemám žádný problém s rozjezdem, ale zabrzdit, nebo zatočit je s těmi gumami o hubu. Dnes spíše už jenom o auto.
Fyzikální zákony jsou neměnné.
To jsi ale trochu překroutil, co jsem napsala, víš o tom ? Ale nešť, v krátké době na zotavení po výletu v dnešním vedru se určitě nebudu hádat…
Pšššt. U nás je mírně pod mráčkem a dokonce spadlo i pár kapek, takže jsem dostatečně oživený a v dobré náladě.
Máš pravdu, žádné hádky. Dej si vinný střik a hezky si užívej pohledem jak jsou všichni urpuťáci zachmuření. V 35°C se toho stejně moc dělat nedá. Aspoň teď máte vánek 20 km/h. Na ten už se dá i plachtit a když si vlezeš mezi plachty, tak Ti bude úplně skvěle i bez klimatizace.