No jedou ještě na pětiletky, co bys chtěl . Ale zpět k F1, mně se na tom právě líbí, že jedna regulace, tj. rozpočtový strop, způsobí problémy jinde ve věci, která by jinak normálně mohla fungovat. Jak začneš něco regulovat, vždycky si tím způsobíš problémy někde, kde se to původně nečekalo. Ale zrovna my dva se myslím vzájemně přesvědčovat nemusíme
.
My dva ne, ale ostatní se myslím tady chytají za hlavu a proklínají Tripera ve jménu solidarity a všeobecného blaha.
Škrkněme stropy a uvidíme kolik týmů a výrobců motorů ustojí pětiletku. I se stropy už odchází Renault.
Aspoň by se do F1 dostali další zájemci, kteří teď nemají šanci. Současná situace zájmu o F1 stejně nepotrvá věčně se stropy i bez nich a vždycky to bude nákladná, těžce výběrová záležitost. A pokud nás třeba čeká opravdová krize, tak se může změnit kde co a F1 bude to poslední, co by nás zajímalo.
Já si naopak myslím, že by Audi ani Cadillac o F1 ani nepřemýšleli.
A vymýšlet motory na čtyři roky je taky pořádná krávovina.
Těžko říct, to už spekulujeme moc. Stejně ty stropy nezruší…
(post deleted by author)
Já si myslím, že Sulayem se tímto návrhem rušení stropů chce před volbami prezidenta FIA zalíbit movitým týmům. Asi už mele nožičkami z posledního.
Když to říkáš Ty, takový podporovatel Sulajema, tak se začínám bát, aby na tom něco nebylo .
Nechce se mi troškařit a proto doufám, že mám před volbami alespoň šedesátí procentní pravdu.
tie movite timy nemaju dovod nieco menit
konecne nemusia do timov ich akcionari nalievat desiatky milionov rocne, ale naopak im tim generuje zisk desiatky milionov rocne a hodnota timov sa zo stoviek milionov dostala na niekolko miliard
zrusenim stropu by zas museli timy dotovat a hodnota timov by klesla
a dalsia vec je, ze tie movite top timy spomalili moznost movitych zatial netop timov sa rychlo dotahovat infrastrukurov na top timy kedze je obmedzena moznost investovania do infrastruktury
Zisky jsou jedná stránka věci a druhá je závodní hrdost.
Ferrari a Mercedesu se určitě nelíbí, že momentálně hrají čtvrté a druhé housle.
a kde ja napisane, ze bez rozpoctoveho stropu by na tom boli lepsie?
infrastrukturov su uplne top z top, 3 najklucovejsich ludi mozu nakupit bez platoveho obmedzenia a na vyvoj mozu minut tolko co ostatni a ak maju lepsie technicke vybavenie tak uz toto by malo stacit na to vratit sa na celo
minimalne mercedes by bol proti zruseniu stropu, wolff by prisiel o majetok(vyrazny pokles ceny jeho podielu) a mercedes by musel zas zacat nalievat okoo 60-80mil. rocne do niecoho co im neprinesie ziadnu pridanu hodnotu
reklamna hodnota ktoru tymto timom f1 prinasa nieje az tak umerna od ich umiestnenia. jasne, ze nemozu dlhodobo jazdit na na konci pola, ale 2-4 miesta s obcasnymi zableskami im prinesu tolko reklamnej hodnoty, ze im to staci a rozdiel medzi ziskom 80mil. a dotaciou 80mil. je 160mil. a to uz nieco znamena aj pre firmu ako je ferrari a aj mercedes
ved nemali problem aj suhlasit s rozpoctovym stropom na vyvoj motora a to sa zavadzalo, ci postupne zavadza az teraz a pristupili na to preto, ze naco by minali zbytocne stovky milionov na vyvoj motora ked im to nic neprinesie pre akcionarov?
Tieto Sulajemove taraniny su cisto tvrda politika. On na LM striela od zaciatku a hra za Saudov. Budget cap je jeden z klucovych nastrojov ako z F1 spravit oslika potras sa. Sulajem to samozrejme vie a je to jedna z moznosti ako vie stupit chlapcom z Liberty na vajcia.
Jak jsi psal. Toto je se stropy kvůli vlastním ziskům spokojený, ale Mercedes více zajímají úspěchy.
Můžeš hádat, která strana má silnější slovo.