Súdny spor medzi Palouom a McLarenom začal: Brown proti sebe stavia jazdcov a tímy | Magazín F1 - F1online.sk

Dočká sa nekonečná sága svojho rozuzlenia? Tím McLaren vedie právny spor so štvornásobným šampiónom IndyCar Álexom Palouom, s ktorým hneď dvakrát podpísal kontrakt, ale španielsky jazdec sa rozhodol zotrvať s tímom Chip Ganassi. McLaren tak od pilota a jeho sponzorov žiada odškodné vo výške 20 miliónov dolárov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/215268/sudny-spor-medzi-palouom-a-mclarenom-zacal-brown-proti-sebe-stavia-jazdcov-a-timy

toto uplne nechapem. snad ked ma podpisanu zmluvu s inym timom, aj ked len opciu, tak kazda dalsia zmluva sa musi vztahovat na neuplatnenie tej opcie.

ak je to tak, ako je napisane v clanku, tak je to ciernobiele a mclaren nepodpisal ziadnu platnu zmluvu (aspon ten prvy rok).

ak bol uz ten druhy rok bez opcie, je to zasa krystalovo jasne v neprospech paloua, kedze podpisal a nedodrzal. je jedno, na co ho nalakali, ak to nemal podchytene zmluvne, ze pojde do f1, tak riadna nuda.

kludne niekto napiste ako to bolo naozaj, ale ak maju aj v indy nejaku vyssiu instanciu, kam chodia podpisane zmluvy, (v f1 maju, dokonca aj svk je centralny register zmluv so statom), tak si na sude mozu akurat tak precitat, co je v zmluve a stihnu ist domov pred obedom.

Dobrej timing.

I went for dinner with Zak at Beaverbook near MTC,” Palou’s witness statement reads. “Zak told me it was not his decision to hire Oscar. He said it was the decision of the team manager Andreas Seidl.

1 Like

to nie je take jednoznacne - aj slovny prislub od zastupcu firmy moze sud zobrat ako platny kontrakt. Ak Palou a jeho zastupcovia preukaze, ze ho Brown naozaj mohol uviest do omylu ohladom buducnosti v F1 - a prakticky simultanne oznamenie zmluvy s Piastrim je dost silna indicia, tak vobec nie je bez sance. Sud bude aj zaujimat, ze ked lakali Alexa na potencialne miesto v F1 zaroven rokovali s Webberom.
Ja si velmi nemyslim, ze toto ma sancu McLaren vyhrat, skor tam ide o nejakych par milionov, ktore chce vytiahnut od sponzorov Paloua. Nakonciec dojde k dohode, Palou zatiahne 3-5 milionov pokutu a Zak si nadeli bonus, pretoze prakticky z nicoho zarobil.