Ale oni môžu všetko a ešte celý svet sa im pchá vieš kam…to je na tom pre mňa nepochopiteľné, keď niečo robí “kamarát”, všetci sú ticho, ale nedajbože to urobí niekto “zlí”, dobre že ho z kože nezoderú…rovní a rovnejší, to neznášam, keď niečo platí pre jedných, malo by aj pre ostatných s rovnakým následkami
a pokracujes dalej…
A pôjdem ešte ďalej.
Ja to interpretujem inak. UralKali ziadalo vratit celu sumu, ale podla vsetkeho, Haas musi vratit o niekolko milionov nizsiu sumu. Ak si v pisal, ze zmluva bola zrusena v Marci, tak to presla minimalne 1/6 roka, a to pri 12 mesiacoch v roku dava 2,167 miiona dolarov… To nie je mala suma… Cize tato suma je celkom isto pre Haasa vitazstvom… Na druhej strane mozes sa na to pozerat tak, ze Haas stale musi vratit 10 mega… Myslim ze v tomto spore je hlupost rozpravat o vitazoch a porazenych, skrátka súd rozhodol, akú sumy si moze Haas ponechat a vybavené… Jediným porazeným na celej situácii je NIkita Mazepin, ktorého už v F1 neuvidíme, na druhej strane víťazom je F1, pretože takého jazdca ako je Mazepin nepotrebuje… Má ich aj tak viac ako treba… Napríklad Zhoua, Sargeanta…
Ktoré peniaze mu už nepatrili? Celá suma, ktorú UralKali pýtal? Nie… Podľa mňa sa všetko udialo v súlade s kostolným poriadkom, počkali na rozhodnutie súdu a teraz na základe neho vrátia sumu aká prináleží UralKali… Vybavené…
Já bych řekl, že celkem rozumné rozhodnutí, ne?
Tam sa ale zmenila situácia tým, že Rusko napadlo Ukrajinu, a voči Rusku a ruským firmám bol uvalené medzinárodné sankcie, takisto voči Mazepinovcom, a vďaka tomu boli naplnené klauzule zo zmluvy… To je niečo celkom iné, ako keď ruskí tenista nahlas povie, že je proti vojne a Ruské vojská by sa mali stiahnuť z Ukrajiny…
V Syrii su Rusi nie USA…
Četl jsem jenom nadpis, takže nevím.
V skratke:
- Uralkali islo len o prachy, ziadalo vratit celu sumu, teda 12 milionov.
- Haas odmietal vratit co i len cent a tvrdil, ze ma narok si celu sumu nechat.
- Sud rozhodol, ze Haas musi vratit tych cca 10 milionov co si vypocital
Sorry, ale tu nejde vlak cez to, ze to Uralkali vyhralo (myslim sudny spor, nie situaciu ako taku). Staci si pozriet nadpisy zahranicnych clankov:
Ok, pozeras sa na to inak ako ja (s tym priebehom tej veci), ale respektujem, rozumne si to vysvetlil, hoci nesuhlasim (myslim si, ze Haas sa chcel jednoznacne neopravnene obohatit). Kazdy ma iny pohlad (netvrdim, ze jeden je spravny a druhy nespravny).
Sankcie su jedna vec, druha vec su platne zmluvy. Ziadna ruska firma nemoze za to, ze ich stat sa dostal do vojnoveho konfliktu. Ale rozhodnutie sudu je rozumne.
Najvacsia spinavost bola zabavovanie majetku ruskych oligarchov v Europe. Nech maju prepojenie na koho chcu ake chcu, ale stat nemoze ukradnut niekomu jeho sukromny majetok, ktory nadobudol legalne. To je potom ten socializmus/komunizmus, proti ktoremu tak vsetci bojujeme. Farizejstvo europskych statov ako oci.
Žiadne zabavenie majetku nenastalo. Iba zmrazenie. Ty si nekonečne toxický. Len tu táraš klamstvá. Ničomu nerozumieš, nič nechápeš, si úplne mimo.
Sam si toxicky, daj si facku za sirenie takych primitivnych klamstiev, lebo nicomu nechapes, nerozumies a si uplne mimo.
Cieľom EK je „identifikovať spôsoby na posilnenie sledovania, identifikácie, zmrazenia a správy majetku ako predbežných krokov na možnú konfiškáciu," odvoláva sa Politico na dokument eurokomisie. Výsledkom by mohlo byť získanie takmer 300 miliárd dolárov zmrazených aktív ruskej centrálnej banky, ako aj aktív a príjmov jednotlivcov a subjektov uvedených na sankčnom zozname EÚ.
Zatiaľ čo ruské aktíva na Západe sú v súčasnosti iba zmrazené, vedú sa diskusie o tom, aké sú možnosti na ich zhabanie. Západní predstavitelia pritom argumentujú, že povojnová obnova Ukrajiny si vyžiada obrovské finančné prostriedky.
Približne 5,4 milióna dolárov zmrazených ruskému oligarchovi Konstantinovi Malofejevovi bolo odovzdaných ministerstvu zahraničných vecí USA na “nápravu škôd spôsobených nespravodlivou vojnou”, ktorú Rusko vedie voči Ukrajine, uviedol vo vyhlásení šéf rezortu Merrick Garland.
Európska komisia navrhuje zabaviť majetok, ktorý krajiny Európskej únie zmrazili Rusku v reakcii na inváziu na Ukrajinu. Oznámila to v stredu predsedníčka komisie Ursula von der Leyenová, podľa ktorej by skonfiškovaný majetok mal slúžiť na náhradu vojnových škôd a povojnovú obnovu Ukrajiny.
Zdroje su TA3, RTVS a aktuality.
Luhár jeden nechutný. Nehanbíš sa takto klamať?
Mozme diskutovat subjektivne nazory na akukolvek temu, kde je priestor na diskusiu, ale taketo obycajna klamstva z tvojej strany na temu, kde su jasne fakty, to je cisty fail. Ale vidim, ze nador tohto fora ti dal lajk, takze mozes byt pysny.
PS: Pouzi Google a vyskoci na teba vela clankov este z 2022 s nadpismi “Zhabany majetok ruskych oligarchov…” Hadam vies rozdiel v slove “zmrazit” a “zhabat”.
Ruska oligarchia nema ziaden sukromny majetok. Funguje to tam na rovnakom principe ako samoderzavie od cias Petra ci Ivana hrozneho, alebo ktory hrdlorez to tam v stredoveku zaviedol. Ten stat nefunguje na rovnakom principe ako staty v EU. Statne tam je len to co je stratove. Vsetko ostatne je v statnych rukach len de jure. Beneficiary je top dog, alebo niekto z uzkeho kruhu so 100% loajalitou rezimu. Preto sa siaha oligarchom na majtetky.
Su rozne typy sudov. Aj u nas musis podat veci samostatne - podla trestneho poriadku a narokovanie skody podla obcianskeho zakonnika (v pripade FO). Cize nie, nemusi to byt tak, ze ak to “ukradli”, tak by dostali aj trest.
To je sice pekne, ale ma pravdu, ze sa majtetky zabavuju. Neviem, co sa na tom da este rozporovat. Vsetko je minimalne zmrazene a cast z toho bola uz aj zabavena. Ci to nazveme sukromny, alebo iny majetok, stale je to RU majetok, cize podla mna ma Jos pravdu…
Samozrejme, ze sa zabavuju a to je dobre. Kremelskym zlocincom treba v Europe vsetko zabavit. Cim rychlejsie tym lepsie.
A rozporujem to snad, ze je to zle?? OMG
Tu hore hustia do Josa, ze sa nic nezabavuje, atd, tak to bolo k tomu…
Jen ať cálujou. Pořádek musí být.
ok ja k tomu mudrovat nejdem lebo tomu nerozumiem ale nikde sa nepise o kradezi. Podalo uralkali nejake trestne oznamenie alebo nieco?
To je hrozný, jak jeden uživatel (Jos) se tu musí neustále se všemi hádat a zasírat tím diskuze…