Stella: Tvrdil som, že ak Landovi dáme správny materiál, vyhrá | Magazín F1 - F1online.sk

Andrea Stella je človek, ktorý nemusí byť nutne v svetle reflektorov, ani nepatrí medzi hviezdy sociálnych sietí. Je to však práve on, kto má leví podiel na premiérovom víťazstve Landa Norrisa v F1. Splnil to, čo viackrát hovoril – ak Norris dostane víťazné auto, vie, čo s ním robiť.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153069/stella-tvrdil-som-ze-ak-landovi-dame-spravny-material-vyhra

Spravny material zjavne este nemal, len potreboval stastie a byt v spravny cas na spravnom mieste. Teraz prislo stastie v podobe SC a jeho dlhsieho prveho stintu. Bez neho by nebol asi ani na podiu, ale patri to k F1 a v minulosti mu prave taketo stastie chybalo (napr. Monza alebo Sochi 21).

Tesim sa, ze to vyhral prave on, tie emocie po pretekoch boli super, ale nerobil by som z toho taku senzaciu, ze pomaly uz idu na titul. :slight_smile:

6 Likes

A Triper by Browna nenechal řídit ani cirkusové vystoupení, takže přišel den omluvy, co ty na to Tripere?

3 Likes

Na titul neviem, ale vyrazne zrychlil, uz aj v sprinte aj v pretekoch mal mat Lando pole position len v sprinte to nezvladol a v kvalifikacii to trochu prekaučoval tím, keď najskôr obuli tie mediumky a pri druhych pokusoch uz trať výrazne spomalila.
Paradoxne by ale asi nevyhral, keby siel z pole position, lebo to by riskoval a naťahoval stint niekto iný…

Každopádne vyzerá to veľmi zaujímavo, ak zafunguje upgrade rovnako aj Ferrari, môže to byť konečne slušná bitka o víťazstvá a nie len o 2. miesto… Peréz krásne ukazoval že Red Bull minimálne v Miami vobec nemal najrýchlejšie auto, však na neho tlačil Hamilton… Titul už asi nik Verstappenovi nevezme, lebo mu stačí končiť aj 2. ale môžme mať konečne zaujímavé preteky a aj budúcu sezónu.

Příště nesmyslně nečachrovat v Q3 s pneumatikama a přidá další vítězství. Vymýšleli vymyšlené.

1 Like

Poprvé co jsem Norrise více zaznamenal byla Daytona 2018, kde mu bylo 18 a byl v týmu s Alonsem pod vedením Zaka a co si vzpomínám, tak on v podstatě nic neztrácel, a zvládl tam super stint na vodě. Zanechal tam obrovský dojem.

Nejde mu včerejší úspěch nepřát…

5 Likes

Nejde ale zase ho tu nechválme ako keby práve už išiel vyhrať titul.

2 Likes

Vyhrál s autem, které je výkonnostně na 3.pozici.
Pochvalu a další pochvaly si to určitě zaslouží. Do klína mu to nespadlo, musel hodně bojovat.

1 Like

Myslím že výkonost monopostu nebyla 3 pozice. To by nevyhrál…ten upgrade je hodně zrychlil.

To jim to sedlo, ale prostě jsou aktuálně 3 nejlepší tým.

  1. RB 2. Ferrari 3.McL 4/5 Mercedes s Astonem dle okruhu.

Takže :tophat::tophat:

Pochvalu si urcite zasluzi, som neskutocne stastny, ale auto rozhodne dnes nebolo vykonostne 3. Ved aj Piastri predbehol Leclerca a drzal sa Verstappena aj napriek tomu ze musel bojovat s Leclercom.
Kvalifikacie by boli isto tiez v top 3 oba Mclareny keby nevymyslali nieco velmi podivne.

huh pomalší než Ferrari? Neviem neviem možno na istej úrovni, nebyť SC tak je v boji s maxom a Leclercom to ano. Ale nie je toto pre McL varovný signál aj pre RB? Pokiaľ Ferrari donesie fakt celý upgrade a bude fungovať. Tu sa bavíme o tom, že Ferrari sa utrhne. WCC nemá daleko a Charles ani od WDC P1 nie je daleko.

McLarenu sa upgrade opat moc podaril. Aj Piastri, ktory zatial nema Landove pretekove tempo a mal len cast noviniek, mal v uvode vyborne tempo…

Zatial vsak tazko povedat, ci sa naozaj uplne dotiahli na RB, alebo mal Max aj mierne poskodenie a hlavne je iste, ze sa trapili s pneu, mozno setupom. Preto stale hrozi, ze ak trafia nastavenie a pneu im budu fungovat, opat bude Max pomerne jasne vpredu - naskok aky mali sa tak lahko nestraca… Miami bola v tomto ohlade zvlastna VC, ale o to viac potesila.

Ak sa vsak dotiahnutie McLarenu potvrdi (vraj ich upgrade ma sediet viac na ine trate) a v Imole sa (snad) dotiahne aj Ferrari s ich upgradom, tak to by bolo pre divaka perfektne - 3 timy (asi 4 jazdci) realne bojujuce o vitazstva :slight_smile:

Leclerc nie je az tak daleko, no Norris uz je. Avsak s prihliadnutím na konzistenciu výkonov, Leclerca a Norrisa si myslím že už ďaleko sú. Od Verstappena môžeme čakať P1-P2 každé preteky, či už sú podarené alebo nepodarené, zatiaľ čo Norris s Leclercom majú slušné výkyvy a to ešte budú musieť bojovať so Sainzom (ten už na žiadnu réžiu nepristúpi, keď je na odchode), a Piastri tiež ukazuje že dokáže byť občas pred Norrisom.

uvidíme WCC je reálne u Ferrari. WDC pokiaľ package zafunguje a LEC bude v komforte

Že by všetkým vratane Red Bullu, tak odskočili aby bol Leclerc v komforte je nereálne, a už úplne nereálne je aby sa Sainz následne nechcel ukázať a nebojoval s Leclercom. Vždy som bol síce Ferrari fan, ale po tých rokoch neúspechov a dominancií by ma už ďalšia dominancia (tentoraz Ferrari) neuspokojila. Chcel by som vidieť také bitky o víťazstvo ako v roku 2021 alebo v prvej polovici roku 2022.