Stella: Toto bola príprava na to, aby sme Maxa vyzvali budúci rok | Magazín F1 - F1online.sk

Bitka, ktorá sa vlastne ani poriadne nezačala, je definitívne minulosťou. Lando Norris už nemá ani teoretickú šancu získať jazdecký titul, otázkou však je, aká reálna vôbec bola jeho výzva voči Maxovi Verstappenovi. Obzvlášť, keď sa pozrieme na postoje jeho vlastného tímu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/180552/stella-toto-bola-priprava-na-to-aby-sme-maxa-vyzvali-buduci-rok

Tento postoj McLarenu se mi nelíbí. Jakože, co jim zaručuje, že budou v nějakém boji? Absolutně nic.
V Las Vegas byli špatní…

Jinak posledních 5 VC Piastriho na vítěze.
42 vteřin
22 vteřin
65 vteřin
45 vteřin
51 vteřin

NIc moc ve voze, který je 1 v PK v rukou talenta století.

Hype okolo Piastriho mi připadal přehnaný a k Norrisovi dost nespravedlivý, ale zrovna dnes by mě nepřekvapilo, kdyby byl Oscar požádán týmem, aby udělal Landovi víc místa na pitstop kvůli nejrychlejšímu kolu. Reálně ho v závodě neohrožoval, ale ten větší rozdíl tam mohl takhle vzniknout.

Verstappen vyhral titul podvodom,ked Red Bull mal uz 2 rok ,flexi auto,ktore som ja uz minuly rok odhalil,ze Red Bull podvadza,kedze auto sa podla toho,ci ide do zakruty znizuje a ked ide po rovine zvysuje…FIA to nechala tak a prakticky od polovice sezony,to zacali robit aj ine timy a zrazu bol naskok Red Bullu prec.Verim,ze titul medzi timami vyhra Ferrari ,to jedine sa prakticky az do dnes drzi pravidiel a ma asi najmenej flexi auto.

Nepacia sa mi tieto vyhovarance na uvod sezony. Norris nestracal taku davku, este aj teraz straca viac bodov.

Titul alebo aspon poriadnu sancu nan si prehajdakali jedine sami. Brown a Stella sa sustredovali viac na RBR ako na vlastny team, same podpichovanie, komenty, posmesky. Navyse, keby tolko nekecali akych maju uzasne vyrovnanych jazdcov a slavne papajove pravidla a nemaju jednotku, potom by im nebolo sproste Norrisovi viackrat pomoct. Aj tak nakoniec tu reziu pouzili a jazdcov vymenili. A naco, ked im tak strasne islo primarne o PK? Ved je jedno ci Norris dojde pred Piastrim alebo naopak.

Primarne za mna zlyhal team. Norris sice parkrat chyboval, ale mali to zle ukocirovane. Ak chcu titul, buduci rok musia dat niektore veci do poriadku+postavit este rychlejsie auto, lebo ocividne uz im dochadza para a Ferrari ci Mercedes ich lahko mozu predbehnut.

8 Likes

Aká príprava ? Však takú šancu ako bola tento rok nemusia mať ďalších 15 rokov. McLaren to totálne pos*al, má niekto spočítané koľko bodov stratili vlastnými kiksami ? Tieto alibistické žvásty si na briefingu museli dlho opakovať, aby pred médiami aspoň naoko vypadali, že tomu fakt veria…

3 Likes

Dneska mě zarazila neskutečná pomalost McLarenu. Jsem zvědavý na Katar, protože otázka, jestli je nová zpřísnění ze strany FIA nezasáhla víc než přiznávají, se přece jen vkrádá. V roce 2009 titul dojížděl Brawn GP, ale suverénem závěru sezóny byl Red Bull. Vzniklo očekávání, že McLaren podobným způsobem převezme otěže pro příští rok, ale aktuálně je to mezi čtyřkou top týmů hodně přelévavé a McLaren ten mistrovský monopost v příští sezóně nakonec mít nemusí.

4 Likes

Trochu mi to připomíná Binottovy řeči v roce 2023.

Edit: 22 a dík @Ferda za opravu.

1 Like

V 2023 Binotto v F1 nebyl.

2 Likes

Á, přepsal jsem se - 22 samozřejmě, když auto na to zkraje mělo a sypalo se to.

1 Like

tiez sa mi nepaci moc toto vsetci ospevuju aka “dominancia” bola, ale po miami to bolo len 53 bodov na maxa, a uz tam nebolo ziadne take ze RB mal najlepsie auto po miami… PO MIAMI

Lando sice spravil nejake chybicky, to sa da prehryzt, bol prvy krat pod takym tlakom a naberá skusennosti, no podla mna to ide viac za teamom ako za nim…

2 Likes

Asi tak… Tady každou chvíli nějaký xxxx omílá, co všechno získal RB podvodem, ale reálně jediný tým, kterému letos něco zakázali zcela prokazatelně je McL. A navíc pokud to dobře chápu, tak se pro příští rok sice nemění pravidla jako taková, ale proti letošku se poněkud zpřísní požadavky na měření různých ohybů. Což je přesně bod, ve kterém šel McL hodně do šedé zóny a získal na tom.
V tomto by mohlo mít příští rok výhodu Ferrari, to zřejmě šlo do té šedé zóny s ohyby křídel nejméně a možná i RedBull, ten se v rozporu s představou řady lidí také držel původní představy o pravidlech více. Naopak McL může mít problémy větší.

6 Likes

Puffe nehejtuj Piastriho, nevyplatí se ti to☺️

7 Likes

Jo Max měl včera popito, tak placal. Jak si sám psal, sezóna se skládá ze všech závodů, ve spoustě z nich byl RBR nejrychlejší :grinning:

1 Like

To este nepil.
Mne islo o to ukazat, ze ti ktorych sa to tyka najviac su uplne v klude a vtipkuju, a na internete sa fanusici uz pripravuju na zbrojenie do svatej vojny

1 Like

Je jedno, jestli jsi v euforii nebo pod parou. Vliv to má přibližně stejný :slight_smile: .

3 Likes

Sorry ale ak ani 1x nedokážeš odštartovať normálne z PP, TAK si si to prehajdakal sám a nemáš ani tímu čo vyčítať.

Lando to taky schytal za to jak rekl " ze Max mel kliku a nebylo to o skillu. No tak ted to schyta Max. On to vydrzi a notabene si o to rekl ne? Kdyz chces bejt drsnej na ostatni, musis neco vydrzet. To se neda nic delat.

2 Likes

Perfektní shrnutí. :+1: