Stella sa poklonil Verstappenovi: Už som sa prestal čudovať | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen drží Red Bull nad vodou. Tieto slová Zaka Browna sa v kvalifikácii na VC Veľkej Británie do bodky potvrdili, keď Holanďan nečakane získal pole position a zdolal aj oboch jazdcov McLarenu. Šéf tímu Andrea Stella tvrdí, že takýmto výsledkom štvornásobného šampióna sa už vôbec nečuduje.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/206581/stella-sa-poklonil-verstappenovi-uz-som-sa-prestal-cudovat

10 Likes

Pekne detailne shrnuta vcerejsi kvalifikace.

Je tezke nepovazovat Maxe za nejlepsiho, kdyz vam to rikaji tu Toto, tu Stella, tu Fernando a dalsi. :+1: .

1 Like

Sranda ako rozdielne sú tu vnímané Fernandove vyjadrenia o životných výkonoch a vyjadrenia o Maxovi. :sweat_smile:

Tak “najlepší” jazdec je v celkovom poradí tretí s výraznou stratou. V Red Bulle by sa mali zamyslieť a “najlepšiemu” jezdcovi pripravit aj najlepšie auto. Počkať. Teraz som si uvedomil, že F1 je individuálny šport. Tak potom nič. Tie úvodzovky v slove najlepší tam právom patria.

3 Likes

Jako že si Max kope hrob? :smile:

2 Likes

Já jsem taky stále udiven, jak se v chladnějších podmínkách RB chytá…ale tak Verstappen o titul nejede.

1 Like

No Max neurobil chybu ako Lewis a Charles a navyse vyuzil to,ze isiel merane kolo ako uplne posledny,cize mal najlepsiu trat a tak z toho bolo prve miesto.Nejaky extra vykon to nebol,uplny standart od Maxa.

takze nie ta uprava, ale to maxo :slight_smile:

trapne, trapne, trapne ako sa v rb vsetci osieraju ake nahovno auto maju a ze vysledky su len a len maxova zasluha

rb od zaciatku sezony tu hra jednu spinavu hru kedy v treningoch jazdia zamerna nahovno casy aby mohli nasledne vyzdvihovat tak akoze maxfaktor

ja fakt dufam, ze ten uzasny maxo v tom rb zostane a buduci rok na ukaze maxfaktor

No ked vyhraval Vettel tak isto ho vsetci vynasali do nebies ze jazdi neskutocne. Ked vyhraval mercedes a Hamilton tak bol najlepsi prave LH. Momentalne uz par rokov tu vladol Max a aj ked neni priebezne na prvom mieste rebricka tak vsetci ho vychvaluju ze aky perfektny a bezchybny vykon podal . Lenze nikdo nepoukazuje na to ze v kvalifikacii mal najlepsie nastavene auto a Max mozno nemusel ist na 110 % ale mozno ze mu stacilo ist len na 100%. Ale v pretekoch moze skoncit na 5 priecke len s dovodu ze nastavili auto na to aby startovali s polposition. Je dost mozne ze rychlo znicia pneumatiky kedze stavili na mensie kridlo co im dalo vyhodu v kvalifikacii ale v pretekoch budu agresivnejsi na pneumatiky kedze budu mat mensi pritlak. A vsetci budu hovorit zase ze Mcleren lepsie zachadza s pneumatikami. Ano je pravda ze nespravil ziadnu chybu v kvalifikacii a zasluzil si ju vyhrat kedze bol najrychlejsi ale za aku cenu a kolko musel on riskovat a ist na hrane a ako musel ist trebars Piastri na hrane alebo Hamilton. Lebo vesinou chybu spravi ten kdo viac riskuje

Max mel v Copse vetsi rychlost nez aero beast W11. :slight_smile:

ano to robilo to mensie kridlo a mensi pritlak. V preteku ho pravdepodobne bude problem predbehnut na rovinke a ak im dobre zapasuje nejaky SC tak maju sancu na vyhru. Ale ak by v pretekoch nebol SC tak budu mat podla mna problem sa dostat do top 5. Ferrari vyzera dobre v pretekovom tempe a o Mclerene asi v pretekovom tempe sa netreba ani bavit

Ano, to ze Max nesiel naplno nie je len tvoj nazor, dokonca to Max potvdil.
Nestava sa casto, aby sa PP ziskavala bez toho aby si siel naplno cele kolo, to sa bez velmi rychleho auta neda, co dokazuje dalsi udaj - Max mal po 2 sektoroch na druheho najrychlejsieho Oscara (ktory mal chybicku v poslednej zakrute, nie v tych 2 sektoroch) uz velky, vyse stvrtsekundovy naskok.

Urcite na to ma vplyv aj co si spomenul, male kridlo u Maxa co v RB zvolili, uvidime ci to bude mat vplyv na zavod (ale pre jeho top speed sa bude lahsie branit).

Mimochodom Horner po Q velmi chvalil pracu timu a aj auto, hoci sme uz v FP3 videli, ze RB po upravach nastavenia po piatku a ochladeni bude v boji o PP (ale tak co by Christian vedel o svojom time, ci klame?) a zhadzovat vykon monopostu je uplne mimo, to uz je taky folklor :slight_smile:
Skratka sadli podmienky, top pripraveny monopost na Q a vynikajuce kolo Maxa, aj so zvolnenim, priniesli zasluzenu PP, ziadny srot a zazraky…

1 Like

Ale presne o tom hovorim ze ono to je vsetko o aute ako je nastavene , Videli sme ako jazdil a robil chyby aj Max ked nemal dobre auto . Preto som pisal ze az moc chvalia Maxa . Jazdi dobre ale je to hlavne zasluha auta . Max neni o nic lepsi ako hocikdo z f1 spicky ci je to Leclerc , Piastri , Hamilton alebo GR. Umyselne som vynechal Landa Norisa lebo aj ked je rychli jazdec a ma dobre auto ale je dost nestabilny v kritickych situaciach

Alebo ShawShank ako si Andy 20 rokov geologickým kladivkom kopal tunel na útek.

2 Likes

Kope si hrob a stahuje s sebou Red Bull :smile:

1 Like

Carodej ma vse pod kontrolou :japanese_ogre:

Fernando ve svych 44 letech podava vice nez solidni vykony. Tomu ze se hodnoti vysoko se moc nedivim. Sveho casu byl brilantni a i ted je solidni.

Ano jeho piruetky behem zavodu kde je sam a nikdo kolem nejsou nic moc, ale zase se to taky nedeje kazdy zavod. Byt, pokud by byl na spici, by ho to mohlo stat titul.

A taky se zda, ze v Q3 uz trosku ztraci. Ostatni si jeste nekam do rezerv sahnou, Fernando trosku v Q3 uz jako by nemel kde brat. Ale tak je to dedek to je bez debat.

Soucasne formule jsou mnohem narocnejsi nez tomu bylo driv a o to je jeho dlouhovekost vic respektu hodna. A nazory ma porad dobre. Minimalne o Maxovi

jaký piruetky myslíš?

ono to bylo tou poškozenou podlahou, ale proč si zjišťovat něco :smiley:
https://x.com/FerranWest/status/1941518845162008814

2 Likes

Proto natáhl serii bez poražky v Q na 24:0…
Je tady o tom článek dokonce.

2 Likes