Stella otvorene: Ak je to veľmi tesné, je Max pred nami | Magazín F1 - F1online.sk

McLareny to opäť raz neposkladali vo chvíľach, keď sa lámal chlieb. Obaja piloti aktuálneho lídra Pohára konštruktérov sa v rozhodujúcich momentoch nevyhli chybám, čo Max Verstappen bez váhania využil.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197764/stella-otvorene-ak-je-to-velmi-tesne-je-max-pred-nami

Stella to říká otevřeně a nebojí se toho. McL na to včera měl, musí to napravit v závodě. Zároveň se ukazuje, že McL má opravdu malou vyhodu v Q, ale lepší je to v závodě

Uvidíme, ako to bude vyzerať po úprave pravidiel (flexibilita zadného krídla). Mám pocit, že na to McLdoplatí a možno aj MB. Hin se hukáže.

Mne sa to niekedy zda byt aj v zavode ovela vyrovnanejsie, nez by som ocakaval. Napriklad minule v Dzidde som si myslel, ze Max bude v zavode bez naroku. A v konecnom dosledku, nebyt penalizacie, tak pokojne mohol vyhrat.

Protože hlavní výhoda McL je práce s pneu, když máš minimální degradaci, tak ta výhoda je pryč. Jinak RBR je McL velmi blízko

1 Like

Stella v podstate otvorene povedal, ze jeho jazdci casto nevedia zlozit v Q3 kolo bez chyb a ze Max je lepsi kvalifikant ako oni dvaja. :slight_smile:

Toto je taky diplomaticky pokus aspon ciastocne dat vinu na auto, no je to mimo. Ak sa McLaren na limite neriadi lahko, co potom taky Red Bull alebo Ferrari, ktori su na tom este horsie s ovladatelnostou ako McL? :slight_smile:

Ale je sympaticke to takto priznat a povedat narovinu. :+1:

Taky delalo hodne to, ze Max jel v cistym vzduchu celej stint. (:

Max je velmi blizko Mclarenu, nie RBR.

RBR s Maxem no.

Áno? A kde berieš ten pocit? Myslíš ze Mclaren je dominantný na základe flexibility zadného krídla? O tej diminancii veľmi silno pochybujem. Myslím si, že v Mclarene nie sú takí hlúpi, aby boli odkázaní na flexibilitu zadného kridla a koniec koncov vediac o tom, že príde sprísnenie testov flexibility. Len tak mimochodom, videl si zábery predného krídla Redbullu? Je neskutočne flexibilné, myslím si že viac ako predné krídlo Mclarenu alebo iného tímu.

myslim si ze vplyv ma aj to, ze v MCL su dvaja vyrovnani jazdci, ktori vedia, ze aby mali sancu na titul, musia porazit toho druheho. A kvalifikacie su mimoriadne dolezite, takze riskuju… Keby mali jedneho Piastriho alebo Norrisa, a druheho “Lawsona”, potom by podla mojho presvedcenia, MCL vyhral vsetky doterajsie kvalifikacie.