Stella: Neskôr si možno vyberieme tímovú jednotku | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren sa ani po Veľkej cene Maďarska nehodlá zmeniť svoj prístup k tímovej réžii a uprednostňovaniu jedného jazdca pred druhým. Šéf tímu Andrea Stella avizuje, že k určeniu tímovej jednotky môže dôjsť až v neskoršej časti sezóny v závislosti od toho, či bude mať niektorý jeho jazdec šancu na zisk titulu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/165270/stella-neskor-si-mozno-vyberieme-timovu-jednotku

Admin, keby pes nexral, tak by ho roztrhlo. Ale schválne. Koľkokrát prepustili tímovým kolegom svoju pozíciu na trati Verstappen, Vettel, Schumacher a Hamilton?

Hamilton jednou pustil Bottase v Maďarsku na 3. místo. To tuším nebyl ani na prvním místě v PJ. A bojoval proti Vettelovi na Ferrari o každý bod.
Lewis je formát.

1 Like

Som rad, ze moja teoria o ktorej som pisal pred par dnami, o uvazovani McLarenu, sa tymito Stellovymi slovami potvrdila.

Pozerat sa na jeden jediny zavod z 13 izolovane, je podla mna zasadna chyba, ze Lando “prisiel” o 7 bodov takto doposial za vsetky VC, ale viaceri si neuvedomuju, co tym McLaren a pravdepodobne aj sam Lando ziskal do zvysku sezony: timoveho hraca co uz tiez ako vitaz pomoze, ked bude treba, namiesto sebeckeho frustrovaneho kolegu, co chce silou mocou vyhrat svoju prvu VC a aj riziko kolizie sa znizuje atd. To moze mat podstatne vacsiu hodnotu nez 7 bodov…

3 Likes

Ak budú Norris a Piastri jazdiť dlhodobo spolu v jednom tíme, tak skôr, či neskôr sa stane tímovou jednotkou Piastri.

To si netrufam odhadovat.
McLaren nema dovod menej verit ci podporovat Landa.
Lando je top pilot, je a bude rychly. No aj Oscar je velmi talentovany a ked dozenie skusenosti, budu asi velmi vyrovnani. Ci lepsi aby bol jednotka? Netusim…

Skor si myslim, ze to neskor bude pre tu vyrovnanost iskrit a preto tam dlhodobo obaja nezostanu a teda jednotka bude ten, co tam zostane :slight_smile:

Ja som pisal o tejto sezone, tam je Landova sanca na titul sice mala, ale je, a Oscarova takmer ziadna. Urcite si to uvedomuju a tym ze Oscar uz svoj ciel na tuto sezonu, vyhrat VC, ma splneny, citi aj on podporu timu, tak bude timovy hrac…

Tie body mozu Landovi chybat na zisk titulu, takto McLaren nema sancu uspiet

Akože máte síce jazdca ktorý je na druhom mieste v pohári jazdcov a má ešte reálnu šancu na titul.
Ale máte čas. Čo by ste si teraz vyberali.
Už sme si zvykli, že v McLarene je auto rýchlejšie ako rozhodnutia.

Ja si pamätám len Rusko :see_no_evil:

Mozna kdyby nebyl Mclaren legenda F1, tak by nekdo resil 7 bodu, v tuto chvili se chteji etablovat zpet na celnich pozicich, ta cesta trvala neuveritelne dlouho proc si to hned kazit, boj o titul je mozny ale bodove to zatim natesno neni, jsme v polovine :swimming_woman: