Stella naznačil, že je pripravený rozhodnúť o tímovej réžii. Alebo nie? | Magazín F1 - F1online.sk

Koľko bodov stratil McLaren tým, že v Monze dovolil svojim pilotom pretekať a nestanovil si jasnú jednotku a dvojku? Podľa niektorých prišiel o víťazstvo, podľa niektorých o double a podľa iných by sa nič nezmenilo. Váhanie stajne z Wokingu mnohí nechápu, ale Andrea Stella po pretekoch naznačil, že teraz možno nastal ten správny čas.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170810/stella-naznacil-ze-je-pripraveny-rozhodnut-o-timovej-rezii-alebo-nie

Je definitivne mozno pripraveny spravit pripadne rozhodnutie o timovej rezii.

1 Like

Už jenom to, že se tahle debata vede, je špatně. Kdyby tým fungoval, jak má, a dokázal vytěžit z možností maximum, tak tohle buď vůbec nikdo neřeší, nebo se to dá odbýt pár nicneříkajícími větami. Zatím měl McLaren dva double a vlastně v obou příkladech skandál, to se hned tak nevidí. Á, chyba, tohle měl být double, ale nebyl, sorry. Tak to ještě ke všemu :smile: .

“prídem na 100% asi”

1 Like

Modlím sa nech už konečne oficiálne podpíše Aston Adriana a nech to aspoň trochu zatieni túto trápnu mexickú telenovelu.

1 Like

„Myslím si však, že tímová jednotka je dobrá akurát tak na titulky. Nie som si istý, či to funguje aj v reálnom svete. “ Ak vôbec toto musí vysloviť, tak McLaren ešte zrejme nie je pripravený na boj o oba tituly. Taký Mercedes ani RBR za posledné roky sa nemuseli pýtať sami seba, či by to fungovalo.

Souhlas… na druhou stranu muj nazor je, ze danou “telenovelu” odstartovali “experti” u pocitacu a radoby experti u vysilani atd … .MCL musel uz neco vydat,protoze uz mu ho nas bylo lito jak necteme o nicem jinem nez : ma si MCL urcit teamovo jednicku ?.. Kdy MCL urci Landa jako jednicku … atd…

Ja jen doufam , ze jak Lando tak Pia jsou v klidu a soustredi se na sebe a my uvidime oba MCL hezky vepredu a je jedno kdo to bude … hlavne at to bavi

1 Like

Hlavne nech už povedia v MCL na rovinu ako to chcú respektíve akú má Piastri zmluvu a hotovo. A nech nerobia z ľudí hlupákov a nevypisujú na dennej báze hlúposti. Je jasné že majú najsilnejšiu dvojicu v najuniverzálnejšom aute.Nech ale teda aj Lando kašle na všetko a nech už konečne tiež jazdí tvrdo a bez zábran ako to dokázal v Rakúsku aj keď vieme ako to dopadlo a nech nehľadí na nič. A ak sa začnú medzi sebou kilovať nebude ani konštruktérsky titul a budú spokojný. Pretože nech je ako je každý jazdec z MCL to má inak. Jeden môže a druhý musí. A to jednému z nich dosť zväzuje ruky.

1 Like

To nie je tazke sa dovtipit. Piastri ma urcite zmluvu postavenu tak, ze pokial ma matematicku sancu na titul tak sa nemusi podrobit timovej rezii.

2 Likes

Lando mohol pred rokmi prestupit do RB,
no ostal verny Mclarenu. zial Mclaren rovnaku lojalnost voci Landovy neukazuje, a ak ukaze tak uz bude neskoro.
a co sa tyka Piastriho ten nechce aby bol Lando majster, a Brownovy to je jedno

Dobre, Lando mozno nie je taka drtička ako Max, Lewis v najlepsich časoch.
To vsak neznamena, ze mu netreba pomahat.
Max by svoj prvy titul bez Pereza nemal - ten kralovsky spomaloval Lewisa v poslednych pretekoch.
Lewis dostal v 2021 to iste - Bottas spomaloval Maxa v predposlednych pretekoch.
A to iste sa malo stat v Monze 2024.
Pred pretekmi mal vyjst pokyn - drzte pozicie, Lando si vybuduje naskok a Piastri bude spomalovat pole.
Hotovo nic viac a nic menej.
Urobilo by sa to, co ine stajne robili bezne.

1 Like

Casy se meni, nech to bezet.

A to chceš povedať jazdcom, že na štarte držte pozície? Sorry, ale to je takmer nemožné… Podľa mňa štart si pekne pokryli a nikoho nepustili vedľa seba. Potom Lando urobil chybu, tak ho Oscar predbehol. Za mňa ok, v 1.kole je riskantné ísť pomaly, aby som nepredbehol pomalší monopost pred sebou… ale stále double nebolo stratené. Hlavne keď si spomenieš, že Landovi vyšiel undercut na Charlesa. V tom momente mal tím trochu krotiť hlavne Landa a tam to mal tím ukočírovať. Mali v rukách double a namiesto rozumnej jazdy začal Lando naháňať Piastriho a uvaril si gumy. Úplne zbytočne. Ak by mali jasné tímové príkazy, tak mohli mať double aj napriek manévru v 1.kole. Ale to by tím nemohol nechať súperiť medzi sebou Oscara a Landa ak sú na pozíciách 1 a 2.

1 Like

Samozrejme.
V historii bezna vec.
Vyhral si pole, prve kolo je tvoje a druhy jazdec nema utocit.
Ak je dvojka rychlejsia, v druhom kole nech ide dopredu.
Ak nie a plus ked sa ide na titul, dvojka spomaluje pole za sebou a vytvara priestor pre jednotku - na prezutie.
Videl som to x krát.

Čože? To vážne myslíš že takto sa to dá povedať tomu, kto štartuje druhý? Veď vtedy riskuješ to, že ťa predbehne niekto zozadu. Štart je kritický… Skôr naopak…práve na štarte dvojka môže predbehnúť jednotku v tíme. Potom počas preteku, ak to pretek dovolí, tú pozíciu vráti… ale riskovať to, že dvojka nesmie na štarte predbehnúť jednotku, to som ešte nevidel… naozaj… aj Rubens na štarte veľakrát predbehol Michaela a pod…

1 Like

100% suhlas, tiez si myslim ze presne takto to mal mclaren urobit.
v rovnakej pozicii by to mercedes aj RB urobil, a nikto by vobec nenamietal

Nemyslis ze je neskoro?

Nemyslím, je vhodný čas :slightly_smiling_face:

Už i McL se nechal zvyklat plakáním fans :unamused: