Stella: Lando je majstrovský jazdec, také výkony som videl aj pri iných šampiónoch | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris má pred sebou prvú veľkú výzvu svojej kariéry. Pri pohľade na Verstappenov náskok v šampionáte sa to síce nezdá, ale v tejto sezóne by skutočne mohol prehovoriť aj do boja o jazdecký titul. Andrea Stella svojmu jazdcovi verí, no pripomína, že jednu vec ešte musí vyladiť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/168960/stella-lando-je-majstrovsky-jazdec-take-vykony-som-videl-aj-pri-inych-sampionoch

Zatial Lando ako majstrosvky jazdec neposobi, robi prilis vela chyb ako opat ukazal na starte. V Monaku by ho ten start stal 14 bodov voci Verstappenovi.

Jedny preteky majstra nerobia (navyse ked v nich pokazil spominany start a zachranila ho len vyrazna prevaha auta). Auto uz vsak na to ma a ma sancu aj on dokazat, ze majstrovsky je. Uvidime na konci sezony. Verstappen mu to minuly rok ukazal, ze ked ma najlepsie auto, tak vyhra vsetko co sa da. Norris to musi zopakovat, inak uz taka sanca nemusi prist a moze skoncit ako Massa. :slight_smile:

Lando na to má. Je výborný.
Z mladé generace je určitě nejlepší jezdec na roštu.
Po 6-7 letech to může být mistr, který vyhrál ve slabším autě než soupeř.

Škoda těch bodů v Maďarsku.
Spíš se bojím, že na to nemá tým.

Lando ziska tento rok titul iba v pripade pokracovania prepadu Red Bullu a 2 vypadnuti Maxa - po technickej poruche alebo havárii. Inak si to Maxo postráži.

1 Like

Tak Max má hlavně všechny komponenty na maximu. Stačí vyměnit turbo a máš to penaltu 10 míst.

V dnešní době se dostat z 13 na 2 už není skoro možné. Dřív to šlo v klidu.

A ono když skončí Lando první a Verstappen třeba 5…tak to pak mizí rychle. :slightly_smiling_face::+1:

2 Likes

Ve slabším autu? McL je najrýchlejší.

Lando musi tie starty zlepsit, to suhlas.
Aj ked treba podotknut, ze to vyzera, ze aktualne sa s McLarenom startuje “tazsie” nez s RB a mozno AJ preto to tak vyzera…
Paradoxne v Zandvoorte ta strata jedneho miesta po starte pridala na lepsej chuti pre vitaza, ked si to neodkruzis z PP, ale priamo na trati zdolas a predbehnes domaceho favortita :slight_smile:

Mimo tych startov ide vsak Lando vybornu sezonu, mozno na par VC top forma az takmer bezchybnost.
Tu nema mimochodom ani zdaleka tiez Max, len sa o tom az tak nepise…
V Miami vyhral Lando aj po Maxovej chybe a poskodeni podlahy.
V Silverstone po chybe poskodil v Q podlahu, inak mohol startovat vyssie a mozno by potom aj vyhral.
V Rakusku a Madarsku Max kolidoval a body fuc…

Ked treba ist na limit viac, vsetci robia chyby, nie len Lando a spol., aj Max :slight_smile:

Ve slabším monopostě za sezónu

mozno to s tymi komponentami maju naschval tak rozohrate

na to je priskoro hodnotit

Jak příliš brzo? Data za první polivunu snad jsou, McL byl daleko od toho byt nejrychlejší v 12 GP

ani by som nepovedal, ale ved hlavne nevieme ako to bude zvysne zavody

Tak stačí kouknout na data, že jo. No to nevíme, ale polovina sezóny za námi a McL je nejrychlejší od kdy? Respektive kolik závodů?:slightly_smiling_face:

Není důvod, proč by Lando nemohl získat titul, teď nemyslím zrovna letos. Kvality na to určitě má, to už dokázal, jen pro to potřebuje podmínky - auto, kvalitní tým, podporu (a nějaké to štěstí). Jako každý, jezdců, kteří jsou způsobilí získat titul, je mnohem víc než těch, kterým se to i podaří. Letos by mu muselo moc věcí zahrát do rukou, hlavně zatím nevíme, jestli dominance McLarenu z Holandska bude pokračovat. Možná příští pondělí už budeme moudřejší.

1 Like

podla toho grafu je to 7 : 6 pre McL

Pravděpodobnostně to nejsou triky.

Yuki má od všeho 5 kusů.
Ricciardo od všeho 4 kusy.

Honda má spolehlivostní problém. Takže penalizace je jen otázkou času
Za to Lando má pohodlně od všeho 3 kusy. Vlastně jako všichni zákazníci Mercedesu.

1 Like

to nevylucuje moju teoriu…mozu mat rovnaku taktiku, aj vzhladom na to, ze maju rovnake komponenty

A máš ten gap mezi RBR a McL nebo to počítáš jen na to, kdo kdy byl nejrychlejší?

Snad sa to par krat zopakuje ci si pisal, bolo by to len dobre.