Steiner žaluje Haas za nevyplatené provízie a využívanie jeho značky | Magazín F1 - F1online.sk

Günther Steiner a Haas zažívajú turbulentný rozchod. Po expresnom vyprevadení z pozície šéfa tímu sa temperamentný Talian rozhodol vrátiť úder a zažalovať svojho bývalého zamestnávateľa za nevyplatené provízie a neoprávnené nakladanie s jeho značkou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/152133/steiner-zaluje-haas-za-nevyplatene-provizie-a-vyuzivanie-jeho-znacky

Podobné spory budí vždycky mírné znechucení, ať už jsou porozvodové, po nedobrovolném ukončení pracovní spolupráce nebo něco dalšího, co mě teď nenapadá. V případě ukončení spolupráce po “úspěších” Haasu z posledních sezón mi to ale připadá zvlášť bizarní. Ať se Steiner spojí s Mazepinem a můžou Haas žalovat spolu, jestli tomu ovšem nebrání fakt, že na vyhození Mazepina bez náhrady se sám podílel…

3 Likes

Presne som vedel ako sa zachová Steiner po vyhadzove z Haasu. Jeho pomstychtivosť a arogancia mu sršia z očí ako nikomi inému v padoku…

Na druhej strane ale nerozumiem Haasu, ako si môžu dovoliť používať Steinerove meno a podobizeň na propagaciu tímu aj potom, čo ho vyhodili… To tam nemajú nejakého normálneho právnika?

Zdá se, že Gene bude pěkný haj.zlík.
A to se ještě moc nemluví o tom, že svým přístupem nakupování všech dílů okrádá ostatní týmy o vydatné bonusy z poháru konstruktérů, kde Haas nepatří.

Možná taky jakej šel, takovýho potkal… Jen ať se tam svlíknou z kůže všichni navzájem, těžko si vybrat, komu to přeju míň a komu víc. Líto mi snad bylo kromě Micka i mladýho Mazepina, byl to sice magor, ale pořád mladý kluk a spíš ve vleku událostí, jenom chtěl jezdit.

1 Like

… az do doby kedy ho Mick nezacal drtit, potom nastupil Batuska Mazepin so svojimi petrosekelmi a chceli stavat mlademu nove auto

Mick ho drtil od začátku, že pro něj taťka chtěl lepší auto je normální. Bez ohledu na postavení Mazepina seniora v Rusku a můj názor na celou současnou zemi mi nepřipadá, že by se jako vlivný otec nějak výrazně lišil od ostatních vlivných otců v F1.

1 Like

Som zvedavy na akom cisle sa to nakoniec skonci.

Nebo jaký pán, takový kmán.
Zdá se, že tenhle tým má na lidi hodně špatný vliv.
Naštěstí Hulk přechází do Sauberu. Bylo by škoda zničit tak fajného pilota.

Hulk je krásný příklad toho, jak se z “mladé naděje” stává “talent, který bohužel neukázal všechno, co v něm bylo”… Ale budu mu držet palce, ještě pořád má šanci něco slušného odjezdit.

Aspoň tu bednu bych mu hodně přál. Takových sympošů se v F1 vyskytuje hodně málo.
Na druhou stranu se v F1 drží i když mu osud někdy nebyl zrovna moc nakloněný.

2 Likes

Nevidím na chování Steinera nic špatnýho. Jestli měl ve smlouvě, že má dostat nějaký provize a nedostal je, tak proč se neozvat? Zvlášť, když už tam nepracuje. A pokud mu je nechtějí vyplatit (už tam není dobrý 4 měsíce), tak je vcelku logické obrátit se na soud.

Co se týká právníků, ti mají ve F1 dlouhou tradici. Jedna podepsala 4 piloty pro 2 auta, druhej zase nevěděl, že nemají smlouvu s jezdcem, do kterýho nacpali hromadu prachů a jeden, co měl rád SM to dotáhl až na šéfa FIA :wink:

4 Likes

Haas je ostudou F1.

3 Likes