Steiner radí Piastrimu: Ak nezískaš titul, odíď z McLarenu | Magazín F1 - F1online.sk

Bude mať sezóna 2025 ďalekosiahle dôsledky pre budúcnosť Oscara Piastriho? V živote športovca nevyhnutne nastane chvíľa, keď z rôznych dôvodov zatúži po zmene. Aj keby ho McLaren „nesabotoval“, ako si to niektorí myslia, prípadný neúspech v bitke o titul môže mať Oscar pred očami zakaždým, keď vstúpi do továrne tímu vo Wokingu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220215/steiner-radi-piastrimu-ak-neziskas-titul-odid-z-mclarenu

Pia si moze za stratu 1. miesta sam, takze netreba vinit Mclaren ale sameho seba. Auto evidentne spravit vedia, takze buduci rok to moze skusit znovu.

Piastri titul tento rok neziska. Takze kam by podla Steinera mal zamierit?

1. Ma platnu zmluvu
  2. Nikde v top stajni volne nie je

Pre Piastriho je stale najlepsia moznost pobit sa o titul buduci rok. Norris je zdolatelny, len musi Piastri trocha vycerit zuby a nabrusit lakte. Ani nie tak na trati ako skor v garazi.

Ak bude s Norrisom vyrovnany aj buduci rok tak sa o miesto v top stajni bat nemusi. To pride. V podstate vsetky top timy okrem omladeneho Mercedesu mozu hladat rychleho pilota so skusenostami uz coskoro.

Hamilton, Alonso, Stroll, Hulkenberg su adepti na dochodok mozno uz o rok.

6 Likes

Jak tam zapadá Stroll?
Hulk? Však si z Bortoleta dělá dobrý den…

podobne ako Russell z Antonelliho. Antonellimu vysla brazilia, Bortoletovi takisto zopar GP vyslo.

zaradil som ho tam vzhladom nato, ze o tom podchvilou hovori.

Tak Kimi vlastní všechny nováčky.

Tiez si myslim, ze mu to nevyjde tento rok. McLaren vie, kto ma vyhrat.

Myslim si vsak, ze Norrisov titul bude znamenat, ze buduci rok pojdu este viac nanho a Piastri uz bude uplne bez sance. Samozrejme za predpokladu, ze postavia konkurencieschopne auto. Mozu sa aj poriadne prepadnut a toto moze byt ich jedina sanca.

Steiner si nejspíše neuvědomil jednu zásadní věc.
Jestli Piastri letošní titul nezíská, tak bude poražený a tím se mu možnosti poněkud zavírají.
Já naopak radím se v McLarenu držet a příští rok Landa porazit. Jestli se mu to podaří, tak jeho kredit stoupne i kdyby už McL nebojoval o titul.

Taki radcovia , ako su Steiner , takych najdeme vela . Nieje to tak davno , co mu mnohi radili podpisat a Alpin. Nastastie pre Piastriho to vtedy stroskotalo , tak si predstavme , kde by jazdil Piastri , ak by to s tym Alpinom vyslo a musel by u nich zostat .

Este zalezi na tom ako dopadnu posledne 3 GP. Ak by Piastri napr 3x vyhral, ale aj tak by skoncil v sampionate porazeny tak je to inak ako ked to 3x vyhra Norris.

Šance na titul ještě stále je. Samozřejmě při bezproblémových závodech má jasný titul Lando, ale motosport je hodně vrtkavý.
A kdyby Piastri titul nezískal, ale poslední závody vyhrál, tak by si u široké veřejnosti hodně šplhl a to se taky cení.

1 Like

Za poklesem vykonu Piastriho vidim zajem Mclarenu o Lewise, to se nedivim, to se v tymu neutaji. Navic velky balik smuly ktery se jen tak nevidi.

Piastri je i nadale v boji o titul, ve hre je jeste dost bodu a stat se muze cokoliv komukoliv, i Landovi, nebylo by to poprve.

I kdyby všude bylo místo, tak které je to správné auto pro příští rok. Mohl by nám říci co viděl ve své křišťálové kouli.

Ozaj ked Oscar mal podpisat Alpine, kto mal podpisat McLaren ?
Ako to vtedy bolo, ja si nepamatam.

volne moze byt vo ferari aj v astone. ale nemyslim ze by odchadzal aj ak by prehral. dokonca aj ak by prehral na celej ciare.

v mcl ma v takom pripade najlepsiu sancu na revenge.

1 Like

vysplouchol riciarda, ten ale odchadzal tak ci tak.

zda sa mi ze nemali ziadneho favorita, skor sa spominali ludia z indy, ziadne velke meno z f1.

ale nikdy nevies, mozno som len napisal uplnu blbost, aby sem niekto hodil spravnu odpoved :slight_smile: