Štatistiky a fakty po VC Miami 2023 | Magazín F1 - F1online.sk

O momentálnom dianí v F1 nie je ľahké hovoriť pútavým spôsobom. Preteky nie sú zlé a predovšetkým v strede poľa prebieha boj o každý majstrovský bod, ktorý znásobuje bitka o druhú až štvrtú priečku v konštruktérskom poradí medzi Aston Martinom, Mercedesom a Ferrari. Lenže na konci dňa sa rátajú víťazné trofeje a tituly a tie má pri súčasnej dominancii rezervované výhradne Red Bull a Max Verstappen, pre ktorého je najvážnejším súperom o majstrovskú korunu jedine tímový kolega Sergio Pérez. A panuje všeobecná zhoda, že aj ten v priebehu sezóny odpadne.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/96634/statistiky-a-fakty-po-vc-miami-2023
1 Like

Mein Gott, muss das sein? :slight_smile: Mám rád Seba, ale tá štatistika víťazstiev z rôznych pozícii vyzerá blbo.

1 Like

No jako je to trošku divný :sweat_smile:, ale ono je vcelku jedno z jakýho místa vyhraje, stejně se to počítá jako vítězství a jemu je to asi jedno :grin:

2 Likes

Tak musíme statistiku trochu rozšířit, třeba o GP Německa 2019, když z posledního místa dojel druhý. To se taky počítá a velký rozdíl to není…

2 Likes

Podla mna to nevyzera az tak blbo ked ho porovnas s Verstappenom alebo Hamiltonom. Sampionaty boli viac vyrovnane a Vettel nemal kazdy rok tak dominantne auto ako mal neskor Hamilton alebo teraz Verstappen.

2 Likes

Aj Albon je ešte neporazený v kvaldách.

zalezi ako sa na to divas… takto to vypada, ze ked mal auto na vitazstvo, tak stal v prvej trojke… :wink: