Štartový rošt v Le Mans sa začína podobať na F1. Vstup ohlásil aj McLaren | Magazín F1 - F1online.sk

Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov sa začínajú meniť na meranie síl globálnych automobiliek. V najvyššej triede Hypercar ich momentálne pôsobí osem a ďalšie sa na svoj vstup pripravujú. Posledným prírastkom sa v roku 2027 stane McLaren.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/194465/startovy-rost-v-le-mans-sa-zacina-podobat-na-f1-vstup-ohlasil-aj-mclaren

WEC se stane populárnější než F1. :grinning:

Skvelé správy. United celkom pekne šlape tento rok. Snáď sa bude dariť aj v Hypercaroch.

2 Likes

Zajímalo by mě, jestli Brown opravdu chce na 27 mít posádku k Le Mans 24h pilota z F1, Formula E a Indy, všichni samozřejmě z McL family

To sa zrejme zacneme postupne dozvedat v priebehu buduceho roka. Nedavno tu bol clanok ze naši Fjednotkári by si chceli zajazdit le mans.

Pokud se ještě složí jezdecký tým Alonso - Verstappen - X, tak jednoznačně. :wink:

Ale ať si jezdí za Ford. :grinning:

A Ford je špatnej nebo bude špatnej? :smiley: Pro Alonsa by to byl další zařez na pažbě a další kousky v garaži do sbírky. :smiling_face:

tak ono kto si to neskúsi ani netuší o čom to je. Ja mám za sebou asi 10 24 Hour LeMans online z toho s posádkou 2x víťazne ešte v kategórii GT2. Naša komunita je práve orientovaná na Endurance a každý mesiac máme vytrvalák od 8 do 24 hodín. Jazdíme rFactor 2, teda reálne striedanie posádok a máme injektované reálne počasie z okruhu do závodu. Jazdiť sám online je pecka, ale jazdiť v tíme so zodpovednosťou za auto a celú posádku je iný level. My posledné roky nejazdíme LeMans ale 24 H SPA. Posledné pred mesiacom. Jo a jazdíme s Porsche 911 GT3 tri posádky.
tytrubka/watch?v=4_aEIOv5TE4&t=2s
tytrubka/watch?v=rgi5jcQpE5c&t=1s
tytrubka/watch?v=PGvVUGiMD7E

5 Likes

super sprava. vytrvalostne preteky sa mi ale vzdy strasne zle sleduju. ak pridem v polke pretekov, tak do pol hodky ani len netusim z tych prehladov a cisel, kto vedie a ani len, kto soferuje.

raz som skusal byt majster poriadok a aby som zistil, kolkaty je valentino rossi, musel som stahovat pdfka so startovacimi cislami jazdcov, tie boli samozrejme neprehladne jak das, najma na mobile, ze som to proste vzdal. neni sme v 16tom storoci.

pri verstapenovi som rano asi hodku sledoval jeho auto a tesil sa, ako mu to ide a potom som zistil ze v noci vypadol :slight_smile: to bola myslim virtualna lemans.

nebodaj som sa snazil zistit, ci je poradie aktualne, alebo je vitaz realne tak 18ty, len este nebol v boxoch. tudle. pockaj si hodku na dalsie kolo zastavok, zistis. komentatori ti samozrejme nic nepovedia, lebo rataju s tym, ze to sledujes celu noc a vies a maju tam svoj podcast, ktory je fajn, ale nie je o pretekoch, nebodaj o ich vyvoji ci big picture.

takze ufff. oproti f1, kde prides a do 10 sekund vies aj kdo sa ku komu priblizuje a kedy bude najblizsi suboj, tak velke nedostatky.

ale ved sancu tomu zase dam, preco nie :slight_smile:

Paráda, autá LeMans povazujem za druhe najkrajsie po F1.