Správni ľudia ma po Monaku podporili, hovorí Ocon | Magazín F1 - F1online.sk

Esteban Ocon patrí k veľmi zaujímavým postavičkám padoku Formuly 1. Napríklad podľa slov novinárov a reportérov má nesmierne uvoľnený, usmievavý a ochotný prístup, rád odpovedá na otázky a je vľúdny, ale jeho história s pilotmi je plná kontroverzií. K tej poslednej patrí kolízia s Pierrom Gaslym v Monaku, ktorá vzhľadom na následný odchod Ocona z Alpinu rezonuje dodnes.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167279/spravni-ludia-ma-po-monaku-podporili-hovori-ocon

A čím ho ti správní lidé měli uchlácholit?
Měli snad Oconovi říci, že je sice ještě ve vývinu, ale jednou skutečně dospěje?

Ale tohle není o moc lepší, a takovou hysterii nepamatuju:
https://www.youtube.com/watch?v=Weqcyzcjx00

2 Likes

V Austrálii byl hlavním viníkem Sainz. Ten způsobil chaos kvůli kterému musel Gasly vyjet mimo trať. No a při návratu na dráhu Gaslyho formule, ani gumy, které nebyly stavěné na crossové výlety travnatou plochou holt změnily mechanickou přilnavost no a pak je samozřejmě těžké ukočírovat cca 1 000 koní pod kapotou při návratu na asfaltovou dráhu.

No a taky byl Gasly pod hrozbou vybodování, to se potom v F1 netrestá :slight_smile: .

1 Like

Pšššt. Neříkej to moc nahlas ať neznevažuješ důležitost a správné rozhodování FIA. :grin:
Pravdou ale je, že nejvíce byl potrestaný samotný Renault a každý další trest by Renaultu pouze přitížil.

Tak ona i velká část bodování u Gaslyho byla komedie, tak se nějaké řešení najít muselo :smile: . Podobně nesmyslně ale nasbíral body mezi roky 2022-23 i Norris, akorát jich nebylo tolik, tak se to tolik neřešilo.

Určitě máš na mysli trestné body. Všichni jsme viděli, že tresty Gaslymu byly hodně nezvyklé. Nedivím se, že FIA před dalším byť možná zaslouženým trestem raději ucukla.

Když ona ucukla i u Magnussena, a tam zase ty body nezvyklé nebyly… Hrozba vybodování je nejhorší pro FIA samotnou, jak se zdá.

1 Like

Přitom se není čeho bát. Aspoň uvidíme trojky nebo nováčky. A to přece chceme. :slight_smile:
Ať nedávají body vůbec, když to pak nechtějí vlastně trestat. :smiley:

1 Like

No to se právě neví, kdo všechno si chce třeba koupit lístek a pak vidět místo svého oblíbence náhradníka. A někdo to zjevně radši ani nechce zkoušet :smile: .

To se občas stane, že si někdo koupí lístek a jeho oblíbenec sedí na lávce nebo nehraje.
Takový je sport. :slight_smile:

Když si člověk vzpomene jak trestné body vznikly kvůli Grosjeanovi a jeho bouračkám a jak si pak FIA nevšímala i sobě nebezpečného Emila a raději trestala Gaslyho za nadměrné dodržování bezpečné vzdálenosti za SC, tak co si má člověk o takovém spolku myslet.

@PUFF No jo, mně to neříkejte :woman_shrugging:.

Trestné body sú fraška. Takže nech to tí šašovia zrušia ak to nevedia implementovať v praxi. A ja osobne ako fanúšik Landa si by som si žemal aby chytil aspon 50% Oconovej dravosti = prasáckosti . To by bolo fajn😃 viem že budem v menšine ale Ocona mám rád a fandím mu. Proste si len vymedzuje priestor.

2 Likes

Jako nepřítel “týmového sportu F1” samozřejmě fandím každému, kdo demonstruje nesmyslnost téhle teorie, včetně Ocona. Doufám, že Lando už z téhle naivity vyrostl a vrátí se z dovolené v drsnějším rozpoložení.

1 Like

To aj ja Evi :slightly_smiling_face:. Lebo teda po prvej časti sezóny som riadne vnútorne rozsekaný a fakt ma to ani nebaví pozerať. Snáď sa nakopnem. Ale neviem neviem. Aj keď to vyzerá tak že pár posledných pretekov budem pozerať kdekade v ázii :upside_down_face:

To by ses cestou mohl zastavit na finále v AD, ne :smile: ? Je prima, že je teď chvíli pauza, fakt je závodů skoro až moc. Já se teď už pomalu začínám zase těšit na SPA.

1 Like

Gasly to spravil raz, a bola to skôr chyba. Ocon ten to robí každému tímovému kolegovi pri každej príležitosti a to aj vtedy, ked absolvuje dlhocizne poucenie co nesmie spravit, no a on to spravi v prvom kole… Nieco ako Ballotelli… a mozno je pricina aj to, ze nech ma akehokolvek timoveho kolegu vzdy jazdi rovnako rychlo a neustale ho stretava na trati… To nie je vymedzovanie priestoru, ale diagnoza a vyhladavanie konfliktov, nedokaze byt lepsi a kolegu stretnut na trati 2 krat za rok, vzdy sa snazi iba tolko aby sa vyrovnal timovemu kolegovi… Ja by som takeho jazdca nechcel ani za nic…

Jenomže to, že nejdůležitější je porazit týmového kolegu, není jenom jeho názor. S Gaslym je to o to složitější, že jsou opravdu hodně výkonnostně srovnatelní, takže na sebe ve stejném autě logicky naráželi (to samé třeba Grosjean s Magnussenem). Ocon má pověst jakou má, a stejně neměl problém sehnat další angažmá, asi na té proklamované týmovosti ve skutečnosti moc nezáleží. Lepší sedačku by i tak těžko sehnal, tak ceněný zase není a o moc líp nepochodil ani Saniz. Prostě mě baví, když někdo staví na hlavu ta pokrytecká tvrzení o ukázněných chlapcích ve F1 - nic není dál pravdě.

1 Like