Copak? Nemůžeš sehnat Hermetik?
Jedna hřídel se šikmým ozubením už je docela vylámaná. Jeden zub je vylomenej úplně.
Nikdo to tady nedělá.
Podle obrázku to není moc poznat, ale zdá se mi, že v plochém karteru je to nejmenší sedlo tak vygajsané a možná i naprasklé, že Ti v něm ložisko stejně nebude držet.
Vypouzdřit se samozřejmě dá, ale na furt už to nebude.
Vyměnit pouze jednu ozubenou hřídel taky nepomůže. Staré nerovnosti by zničily nové zuby.
Nečekaně.
Připomíná mi to jednu scenu ze Žhavých Výstřelů…
Tak to dopadá, když nechodíte na preventivní prohlídky.
Jak to budeš řešit? Novým strojem?
Tak ono to funguje v pohodě.
Asi to jen zkusit nějak vyvařit.
Vyvařit není problém, To by měla zvládnout každá aspoň trochu slušná nástrojářská firma. Ale nakonec stejně potřebuješ kvalitního frézaře. Kartery taky potřebují trochu péče a všechno něco stojí. Hlavně čas.
Nepoznal jsem přesně z jakého stroje je tahle převodovka, proto nedokážu odhadnout rozdíl nákladu mezi novou mašinou a opravou stávajícího zařízení.
Kdybych si nechal udělat tu novou hřídel, tak přes 10k. A to je asi 15cm mrzáček.
Převodovka nová nevím. Tak je to 25let stará převodovka, tak něco zažila. Myslím si, že tam jednou udělal neplechu pojistnej kroužek hřidele na segrovky. Tam jednou vypadl a pak tam byl nadrcenej.
Skoro jsem na ni zapomněl a ty mi ji připomeneš. Tak díky za otevření starých ran.
Já jen přemýšlím nad tím jestli se tohle úsilí vyplatí. Uděláš novou hřídel a staré uzubení nový díl poškodí téměř okamžitě. Celková generálka nejspíše vůbec nepřichází v úvahu.
Rád bych byl nějak nápomocen, ale v tomto případě určitě bude mít více dobrých tipů @Triper
Nelam si hlavu Ferdo, vše je vyřešené. Zítra mi tam někdo doladí pár zoubků a pojedu jak drak.
Jak říkám, funguje to dobře i takhle. Jen jsem chtěl vyměnit ložiska.
Vždycky tak jednou za rok akorát měníme ložiska.
V tom případě všechna čest. Není ta mašina ruské výroby, že snese tak drsné podmínky?
TOS taky bývala pořádná kvalita.
Zrovna to je paradoxně nějaká italská.
To taky dává logiku.
Proto potřebuje každý rok generálku.
Môj dedo kedysi pracoval v TOSke. Pred pár rokmi sa TOS zmenila na Trens, ktorá minulý rok skončila.
Dělali moc velkou kvalitu, proto nebyl problém aby jejích výrobek šlapal déle než 100 roků.
Proto dnes nechávají nové výrobky projektovat ajťákům, aby v rámci zvýšení prodeje technika moc dlouho nevydržela a krátce po skončení záruční doby se musel koupit výrobek nový.
Našel jsem ti další.