Sportovní neděle

Copak? Nemůžeš sehnat Hermetik?

Jedna hřídel se šikmým ozubením už je docela vylámaná. Jeden zub je vylomenej úplně.

Nikdo to tady nedělá. :grin:

Podle obrázku to není moc poznat, ale zdá se mi, že v plochém karteru je to nejmenší sedlo tak vygajsané a možná i naprasklé, že Ti v něm ložisko stejně nebude držet.
Vypouzdřit se samozřejmě dá, ale na furt už to nebude.
Vyměnit pouze jednu ozubenou hřídel taky nepomůže. Staré nerovnosti by zničily nové zuby.

Nečekaně. :grinning::grinning:
Připomíná mi to jednu scenu ze Žhavých Výstřelů…

3 Likes

Tak to dopadá, když nechodíte na preventivní prohlídky. :grin:
Jak to budeš řešit? Novým strojem?

Tak ono to funguje v pohodě.
Asi to jen zkusit nějak vyvařit.

Vyvařit není problém, To by měla zvládnout každá aspoň trochu slušná nástrojářská firma. Ale nakonec stejně potřebuješ kvalitního frézaře. Kartery taky potřebují trochu péče a všechno něco stojí. Hlavně čas.
Nepoznal jsem přesně z jakého stroje je tahle převodovka, proto nedokážu odhadnout rozdíl nákladu mezi novou mašinou a opravou stávajícího zařízení.

Kdybych si nechal udělat tu novou hřídel, tak přes 10k. A to je asi 15cm mrzáček.
Převodovka nová nevím. Tak je to 25let stará převodovka, tak něco zažila. Myslím si, že tam jednou udělal neplechu pojistnej kroužek hřidele na segrovky. Tam jednou vypadl a pak tam byl nadrcenej.

@PUFF má lepší vkus

1 Like

Skoro jsem na ni zapomněl a ty mi ji připomeneš. Tak díky za otevření starých ran. :frowning:

3 Likes

Já jen přemýšlím nad tím jestli se tohle úsilí vyplatí. Uděláš novou hřídel a staré uzubení nový díl poškodí téměř okamžitě. Celková generálka nejspíše vůbec nepřichází v úvahu.
Rád bych byl nějak nápomocen, ale v tomto případě určitě bude mít více dobrých tipů @Triper

Nelam si hlavu Ferdo, vše je vyřešené. Zítra mi tam někdo doladí pár zoubků a pojedu jak drak. :slight_smile:
Jak říkám, funguje to dobře i takhle. Jen jsem chtěl vyměnit ložiska. :slight_smile:
Vždycky tak jednou za rok akorát měníme ložiska.

V tom případě všechna čest. Není ta mašina ruské výroby, že snese tak drsné podmínky?
TOS taky bývala pořádná kvalita. :muscle:

Zrovna to je paradoxně nějaká italská. :smiley:

To taky dává logiku.
Proto potřebuje každý rok generálku. :grin:

Môj dedo kedysi pracoval v TOSke. Pred pár rokmi sa TOS zmenila na Trens, ktorá minulý rok skončila.

1 Like

Dělali moc velkou kvalitu, proto nebyl problém aby jejích výrobek šlapal déle než 100 roků.
Proto dnes nechávají nové výrobky projektovat ajťákům, aby v rámci zvýšení prodeje technika moc dlouho nevydržela a krátce po skončení záruční doby se musel koupit výrobek nový.

Charlottka je pekná, ale mne osobne sa viac páči Alexandra. :slightly_smiling_face:

1 Like

Našel jsem ti další.

2 Likes