Já jsem sugarfree človek už.
V každém případě respekt, dnes bylo zase jednou peklo. Ale těžko říct, kolik z toho byl tuk a kolik voda .
Neboj… už jsem to doma dohnal zase zpátky.
To nemělo být jakože jsem něco zhubnul, ale jen tak pro zajímavost kolik toho amatér může vypotit za 2h tenisu.
Tak to potom jo .
Já dnes pomáhal zeťákovi na střeše sundávat kvůli nové krytině kolektory. Taky jsem vypotil dva litry. Aspoň jsem si trochu oživil opálení. Na moři se bude hodit.
Co tam bude dávat?
Jsem viděl střešní tašky, které jsou rovnou už solární mini panely.
Je tam šindel a půjde tam plech. Ty kolektory nejsou fotovoltaika, ale termika. Trubicové od Viessmannu. Mají 15 roků a ještě hodně dlouho poslouží.
Nejsem si jistý, že by fotovoltaické tašky měly budoucnost. Hodně propojování a každý spoj je potencionální problém.
Má malou nosnost? Nebo proč tam nedá nějaký pořádný tašky?
Malý sklon střechy. 15-20°. Pod tašky by teklo.
Netieklo. Betónová krytina (taška) sa dá použiť už od sklonu 7° (napríklad Bramac Max a ďalšie).
Ja som bol dnes na kúpalisku a tiež som asi trochu schudol.
To je sice hezké, ale když potřebuješ do střechy zakomponovat konstrukci na kolektor a průchodku na solární potrubí, tak nastává problém.
Právě začíná sprintový závod F3.
Koukám, koukám. Arvidovi se poslední dobou tolik nedaří, ale to nevadí. Taky má ještě čas.
Na startu hodně probrzdil a plošky nikdy žádnému vozu nesvědčí.
Jj, taky jsem si všimla. No a teď je asi vůbec hotovo .
I kdyby ještě přišel restart, tak se z dvanácté pozice moc velké zázraky udělat nedají.
Ale on bude konec pro všechny, možná stihnou jedno kolo?
Nervozita stoupá. Klidně může být restart do první zatáčky jako v INDY.
No prosím, tak si kluci ještě zazávodili. Tyhle závody jsou hrozně krátké, většinou se opravdu závodí pár kol. Ale co…