Která předpověď je lepší? Té se budeme držet.
Moc dobře to bohužel nevypadá ani podle jiných předpovědí.
Chce to zpátky monzunky a rovné podlahy.
Ale ono to nikdy v dešti nebylo výrazně lepší, jen se na to víc kašlalo, což už se těžko vrátí. Pak je opravdu otázka, jestli ve SPA s F1 jezdit. Je to smutné, ale je to tak.
Voda samozřejmě dělala problémy vždy, ale nikdy nebyly tak velké jaké má současná specifikace s ground effectem.
Současné vozy jsou bohužel tak přetechnizované, že je dokáže vykolejit i drobný boční vánek a to je hodně špatně.
Problém je a vždycky byla hlavně viditelnost a ta se nemění nebo mění minimálně. Jízdní vlastnosti můžou být lepší i horší, ale nikdy nebyly valné a na vodě auta bruslila a létala ven, jen po Bianchiho nehodě se zase všechno zpřísnilo (a je to dobře). Pak se ovšem víc nejede než jede .
Právě že viditelnost se změnila díky přísavnému efektu hodně výrazně. Právě ten přísavný efekt vytváří za vozem jemnou mlhu přes kterou není vidět.
Dříve se dělaly pouze pásy vody od kol a ty by se daly eliminovat třeba blatníky, které už FIA zkoušela, ale mlha za vozy zůstala.
Já si ten závod pamatuji docela dobře. Vždyť to byl snad nejnapínavější ročník F1.
Ale podívej se na druhý vůz za McLarenem jak je výrazně vidět přední kolo vozu za ním. Při stejné situaci se současnými vozy by se při stejné kvalitě obrázku možná ztratily v mlze oba vozy za ním.
Radar s deštěm na čas 15:30
No když myslíš .
Je to sice mimo téma, ale zaznamenali jste, co se stalo s Laurou Dahlmeier?
https://www.idnes.cz/sport/biatlon/laura-dahlmeier-nehoda-pakistan.A250729_143010_biatlon_bur
Taková sympaťačka… Držím jí všechny palce, co mám, ale tohle nevypadá dobře .
Titulek jsem viděl, ale snažím se vytěsnit všechny tyhle smutné zprávy, tak jsem článek neotevřel.
Můžu jen dodat, že příroda dokáže být hodně krutá a sport velice často nebývá tak moc zdravý jak se propaguje.
Moc držím palce, aby to dopadlo dobře.
Já si vzpomínám, že ona lezla hodně aktivně i v době, kdy ještě dělala biatlon. No jo, co říct.
Jednou jsme byli v půli května na chatě SNP pod Ďumbierom a a právě tam vytahovali dva kluky na které spadla v zimě lavina. A mého instruktora canyoningu taky smetla lavina, tak mám trochu výčitky, že tenhle přírodní úkaz jde velice úzce i mým životem.
Tak happyend se nekoná, kočička zlatá… Ať je jí tam dobře.
Právě jsem to četl. Je to hodně smutné.
Je mi jí fakt líto, taková sympatická a opravdu skvělá sportovkyně, navíc ten věk… Jo, i to je život.
Je smutné, že přicházejí o život nevinní lidé. O to víc, že sport lidi sbližuje.
Bohužel proti osudu jsme bezbranní.