Je mi jasné, že pokiaľ Doohan nebude mať výsledky, tak sa môže oplatiť Alpinu ho nahradiť niekým iným. Sám Colanpinto ukázal, že to môže fungovať. Ale. Päť pretekov mi príde dosť málo na to niečo ukázať, hlavne v tíme ktorý potenciálne nemusí mať práve najlepšie auto a s tímovým kolegom, ktorý bude mať pravdepodobne prioritu. Hlavne ale nevysiela to dobrý odkaz. Ak už tak, podľa mňa by mal Alpine siahnuť po niekom kvalitnejšom (ak je teda vôbec niekto lepší dostupný) alebo dať šancu ďalšiemu juniorovi, tak ako to vonkoncom urobil Williams.
Je tam Mini a Martins. Keďže Mini bude len prvú sezónu v F2, tak ja by som dal na Martinsa. Má viac skúseností, titul z F3 a dokázal ukázať dobré výsledky v F2. Minulá sezóna síce bola asi sklamaním ale to skôr samotné ART bolo dosť podpriemerné. Kvalitatívne ale určite nie je horší ako Colapinto, a pokiaľ by to nevyšlo ani takto, tak stále môžu toho Colapinta podpísať aj potom.
Nakoniec keby sa to stane takto tak by to bola dobrá správa aj pre nás, keďže v akadémií Alpinu by mal byť aj Kean Nakamura-Berta, ktorý jazdí aj so Slovenskou vlajkou.
Je tu aj ten vriant, že Doohan bude jazdiť dobre a žiadna výmena nebude potrebná.