Špekulácie o prestupe do Red Bullu som si užíval, priznal Norris | Magazín F1 - F1online.sk

vsak hadat sa nemusime :smiley:

Když už jste otevřeli historii Škodovky v rallye, nemůže chybět Trinerův příjezd s Felicií na rampu na Novém Zélandu…

Nevím jestli jsem někdy viděl větší šílenost s dvoukolkou :sweat_smile:.

7 Likes

Však se ani nehádáme.
Tady je zajímavé video s rozborem, proč se skupina B v rallye zrušila.

Když někdo umí, tak je to hračka. :upside_down_face:

no, skoda, ze Ferrari nestihlo nastupit do skupiny B

Já si Ferrari v rallye moc představit neumím. Stejně by to asi byla nějaká okopírovaná Lancia.
Nejpěknější byla Stratos.

1 Like

Jak si to auto shanel, vim byly poradniky, ale to ses zapsals a cekal ne? :smirk:

Ferrari 308 rally jezdilo, dalsi typy nevim, vim i o Ferrari na Dakaru v 80. letech.

1 Like

udajne 288 bolo vyvyjane pre group B

1 Like

mimochodom pred zhruba 2 hodinami zacala Daytona 24
https://www.imsa.com/tvlive/

5 Likes

Na tu Daytonu som úplne zabudol. Dík za link🙂
Inak z Ferrari jazdili rally aj 250 gto a jej deriváty SWB a podobne.

2 Likes

ja tiez :smiley:
o 250 gto rally som netusil :open_mouth: tak to je nadhera

4 Likes

Těžce, velice těžce. :grin:
Na Rapida už pořadníky nebyly. V té době už bylo aut poměrně dostatek, jen výběr byl hodně chabý.
Sháněl jsem ho legálně i když jsem byl ochoten dát úplatek 2 000,- Kčs.
Rapid stál cca 84 000,-. V Tuzexu asi o 5 000,- více ale musel bych za vexlákama pro bony a z toho jsem měl strach. Aspoň jsem se byl na něj podívat k Samohýlovi v “Gottwaldově”. Stál tam krásný švěstkově modrý a já modral závistí se slzou v oču za výlohou. :cold_sweat:
Pak jsem jednou asi po dvou létech jel kolem mototechny a pár Rapiďáků stálo na place. Hned na první zastávce jsem vyskočil ze šaliny a běžel sprintem do mototechny. Ještě tam nějaké volné měli, tak jsem si vybral světle modrého.

Sice byl ten Rapid 130 vyrobený ve BAZ, ale i tak sehnání tohoto vozu mi přivodilo snad největší orgasmus mého života.

Edit:
Měl jsem ho šest roků. Pak jsem ho vyměnil za Formana. Byl to proti Rapidu hrozný krám a brečel jsem hned jak jsem s nim vyjel z mototechny. :-1:

3 Likes

1 Like

Asi s tím jezdili nějací nadšenci.
Na Dakaru jel i Rolls Royce, ale nedojel.

1 Like

Hezky pribeh, jen aby se dal za par let koupit spalovak, aby zas nebyly poradniky :sweat_smile:

1 Like

Přesně, ale já potřeboval auto s velkým kufrem.
Vytrpěl jsem s tím žďorbem dva roky a pořídil jsem si Sierru 2 DOHC. S tím už jsem spokojený byl. Jem zadní gumy vydržely pouze jednu zimu. :grin:

1 Like

Snad to s kyselinami tak horké nebude.

Elektrická odnož Volva má problémy a propouští ve velkém. Měli by ji stáhnout z burzy dřív, než zkolabuje, říká analytik | Autoforum.cz?

Lamborghini Urus je lepší.