vsak hadat sa nemusime
Když už jste otevřeli historii Škodovky v rallye, nemůže chybět Trinerův příjezd s Felicií na rampu na Novém Zélandu…
Nevím jestli jsem někdy viděl větší šílenost s dvoukolkou .
Když někdo umí, tak je to hračka.
no, skoda, ze Ferrari nestihlo nastupit do skupiny B
Já si Ferrari v rallye moc představit neumím. Stejně by to asi byla nějaká okopírovaná Lancia.
Nejpěknější byla Stratos.
Jak si to auto shanel, vim byly poradniky, ale to ses zapsals a cekal ne?
Ferrari 308 rally jezdilo, dalsi typy nevim, vim i o Ferrari na Dakaru v 80. letech.
udajne 288 bolo vyvyjane pre group B
Na tu Daytonu som úplne zabudol. Dík za link🙂
Inak z Ferrari jazdili rally aj 250 gto a jej deriváty SWB a podobne.
ja tiez
o 250 gto rally som netusil tak to je nadhera
Těžce, velice těžce.
Na Rapida už pořadníky nebyly. V té době už bylo aut poměrně dostatek, jen výběr byl hodně chabý.
Sháněl jsem ho legálně i když jsem byl ochoten dát úplatek 2 000,- Kčs.
Rapid stál cca 84 000,-. V Tuzexu asi o 5 000,- více ale musel bych za vexlákama pro bony a z toho jsem měl strach. Aspoň jsem se byl na něj podívat k Samohýlovi v “Gottwaldově”. Stál tam krásný švěstkově modrý a já modral závistí se slzou v oču za výlohou.
Pak jsem jednou asi po dvou létech jel kolem mototechny a pár Rapiďáků stálo na place. Hned na první zastávce jsem vyskočil ze šaliny a běžel sprintem do mototechny. Ještě tam nějaké volné měli, tak jsem si vybral světle modrého.
Sice byl ten Rapid 130 vyrobený ve BAZ, ale i tak sehnání tohoto vozu mi přivodilo snad největší orgasmus mého života.
Edit:
Měl jsem ho šest roků. Pak jsem ho vyměnil za Formana. Byl to proti Rapidu hrozný krám a brečel jsem hned jak jsem s nim vyjel z mototechny.
Asi s tím jezdili nějací nadšenci.
Na Dakaru jel i Rolls Royce, ale nedojel.
Hezky pribeh, jen aby se dal za par let koupit spalovak, aby zas nebyly poradniky
Přesně, ale já potřeboval auto s velkým kufrem.
Vytrpěl jsem s tím žďorbem dva roky a pořídil jsem si Sierru 2 DOHC. S tím už jsem spokojený byl. Jem zadní gumy vydržely pouze jednu zimu.
Snad to s kyselinami tak horké nebude.
Lamborghini Urus je lepší.