Som si istý, že Max je na zozname Mercedesu, hovorí Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Dočkáme sa po prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari ďalšej podobnej bomby? Už prechod sedemnásobného šampióna do červeného tímu bol označovaný za prestup storočia. Mohol by sa o pár týždňov neskôr zrodiť ďalší? O rokovaniach Verstappenovcoch s Totom Wolffom v poslednom týždni aj vrabce na streche čvirikali. Bolo by to teda poriadne pikantné, keby Lewisa Hamiltona nahradil v jeho sedačke Max Verstappen.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/145481/som-si-isty-ze-max-je-na-zozname-mercedesu-hovori-hamilton

No tak snad novinare uspokoji alespon odpoved sestinasobneho. Debata o tom ze se trojnasobny mistr sveta vzda nejlepsiho auta v paddocku, by mohla skoncit a snad zacne debata o tom, jestli George porazi Carl Davidsona v jeho posledni sezone za Mercedes. Protoze pokud ne, jaky bude mit Mercedes duvod si ho nechat?

Tak toto vyjadrenie 8nasobneho (pre tiMura len ako podpichovacka :rofl:) majstra :grinning: je myslim OK. Ako sme aj mnohi pisali - za AD21 Max nemoze a nikto by ho nemal znevazovat ako jazdca (je to chyba MM a Fia). Aj LH povedal ze je skvely Max a tak to aj je a je dobre ze povedal, ze on by konal rovnako (myslim ze velku zasluhu ma aj obrana Pereza kde Ham stratil tolko casu ze nemal sancu ist prezut). Pre mna ako total fanusika Mercedes (mam rad aj ich auta - nie len F1, a je mi velmi simpaticke aj fungovanie teamu a aj vztahy a profesionalita v nom) by bolo ale skvele vidiet v teame Maxa - chcel by som vidiet ci uspeje a ak ano - klobuk dolu - zapisal by sa ako dalsi do historie s titulmi vo viacerych teamoch. Jasne ze Fer je pre mna tiez Top team a fandim mu a aj Leclercovi a budem velmi-velmi rad ak si v nom Ham vybojuje svoj 9 titul (8 aj na papieri :grinning::grinning::grinning::grinning:)

On ten Verstappen bude v porovnani s Hamiltonem stejne furt jen druhej, i kdyby sel do Mercedesu, tak to bude mit ohlas jako kdyz prestupuje Alonso, kterej prestupuje casteji, coz je ale naprosto v poradku.

vyjadrenie, hodne sampiona (ziadna ironia, cenim Lewisa za toto)

4 Likes

Nakoniec budú BFF. Max a Lewis 2026 confirmed?

Lewis sa cez to dostal uz davno. Ohladom AD21 sa uz davno vyjadruje velmi sportovo a ferovo aj smerom k RB a Maxovi. To len Wolff je stale zaseknuty v decembri 2021. :slight_smile:

4 Likes

Ako co lepsie by sa F1ke mohlo stat ako Verstappen - Hamilton spolu vo Ferrari? :smiley:

1 Like

mozno je to blizsie nez si myslime :smiley:

1 Like

Moja mama to pochopila už dávnejšie. Fandil som Mikovi a DC, McLaren kde si len pozrel a ona mi kúpila, logicky, červenú mikinu Ferrari. Stále ju mám pripravenú :slight_smile:

5 Likes

jo, mam pocit, ze jediny, kto sa este cez to nepreniesol, je prave Wolff … a uprimne nedivim sa mu asi ani, pretoze asi citi sam u seba pocit viny, ze tahal malo za tie nitky (mozno karma, ze dovtedy za ne tahal az moc? neviem, to vie len on)

2 Likes

Podľa mňa Maxa skôr uvidíme vo WEC, ako v Mercu. :slight_smile:

Ak chces byt tak vnimany, jasne ze musis na verejnosti vystupovat vyzreto, nie ako posledne Yuki…
Ale na druhu stranu uz mohol byt davno zapisany do historie ako 1ka, teraz sa deli o prvu priecku s Misom…
A Wolf len dava najavo to co vsetci fanusikovia mercedesu a LH a to ze ten titul bola sprosta kradez…
Poslednych 5VC Hamilton lietal ako diabol po tratiach a musel ist na 1000% aby mal sancu ziskat titul a posledny zavod nedal Verstapenovi absolutne sancu a v poslednom kole mu zoberu titul zmenou pravidiel…
Tak si daj sam sebe otazku, ci by so to hodil za hlavu :smiley:
@Hedgehog

Oni isli na maximum, nemaju si co vycitat, mozu sa len hnevat “opravnene” na to ze 1kripel ohol pravidla, len aby bol za hviezdu ze sa konecne niekomu podarilo zlomit dominanciu mercedesu…
Ako som uz niekolko krat pisal, keby to vedeli dopredu ze bude teraz Max dominovat, nestalo by sa…
A druha a podstatna vec je aj Jean Todt… boli ohrozene legendarne roky okolo neho, Schumiho a tej slavnej ery Ferrari… mozno aj on potahal za nitky, aby sa pred Misa nedostal Hamilton…

1 Like

U mna to iste :smiley: Otec fandil Mikovi ja Davidovi a moja byvalka mi vtedy kupila penazenku ferrari :smiley:

2 Likes

Ja tomu rozumiem, ze sa citia ukrivdeny, ale to ako to Wolff stale vytahuje, oplakava a kope do toho len svedci o tom, co pise vyssie @Hedgehog. Mozno sam citi, ze mu to Masi vratil ako karmu za to ako sa Wolff spraval ci uz k Masimu alebo celkovo.

Bolo to kontroverzne? Bolo. Bola to kradez titulu? Nebola. Treba sa na to pozriet z pohladu celej sezony, kde sa viackrat islo na ruku Hamiltonovi a Mercedesu uplne neferovo (uprava testov ohladom kridel, tratove limity v bahrajne, …).

Poslednych 5 VC mal Hamilton taky motor, ze mu stacilo neurobit velku chybu a vyhral. :smiley:
Repsektive takto, ked mas taky nazor na poslednych 5 VC Hamiltona 2021 - lieta podla teba Max po tratiach ako diabol a ide na 1000% uz od polky 2022, kedze nikomu nedava absolutne ziadnu sancu (s par vynimkami, kde vyhral Perez alebo Ferrari) ?

Ak sa chces posunut tak ano. Vzdy ta to bude na jeho mieste mrziet, ale to je ten rozdiel medzi Hamiltonom a Wolffom. Hamilton to uz za hlavu hodil, zmieril sa s tym a ide dalej, Wolff to este za hlavu nehodil. :slight_smile:

1 Like

Pokiaľ viem ten motor mal vytočený len v Brazílii … a to že ta sezóna je nezabudnuteľná bude a najma vďaka poslednym pár pretekov, kde dali jazdci zo seba všetko a specialne Lewis nebol tak nikdy koncentrovaný ako ku koncu roka 2021, kedy siahal na niečo výnimočne nechcem sa hrať na keby, ale ak by tak jazdil pocas celej sezóny mohol mal o tri titule viac ako ma (2007 nováčikovská dan, 2016 pokazene štarty, 2021 zpackaná Imola, ci reštart v Baku) … napriek tomu všetkých týchto prípadoch bol veľmi, veľmi blízko, možno nebyť zlého nastavenia motorového režimu v Brazílii 2007, vybuchnuteho motora v Singapure 2016, či restartu v Abu Dhabi 2021, ktorý nebol v súlade s pravidlami, dal by tie tituly aj bez tej konzistentnosti počas celého ročníka … za mna pán pretekár, ale tých nájdeme v histórii viac a isto k ním patrí aj Max

1 Like

Spicy motor mal od Brazilie az do konca sezony. Takze tie vykony sa strasne precenuju kvoli tomu. Ovela vacsiu hodnotu maju pre mna jeho vykony z konca 2016.

Dobre hovoris. Preto tvrdim, ze Lewis mal vzdy vykyvy formy a obcas problemy s konzistentnostou. Bol nachylnejsi na chyby ako napriklad Schumacher alebo Max (uvidime, ci ho takato konzistencia a takmer bezchybnost bude zdobit celu karieru, este je skoro). Hlavne sa na jeho vykonoch vedela podpisat aj osobna situacia (rozchod s Scherzinger napriklad). :slight_smile:

Pekne si to uzavrel. :slight_smile:

Tak to su bludy, pretoze tak isto mozem napisat ze prve zavody Verstapen Hamiltona vytlacal niekolko krat v prevej zakrute a tresty nedostal… tak co tu vytahujes nejake zmeny ? To su veci mimo zavodu. ja pisem o cistej rychlosti monopostu a o tom, ako sa jazdci spravali na trati a Ver ten rok urcite nejazdil ferovo a vela veci mu prepacili a to len preto ze uz si vsetci fanusikovia ostatnych stajni zelali aby uz niekto mercedes zosadil.
Ale ak sa tam mercedes drzal tolko rokov, nikomu to nedava pravo menit pravidla a prizmurovat obe oci pri spinavych manevroch na trati len preto, ze kazdy hodi rukou a povie, vsak mercedes je aj tak najrychlejsi on to dozenie.
A to ze mal Ham posledne VC rychlejsi monopost na nicom nemeni. Tak isto mozme napisat ze ho mal Ver v prvej polovici…

Nie on len vie na verejnosti vystupovat a to prave koli ludom co ho hejtuju… vy tu kidate na Wolfa, len preto ze ho nejaky Massi obral o dalsi titul pre jeho jazdca a ten sa mohol zapisat do historie s 8titulom. Kazdeho to mrzi a stale bude… a Massiho budu nenavidiet roky… dovolim si tvrdit ze aj po tom, ako Ham skonci v F1…

2 Likes

Verstappen tvrdo pretekal a Hamilton to za tie roky dominancie zabudol, zvykol si radšej niekoho pustiť, lebo vedel, že má rýchlejší monopost a potom ho aj tak na rovinke easy predbehne.

Jediný prehrešok, ktorý bol Verstappenovi fakt odpustený bola Brazília. Všade inde bol v práve. Ako tvrdo sa pretekalo za Schumacherovej éry a nikto nenadával, že je to nefér. Len v posledných rokoch sa piloti navzájom uhýbajú a púšťajú, len aby sa náhodou nedotkli. To čo predvádza Max je “hard racing”. Čo komisári netrestajú, to je dovolené. Jediná výrazná chyba bola tá Brazília.

Tak si zober napriklad taliansku kde ho Verstapen na drzovku vytorpedoval z trate von a to siel poza bielu ziaru… a trest dostal uplne od veci, kedze do dalsieho zavodu menil cely motor a mal trest aj tak…
Uz tam si mohol Hamilton nahrabat kopu bodov a vposlednom zavode mu stacilo zajazdit aj 3miesto…
Schumachera sem netahaj, ten sa tiez nestitil spinavosti…
Cize to ze Ver vytlacal bolo v poriadku a teraz sa to zrazu tresta :smiley: Ano Hamilton si nemohol dovolit koliziu uz od polovice sezony, preto musel mysliet v prvom rade na monopost, az potom na to ako dokaze byt tvrdy…
Co taka britania ? Tam spravil Ver v zakrute pohyb do Hamiltona a nakoniec sa odpalil sam… tam sa uz Hamilton neuhol a uz bola afera na svete ako spinavo Hamilton jazdi :smiley: pritom on si len drzal svoju liniu a Ver to zase do neho zatocil… tak ako par zakrut dozadu sa mu Ham uhol inac by skoncil ako Ver… takze to neni strach ale pouziva pri jazdeni aj hlavu. Ver sa len spolieha na to ze sa kazdy uhne… kolko krat sa vtlacil na vnutrajsok a vytlacil so sebou aj Hamiltona a trest nedostal… to je jazdenie podla teba ? :smiley:

1 Like